Šta je novo?

AMD X4 B55 plavi ekran

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
E ovako... Imam navedeni procesor i klok mu je CPU 3.6GHz, voltaza je na AUTO stavljena tj. na CPU-Z varira od 1.368V do 1.384V. Onda NB je na 2.6GHz i voltaza je 1.327V i sistem je skroz stabilan. E sada kada dignem na 3.8GHz pojavi mi se ponekad plavi ekran. Hocu da dignem voltazu, ali kada prekoracim 1.377V, cifra pocrveni tj. nije preporucljivo pise tamo u BIOS-u. E sada me zanima da li bi smeo da dignem voltazu bez obzira sto mi pise da je nepreporucljivo? Mislim jel bi mogla ploca da izdrzi?
Temperatura CPU-a posle 5 krugova u LinX-u nije presla 45c. Stavio sam prst na naponske i moze da se drzi, a da se "ne opecem" 🙂 Testirano na 3.8GHz i 2.6GHz NB.
I da dodam, upravo na LinX-u voltaza je skakala i do 1.424 😵

Poslednja izmena:
^ Ploca bi verovatno mogla da izdrzi (mada ni ona nije bas za neko vece OC eksperimentisanje), ali taj CM TX3 to definitivno nece ohladiti kako treba. 🙂 Nabavi bolji cooler, pa isprobavaj vise voltaze.

^ Ploca bi verovatno mogla da izdrzi (mada ni ona nije bas za neko vece OC eksperimentisanje), ali taj CM TX3 to definitivno nece ohladiti kako treba. 🙂 Nabavi bolji cooler, pa isprobavaj vise voltaze.

Pa nije, ali da probam, pa ako ne moze, sta da se radi 🙂 A nepotcenjuj ga 😛 Ima dva kulera na njemu, ono push-pull 🙂 Sta fali 45c u LinX? 😛 😀

Nesto sumnjam da je temp 45c, uz tu voltazu i klok... Kojim programom meris temp? BTW, probaj sa Prime-om, pa vidi da li ce biti podjednako stabilan kao i u Lynxu.

Nesto sumnjam da je temp 45c, uz tu voltazu i klok... Kojim programom meris temp? BTW, probaj sa Prime-om, pa vidi da li ce biti podjednako stabilan kao i u Lynxu.

Evo sada je bio MAX 45c. Pa pazi posto je ovo otkljucan AMD X2 555, pa nista ne moze da ga prepozna, tako da ne mogu da gledam temp. Izuzetak je EVEREST Ultimate Edition koji moze da mi meri samo CPU. E sada znam ja da su jezgra toplija i to, ali po meni je ova temp. ok. Testiracu i Prime, pa cu da vidim. Nego nije to problem, problem je plavi ekran sto mi izleti i restartuje se komp 😵

^ Pa to je to. 🙂 U originalnom postu si napomenuo da ti se BSOD javlja iskljucivo na kloku od 3.8ghz, kada ti voltaza skace i preko 1.4v. Koliko se secam, propustljivost AMD-ovih procova ima granicu od 62c. Skoro sam 100% siguran da u takvim slucajevima, on dotice upravo tu temperaturu i zbog toga se restartuje. Velika je to voltaza i poprilican klok za taj kuler. Ili vrati na 3.6ghz i vozi normlano ili nabavljaj neki bolji kuler. 🙂

^ Pa to je to. 🙂 U originalnom postu si napomenuo da ti se BSOD javlja iskljucivo na kloku od 3.8ghz, kada ti voltaza skace i preko 1.4v. Koliko se secam, propustljivost AMD-ovih procova ima granicu od 62c. Skoro sam 100% siguran da u takvim slucajevima, on dotice upravo tu temperaturu i zbog toga se restartuje. Velika je to voltaza i poprilican klok za taj kuler. Ili vrati na 3.6ghz i vozi normlano ili nabavljaj neki bolji kuler. 🙂

A pa meni sve vreme hladi na 50% obrtaja 🙂 Stavicu 100% pa cu da vidim 🙂

Ne moze da hladi TX3 na 50% i 3.8 GHz uspesno. Ako hoces da se igras sa overklokom, cisto da vidis dokle moze da ide procesor, sa tim kulerom, onda prvo stavi 100% da se vrte ventilatori. Druga je prica sto je to onda mnogo bucno. Drugo, ko zna koji parametar ti postaje nestabilan, NB na 2.6GHz nije malo, moze i on da bude problem i da se greje, na koliko ti radi HTT link, memorija, latencije?

Ima mnogo nepoznatih u toj jednacini, menjas samo jedan parametar, dok ostale ne diras (drzis na defaultu) dok ne nadjes limite za svaki. A to traje i trazi dosta vremena.

Taj B55, to bese Phenom II X2 BE, pa si ga otkljucao? Pa ni 3.6, 3.7GHz nije los rezultat😉. Pogotovo NB 2.6 GHz !

Ne moze da hladi TX3 na 50% i 3.8 GHz uspesno. Ako hoces da se igras sa overklokom, cisto da vidis dokle moze da ide procesor, sa tim kulerom, onda prvo stavi 100% da se vrte ventilatori. Druga je prica sto je to onda mnogo bucno. Drugo, ko zna koji parametar ti postaje nestabilan, NB na 2.6GHz nije malo, moze i on da bude problem i da se greje, na koliko ti radi HTT link, memorija, latencije?

Ima mnogo nepoznatih u toj jednacini, menjas samo jedan parametar, dok ostale ne diras (drzis na defaultu) dok ne nadjes limite za svaki. A to traje i trazi dosta vremena.

Taj B55, to bese Phenom II X2 BE, pa si ga otkljucao? Pa ni 3.6, 3.7GHz nije los rezultat😉. Pogotovo NB 2.6 GHz !

E pa upravo je prosao LinX bez greske, vreme je 3:34h. Oko 49GFlops-a. CPU 3.8GHz, NB 2.6GHz, HT Link 2.4GHz, max temp. 47c, TX3 hladio na 62.5%. 🙂 Ja sam zadovoljan 🙂

Poslednja izmena:
E pa upravo je prosao LinX bez greske, vreme je 3:34h. Oko 49GFlops-a. CPU 3.8GHz, NB 2.6GHz, HT Link 2.4GHz, max temp. 47c, TX3 hladio na 62.5%. 🙂 Ja sam zadovoljan 🙂

A da okacis neki screen shot..pa da vidimo kad odradi sat vremen linx-a koje je temperatura,na koliko ti radi memorija?pitam te jer meni radi moj x3-otkljucan u x4 na 3900..i imam 45 Gflopsa...

A da okacis neki screen shot..pa da vidimo kad odradi sat vremen linx-a koje je temperatura,na koliko ti radi memorija?pitam te jer meni radi moj x3-otkljucan u x4 na 3900..i imam 45 Gflopsa...

Mogu da okacim nego ne znam kako, zaboravio sam :lupko: Okacicu i SS od CPU-Z pa ces da vidis i za memoriju. Mislim memorija nije neka... Kingston HyperX Blu. ***. socijala 😀 Samo koja podesavanja da stavim na LinX? Da ne bude posle... bla bla 😀 Pre 3 dana sam ga skinuo i ono, sam sam se snasao, tako da ga nisam doktorirao 🙂

I ja imam TX3 na B55 @ 3,9GHz 1,5v ,ostalo na defaultu...lepo ga hladi,malo je bucniji samo kada je pod "gasom"..posle dva-tri kruga na 3dmark11 zakuca ga na 50C i ne mrda. Dosta zavisi i od provetrenosti kucista,pa i od sobne temperature...
Kod mene dosta pomaze i sto mi je graficka deleko od CPU-a,pa ne greju jedno drugo.

I ja imam TX3 na B55 @ 3,9GHz 1,5v ,ostalo na defaultu...lepo ga hladi,malo je bucniji samo kada je pod "gasom"..posle dva-tri kruga na 3dmark11 zakuca ga na 50C i ne mrda. Dosta zavisi i od provetrenosti kucista,pa i od sobne temperature...
Kod mene dosta pomaze i sto mi je graficka deleko od CPU-a,pa ne greju jedno drugo.

Ja danas tek odvrnuo na 100% i mislio sam da je mnogo glasniji 😵 Meni isto extra hladi, LinX 45-47c. Meni je u sobi od 19-21c. Kuciste mi pola-pola... pola vremena otvoreno, pola zatvoreno. Zbog experimentisanja 😛

Da ne bi otvarao novu temu ako mozede da mi kazete koje su vam voltaze za nb,ht.sb nemogu na netu da nadjem koja im je max voltaza imam asus m4a89gtdpro i phenom b60 otkljucan u fullu do 3.6 ghz ide na default voltazama cpu v 1.332 al na 3.8 nece nikako isao sam na 1.45 za cpu da li treba dizati ostale voltaze i koje su max vrednosti preko kojih ne bi trebalo ici ?

Da ne bi otvarao novu temu ako mozede da mi kazete koje su vam voltaze za nb,ht.sb nemogu na netu da nadjem koja im je max voltaza imam asus m4a89gtdpro i phenom b60 otkljucan u fullu do 3.6 ghz ide na default voltazama cpu v 1.332 al na 3.8 nece nikako isao sam na 1.45 za cpu da li treba dizati ostale voltaze i koje su max vrednosti preko kojih ne bi trebalo ici ?

Ja sam u biosu stavio za CPU 1.4V okruglo, na 3.8GHz, za NB sam stavio 1.327V, na 2.6GHz i HT Link sam stavio na 2.4GHz i nisam dirao voltazu, za njega ne znam voltaze da namestam. E sada sto se tice koliko mozes da klokas. To ti zavisi od primerka CPU-a i ploce. E sada za plocu nema sta da brines, ovaj proc. nije nista za nju 🙂 Polako dizi klok i napon i svaki klok testiraj. Przi ga na LinX ili Prime. Jedno 3h bi trebalo da bude ok. Ako ti izleti plavi ekran, to znaci da ti je mala voltaza i da je trebas podici. Koje hladjenje imas? Bez njega nista ne radi 🙂

Imam Cooler Master 690 II advance i hyper212+ promajica 🙂

Evo setup je sledeci na 3.8 je proc sljaka stabilno

na 3.6 radi na Cpu 1.34v a cpu/nb 1.1 a sta su ove dole opet NB voltage i SB voltage ?

Poslednja izmena:
ht link drzi oko 2000 +/- 100... proc do 1.45v mozes da dizes a Cpu-NB do 1.35v max.....

Imam Cooler Master 690 II advance i hyper212+ promajica 🙂

Evo setup je sledeci na 3.8 je proc sljaka stabilno

na 3.6 radi na Cpu 1.34v a cpu/nb 1.1 a sta su ove dole opet NB voltage i SB voltage ?

Ako oces, probaj vise, naravno ako te interesuje. Ako si zadovoljan sa ovim, nemoj nista da diras 🙂

Setup je sledeci drzim ga 3.8 Ghz dosta za sada 🙂

samo sto je CPU v=1.404 u loadu 1.416 POzz

Poslednja izmena:
Setup je sledeci drzim ga 3.8 Ghz dosta za sada 🙂

samo sto je CPU v=1.404 u loadu 1.416 POzz

Pa dosta ti je 🙂 Mozes dignes i NB ako hoces, dosta dodaje perfomansi 🙂 I HT link ako bas bas hoces 😀

Drzite li Load Line Calibration enable or disable, primetio sam da je variranje voltaze manje kad je ukljucen?

Ostavi upaljeno.

Ostavio sam sledecu konfiguraciju kao na slici pored Linxa od sat provrteo sam i po 2 sata Prime95 blend i ftt pored toga sa igrao emulator Nintenda Wii 4-5 sati koji koristi procesor 100% temperatura je isla do 50 stepeni kada je bila ambijentalna 26 mislim da je stabilno 🙂

Hvala na pomoci svima Pozz!!!

A sve je pocelo od ovoga tada sam ga otkljucao :

🙂 🙂 🙂

Poslednja izmena:
Ostavio sam sledecu konfiguraciju kao na slici pored Linxa od sat provrteo sam i po 2 sata Prime95 blend i ftt pored toga sa igrao emulator Nintenda Wii 4-5 sati koji koristi procesor 100% temperatura je isla do 50 stepeni kada je bila ambijentalna 26 mislim da je stabilno 🙂

Hvala na pomoci svima Pozz!!!

A sve je pocelo od ovoga tada sam ga otkljucao :

🙂 🙂 🙂

Dobio si 8GFlops-a vise 🙂 Nadam se da si zadovoljan svojim procesorom 🙂

Zadovoljan ekstra od dva jezgra na 3.3 gigaherca na cetri jezgra i to 3.8 samo lood ne bi bio zadovoljan 🙂

Prilicno je impresivno je sto kod otkljucanog procesora NB hoce da ti radi na 2600, moj nije hteo da cuje preko 2300 ako se dobro secam.

Preko toga nece koliko god dizao voltazu, ne znam malo srece valjda 🙂

Prilicno je impresivno je sto kod otkljucanog procesora NB hoce da ti radi na 2600, moj nije hteo da cuje preko 2300 ako se dobro secam.

Meni i pored NB 2600GHz, radi i HT link na 2400GHz. Razliku sam primetio u LinX-u, u GFlops-ima.

Miki super si prosao sa tvojim primerkom procesora.

Nazad
Vrh Dno