Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

izgleda da GA sa svojom 9xx serijom zeza, tako barem kazu drugi, ja nisam imao prilike da u praxi to isprobam.

ali zato me msi 870 nije izneverio jos nijednom ... 3 kom 960t - otkljucanih 5 jezgara, 5 kom - 6 jezgara ...
ploca vredi svaki evro. pre neki dan sam na msi-ju kod ortaka otkljucao 555 u b55 i klokovao na stabilnih 3.7GHz .. ma ploca je ubedljivi best buy

pa lepo su to smislili da bi se prodavale am3+ ploce ..
@crossfire pa bas i nije jeftina ... (145eur)

Vise pinova na AM3+..

Prilozi

• am3am3pluscompare.png
    am3am3pluscompare.png
    117.5 KB · Pregleda: 68
Da vas pitam nešto, ako se otključa u X6 jel može da se vrati nazad na X4? Ono tipa čisto da proveriš jel može da se otključa i vratiš?

Koja je to MSI ploca sto pominjete???

ako mislis na moja prijatna iskustva za male pare to je MSI 870-C45
cak joj ne smeta ni naizgled slabasna naponska jedinica kad se overklokuje ...
poz

Eee hvala...Mislio sam pazariti ovaj CPU pa gledam pametan izbor za plocu :D

Ima performanse za nijansu losije od moje asusove m4a88td-v koja je kostala dva puta vise... A kad kazem na performanse mislim na oc potencijal koji je zanemarljivo slabiji na msi, temp prilikom istog i naravno stabilnost... Razliku u ceni ove msi i neke
high end ploce od recimo 100-130€ uvek bih ulozio u neku drugu komponentu....:D

Poslednja izmena:
Od danas ponosan vlasnik 960ke. Nece da se otkljuca, ploca ne postuje uopste, samo Clear CMOS ozivljava masinu. Za OC je relativno ok, nisam imao puno vremena da se sa njime igram ali na 3.8GHz sa naponom koji se krece od 1.4v (pod LinXom) do 1.42v je stabilan. NB isto nije los, pustio sam 2.6GHz na 1.25v, posle cu jos da se poigram :).

Prilozi

• 960T_3.8GHz_2.6GHz 1.4v 50 Gflops.jpg
    960T_3.8GHz_2.6GHz 1.4v 50 Gflops.jpg
    426.3 KB · Pregleda: 69
Od danas ponosan vlasnik 960ke. Nece da se otkljuca, ploca ne postuje uopste, samo Clear CMOS ozivljava masinu. Za OC je relativno ok, nisam imao puno vremena da se sa njime igram ali na 3.8GHz sa naponom koji se krece od 1.4v (pod LinXom) do 1.42v je stabilan. NB isto nije los, pustio sam 2.6GHz na 1.25v, posle cu jos da se poigram :).

Jel si pokushao sa 5?

Nema sanse da se domognem BIOSa, samo stavim Core Unlock na enable, i eventualno mogu da stavim dal da automatski gasi jezgra ili manuelno (a ne mogu da vidim 5to i 6to kad nije unlockovan, mora restart ali dzaba kad zabode), probao oba, bez uspeha. Dao sam mu 1.5v napona, isto bezuspesno. ***a, nismo svi iste srece :)

Poslednja izmena:

ako si i ti na m5a97, mogao bi testiras na nekoj drugoj ploci ..
koliko vidim mnogo je mali broj otkljucanih 960-ki na toj ploci
poz
p.s. btw, temp ti je pesma kao i stabilnost napona :)

Steta za unlock, sta da se radi, ali s druge strane izgleda da je vise nego ok primerak za oc, ako je stabilan pon linX-om na 1.4v za 3.8GHz, rekao bih da ce ici na 4GHz bez problema, sve do 1.5v si siguran, samo da ta 212-ka odrzi temperature i bice sve super.

@undergorund
Jedina druga ploca koju imam je msi-ovo smece cija bi naponska svakako isparila sa 6 jezgara :d. Za temperature definitivno laze, dok sam drzao otkljucanog Athlona, core temp su pokazivale nekih 5~6*C vecu temp od ove CPU temp, tako da se otprilike vodim tom racunicom, dodam 6*C i vidim gde sam.
@magny_cours
1.5v za 24/7, ne hvala. Pokusao sam 4GHz na 1.45v i radio je LinX jedno 30ak min i onda sam prekinuo jer mi se ne svidja napon. Jurim sweetspot OC po pitanju temp, buke i performansi, nije mi potrebno tih 4GHz

Poslednja izmena:
Nema sanse da se domognem BIOSa, samo stavim Core Unlock na enable, i eventualno mogu da stavim dal da automatski gasi jezgra ili manuelno (a ne mogu da vidim 5to i 6to kad nije unlockovan, mora restart ali dzaba kad zabode), probao oba, bez uspeha. Dao sam mu 1.5v napona, isto bezuspesno. ***a, nismo svi iste srece :)

A shto ne stavish na manual i ugasish sesto jezgro, pa probaj

Danas mi je prošao jedan 960T kroz šake i ... ne radi 6 jezgara. Otključa ih, prođe POST, ali usledi BSOD. 5 komada me ne zanima tako da je stavljen kao quad na 3.6Ghz gde je mrtav hladan. Na 4Ghz radi ali nije apsolutno stabilan. Eto to bi bio realan osvrt na ovaj procesor.

Teško to može biti realan osvrt na osnovu samo jednog primerka procesora.
Ima ovde dosta ljudi koji su svoje primerke otključvali, moj primerak isto ne otključava dodatna jezgra, ali se zato OC na 3.8GHz sa naponom koji je 1.28v na auto, sigurno može i više, ali mi veća brzina trenutno ne treba.

Ja drzim 4.1 sa 1.425 i radi

Ja sam imao 965 koji je radio na 4,1 GHz, pri 1,375 V, ali su se performanse posle godinu dana degradirale. Sad ne može više od 3,8 GHz, čak ni sa 1,47 V

U prevodu: koliki takt postigneš sa default naponom, na njemu ostani, ostalo s*ebe procesor nakon određenog vremena

Verujem da ovo vecina nas ovde prvi put cuje :d

Pre ce biti da je ploca degradirala , jos nisam upoznao lika kome je CPU degradirao od OC-a a znam ih dosta ;)

I to Phenom, koji ako je i po cemu poznat, to je da mozes kilovolte da pumpas u njega bez problema. Jos ne cuh za slucaj da je PII nekome degradirao od napona.
Postoje procesori koji su mnogo osetljiviji na dodavanje napona, ali u pitanju je jedan drugi proizvodjac. ,)

Teško to može biti realan osvrt na osnovu samo jednog primerka procesora.
Ima ovde dosta ljudi koji su svoje primerke otključvali, moj primerak isto ne otključava dodatna jezgra, ali se zato OC na 3.8GHz sa naponom koji je 1.28v na auto, sigurno može i više, ali mi veća brzina trenutno ne treba.

Kada sam rekao realan osvrt mislio sam na to da ljudi ne treba da očekuju best case scenario, a ne da on ne postoji! Ko čita ovaj tred treba da bude svestan upravo toga što sam napisao, a ne da senzacionalistički gleda na stvari jer se javilo nekoliko njih kojima radi svih 6 jezgara ili da procesor radi opušteno na 4Ghz. To je pogrešan utisak. Sve što pišem baziram na malo iskustva i znanja koje imam, a ne na jednom primerku kako si ti imputirao. Pre bih rekao, da se ne uvrede ostali, da ovde najviše ima upravo takvih postova. Na žalost oni koji znaju, najmanje učestvuju u diskusiji jer im je to nepotrebno, pa onda prostor zauzmu ovi drugi, da ih sad ne etiketiram. No to nije tema pa neću da raspredam. Samo apelujem da kada se iznose liična iskustva, što jeste suština, to bude potkrepljeno činjenicama, a ne željama i nadama onih koji testiraju.

I to Phenom, koji ako je i po cemu poznat, to je da mozes kilovolte da pumpas u njega bez problema. Jos ne cuh za slucaj da je PII nekome degradirao od napona.
Postoje procesori koji su mnogo osetljiviji na dodavanje napona, ali u pitanju je jedan drugi proizvodjac. ,)

Jesi probao nekad da razmišljaš objektivno, a da ti ne zasmeta to što si naučio da postoje dva proizvođača pa se ukazala prilika da navijaš. Ne prave Phenom procesore na drugoj planeti od kriptona nego ga prave obični smrtnici koristeći metod Čohralskog koji je bio nesebičan pa ostavio svima to u amanet. Dakle nevažno je ko ih proivodi već šta se dešava ako se poluprovodnička komponenta izlaže većem naponu, temperaturi... To međutim, nije tema u ovom postu pa tu priču preskočite.

Poslednja izmena:
Vrh Dno