Šta je novo?

Apple mis

Ja sam koristio Logitech Nano jedno godinu dana sa iMac/MB i nikad u zivotu nisam video pomenute probleme. Kompletno idiJotski je ubedjivati nekoga ko nije video to da je video ali da mu nije smetalo. Evo ja nisam video i apsolutno niko ne moze da me ubedi u suprotno!

btw. Ja sam koristio Logitech Nano na Win-u i bio jako zadovoljan. Imao je onaj revolutions tockic i prvi je uveo one mini usb receivere. Medjutim, pokvario se nakon 6 meseci (kliktao je ponekad po 2x) , a ja ga nisam prijavio za garanciju :(

Ja trenutno koristim ovaj: Logitech M705 a pre nego sto sam ga kupio sam otisao na sajt Logitech-a i pogledao sve modele koji su Mac kompatibilni i izabrao doticni.

Koristim Trust-ov 16535 na tipu radio veze.
Baterije u njemu su jos uvijek orginalne(neke no name kineske),a ima mu nesto vise od 2 godine.

Prakticno nepobjediv!

Kupio sam opet duracell baterije na drugom mestu, mada mi se cini da su iste specifikacije i evo posle skoro nedelju dana tek je na 98%. Ne znam kako to sad (!?). Da li postoji vise klasa duracell baterija? Na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine? Radije bih kupio malo skuplje baterije a da drze malo duze.

^
^^
^^^

da i to docekamo, da mis bolje radi u Windowsu nego na Mac-u! :p :D

^ hocu da kazem: 1996. i Windows 95: "zasto ovaj kursor izgleda kao da je pokvaren (Mac, Atari, Amiga user) na Win95? ...kao da preskace... ???"

dragi moj Griffine, ti tad najverovatnije nisi ni bio rodjen :)

jednostavno: tuzno je gledati proteklih 20 godina kako secound rated tehnologija postaje mainstream (sWinjdows). Zahvaljujuci Apple-u danas smo na pragu post-PC era gde M$ (Wintel) nema nikakvog uticaja tako da ce se greske _mladih_ i GLUPIH PC pionira ispraviti ;) ...(napokon)

Poslednja izmena:
o cemu pricas? ae procitaj o cemu smo pricali ovde na ovoj temi....kakva 1996. second rated tehnologija? Wintel? koga zanima kad sam ja rodjen?

mozda si ti rodjen i 1930. ali mesas babe i zabe....

i gde je ugodnije i komfornije koristitit neki mis, na Wintel ili Crapple platformi? (NE TREBA MI POZNAVANJE ISTORIJE DA BIH ODGOVORIO NA TO PITANJE)

Zahvaljujuci Apple-u danas smo na pragu post-PC era gde M$ (Wintel) nema nikakvog uticaja tako da ce se greske _mladih_ i GLUPIH PC pionira ispraviti ...(napokon)

ajoj....necu, previse lako...

Poslednja izmena:
^ hocu da kazem ono sto sam rekao i u prvom postu ali si me vukao za jezik:

"da i to docekamo, da mis bolje radi u Windowsu nego na Mac-u! :p :D"

Oduvek sam se pitao, ustvari, od kada koristim isključivo OS X (i Win kada moram na poslovnom lapu) zašto miš (a isprobao sam ih jedno 10-ak, uglavnom sve kvalitetni komadi) radi njanjavo na OS X-u?????
Mislim, zašto je tako teško tako nešto implementirati nativno pod OS-om, nego moram da instaliram third party software da bi postigao ono što imam nativno pod Win-om?
Sve ostalo mi uglavnom bolje paše na OS X-u, ali ovo sa mišonjom je stvarno sramota, iz verzije u verziju (i reviziju) nikako da akceleracija bude fluidna i meni prigodna. A na Win-u, što neko reče, čak i Magic (a i sam sam se uverio dok sam ga imao celih nedelju dana) radi bolje. Jeste da su sada sa Lionom dosta popravili stvari, ali još uvek nije to ono pravo.
Da ne bude zabune, koristim Logitech VX Revolution (sjajan mišonja), koji, bilo sa Logitech softverom ili bez njega, ipak ne radi kao isti pod Win 7 (probao na poslovnom lapu).

Hvala bogu neki razuman komentar potkrepljen primerom....

kovacm.....

Korisnik sam OS X-a već približno 6 godina i bez dlake na jeziku ću reći da je u odnosu na Win, OS X za mene ultimativno bolji! Tačka, ende, bez da ulazim u raspravu Apple vs. ostatak sveta. Da je najbolji OS, nije (BSD je mnooooogo bolji, iako je OS X pokupio, da ne kažem, maznuo, dosta od njega), ali meni je trenutno najbolje rešenje.
Ali... Da im je implementacija rada miša krš, jeste, i to ne samo za mene, već za veliki broj OS X korisnika koji se žale po forumima. Zašto? Pojma nemam, stvarno mi nije jasno, sve ostalo radi kako treba, ali miševi, koji god da utakneš ne radi kao na Win-u??
Isto tako i rad sa kopiranjem velike količine podataka u mrežnom okruženju... Mnogo bolje radi pod Win-om, mnogo... Pod OS X cela mreža zna da se zaglupi kada krene sa transferom velike količine podataka u različitim smerovima, da ne pričam o problemu koji imam kada kopiram fajlove u mrežnom okruženju sa jednog mrežnog drajva na drugi, a u isto vreme se nešto downloaduje i uključi se Time Machine. Pukne sve na keca, pa moram da uradim kompletan restart rutera i NAS-a.
Ali pored ovoga ovo je više nego odličan OS.

Pukne sve na keca, pa moram da uradim kompletan restart rutera i NAS-a.
i meni se ovo desava od kad sam ubacio Apple TV - ako je na WiFi preko AirPorta Extremea i pustim film i jos krene neki heavy saobracaj (kopiranje na AirDisk) AirPort samo zakuca - mora restart. Ako je Apple TV na LAN kablu, sve radi kako treba... :/

btw sta se cudis Griffin, kursoru na Windowsu je trebalo 15 godina da proradi kako treba (gledam PrC vec 30 godina kako polako napreduje...). Meni je interesantno da citam sad kako na Macu kursor ne radi kako treba a na Windowsu ubija (istina, nisam probao non-Apple BT mis na Mac OS X-u)

Poslednja izmena:
Ne mogu da citam ceo thread, ali koji je to problem sa Magic Mouseom u Snow Leopardu ili Lionu ? Ili se ovde prica o nekim obicnim mishevima na OS X ? Magic mouse/Trackpad kombinacija sa OS X je otprilike 10 godina ispred najbolji mish+Windows, i naravno mislim za bilo kakvu ozbiljnu upotrebu, ne za igranje...

Isto tako i rad sa kopiranjem velike količine podataka u mrežnom okruženju... Mnogo bolje radi pod Win-om, mnogo... Pod OS X cela mreža zna da se zaglupi kada krene sa transferom velike količine podataka u različitim smerovima, da ne pričam o problemu koji imam kada kopiram fajlove u mrežnom okruženju sa jednog mrežnog drajva na drugi, a u isto vreme se nešto downloaduje i uključi se Time Machine. Pukne sve na keca, pa moram da uradim kompletan restart rutera i NAS-a.
Ali pored ovoga ovo je više nego odličan OS.

Cek bre, pa ako nesto zeza to je mreza pod Windowsom, u normalnom svakodnevnom radu, pojma nemam kako se ponasha pri kopiranju 10 terabajta podataka, ali Windows mreza prvo ima problem da se namesti, a onda odrzava, i za najjednostavniju mrezu od 2 kompa. Prelaskom na OS X, sve sto sam na njemu namestao sam uradio iz prve i sve je uvek radilo, dok sam se na Windowsu uvek nervirao (a odrzavao sam velike mreze godinama)...

Poslednja izmena:
Ne mogu da citam ceo thread, ali koji je to problem sa Magic Mouseom u Snow Leopardu ili Lionu ? Ili se ovde prica o nekim obicnim mishevima na OS X ? Magic mouse/Trackpad kombinacija sa OS X je otprilike 10 godina ispred najbolji mish+Windows, i naravno mislim za bilo kakvu ozbiljnu upotrebu, ne za igranje...

Cek bre, pa ako nesto zeza to je mreza pod Windowsom, u normalnom svakodnevnom radu, pojma nemam kako se ponasha pri kopiranju 10 terabajta podataka, ali Windows mreza prvo ima problem da se namesti, a onda odrzava, i za najjednostavniju mrezu od 2 kompa. Prelaskom na OS X, sve sto sam na njemu namestao sam uradio iz prve i sve je uvek radilo, dok sam se na Windowsu uvek nervirao (a odrzavao sam velike mreze godinama)...

klasika...

[link] uzivaj...

"everyone in here is hating cuz they all broke hahah if you have the money then go for it... stop hating just cuz u cant afford technology... btw the guy using logitech.... pathetic... logitec is equivalent to other low brand named products... its for poor people.... HAHAHAHA get off your couch and find ways to make money.... dont hate just cuz u cant keep up with technology" -icymaveric

neki driver :D

cek bre guru, u cemu je tacno razilka u "ozbiljnoj" upotrebi misa i igranju? drugacije se pomera mis, klikce... ? :)

btw sta se cudis Griffin, kursoru na Windowsu je trebalo 15 godina da proradi kako treba (gledam PrC vec 30 godina kako polako napreduje...). Meni je interesantno da citam sad kako na Macu kursor ne radi kako treba a na Windowsu ubija (istina, nisam probao non-Apple BT mis na Mac OS X-u)

Mene čudi kako se ne umoriš od ovakvog pametovanja ovde! Ponašaš se ko da si najstariji gmaz na forumu i ko da si popio svo znanje ovog sveta, što je sasvim izvesno potpuno netačno, baš kao i gomila gluposti koje redovno prosipaš ovde...

Svaki iole pismen i pametan čovek, može i treba da zaključi da je svaki vid bezuslovnog ili jednostranog tumačenja, interpretiranja i naročito etiketiranja, generalno pogrešan a onda i sasvim izvesno netačan stav. Postoji toliko načina da nekome nešto objasniš ili demonstriraš ako je to potrebno, a da pri tome to bude apsolutno razumno temeljno i ako zatreba naučno objašnjeno, bez trunke pristrasnoti i navodadžisanja. Neverovatno je i istovremeno jako tužno to što apsolutno nemaš kompas i osećaj za ove stvari...

Mislim, ok... nemam ništa protiv ako te ovakvi sopstveni egoistički nastupi uveseljavaju, ali eto ne mogu a da ne primetim da svaka polemika koja se povede u okviru neke teme ovde, teče više nego korektno do tvojeg ulaska...

Prosto je neverovatno koliko su pojedini ljudi u stanju da z@seru stvari a da toga nisu ni svesni! :smoke:

Mozda da ipak ti uzmes drugog misa.... :)

Šta znam...meni Magic nikako ne leži u šaci...previše pljosnat (uzeo sam Trackpad umesto mišonje). Pazario sam Logitech MX Performance i stvarno prezadovoljan.. Ako i ima laga, ja ga ne primećujem ;)

Mene čudi kako se ne umoriš od ovakvog pametovanja ovde! Ponašaš se ko da si najstariji gmaz na forumu i ko da si popio svo znanje ovog sveta, što je sasvim izvesno potpuno netačno, baš kao i gomila gluposti koje redovno prosipaš ovde...

Svaki iole pismen i pametan čovek, može i treba da zaključi da je svaki vid bezuslovnog ili jednostranog tumačenja, interpretiranja i naročito etiketiranja, generalno pogrešan a onda i sasvim izvesno netačan stav. Postoji toliko načina da nekome nešto objasniš ili demonstriraš ako je to potrebno, a da pri tome to bude apsolutno razumno temeljno i ako zatreba naučno objašnjeno, bez trunke pristrasnoti i navodadžisanja. Neverovatno je i istovremeno jako tužno to što apsolutno nemaš kompas i osećaj za ove stvari...

Mislim, ok... nemam ništa protiv ako te ovakvi sopstveni egoistički nastupi uveseljavaju, ali eto ne mogu a da ne primetim da svaka polemika koja se povede u okviru neke teme ovde, teče više nego korektno do tvojeg ulaska...

Prosto je neverovatno koliko su pojedini ljudi u stanju da z@seru stvari a da toga nisu ni svesni! :smoke:

koji deo ti nije jasan u tome da: mis na Mac-u funkcionise 30 godina jednako a da se onda pojave ljudi koji mis koriste ~par godina na Windowsu i onda kukaju kako na to da mis na Mac-u "ne radi dobro"?

to je jednostavno budalastina u startu.

ne pametujem ja nista vec ti, ili bilo ko drugi, nece da uzme objektivne stvari u razmatranje jer ja "pametujem".

Poslednja izmena:
znaci 30 godina jednako radi, bez ikakvog poboljsanja? O_O

pa onda smo resili zagonetku zasto na Windowsu mis radi bolje....

Nazad
Vrh Dno