Uh, što se tiče drajvera, ja sam instalirao drajvere koji su stigli na disku zajedno sa netbook-om. Pretpostavljam da ti prijatelj ima te diskove? Ja inače preferiram da, bar kada su notebook-ovi i netbook-ovi u pitanju, uvek prvo instaliram drajvere koji su stigli sa samim uređajem, budući da oni povereno rade, pa tek onda uradim update istih ukoliko se za tim ukaže potreba. Ne kažem da je ovo najbolji i najpametniji način, no, rekoh tek da spomenem svoju preferenciju

. Već sam ranije u temi naveo link sa drajverima, ukoliko želiš da ih downloaduješ, evo ponovo:
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=20&s=1&m=Eee PC R051BX&os=&hashedid=n/a .
Što se pak tiče razlike u procesorima, stvari stoje upravo onako kako si i napisao, c60 ima nešto slično turbo boost-u koja podigne brzinu procesora sa 1,0 na 1,33. Sa hdmi izlazom nisam imao nikakvih problema, sve je manje više plug and play varijanta. Istini za volju, nije da sam sad nešto gledao filmove na taj način satima, samo sam isprobao kako sve to funkcioniše sa filmovima u full hd rezoluciji na desetak minuta, imajući u vidu da mi je desktop povezan sa tv-om pa inače tako gledam filmove, no, nema bilo kakvih razloga da pretpostavim da bi bilo nekakvih problema u dužem gledanju filmova reprodukovanih sa netbook-a povezanog sa tv-om na ovaj način.
Meni je u BIOS-u ostala uključena cool&guiet opcija, čini mi se da mi je na bateriji sam uređaj tako hladniji, a i baterija nešto duže traje, no probaću i ovo tvoje rešenje, zvuči mi poprilično interesantno. Nisam primetio bilo kakva posebna usporenja, kao što već ranije u temi napisah, ovaj netbook ni u kom slučaju nije brzinski šampion, no, većinu uobičajenih stvari (rad u office-u, surf i gledanje filmova) obavlja, bar što se mene tiče, više nego korektno. Možda tvoj prijatelj na njemu obavlja neke ipak zahtevnije poslove pa mu se uređaj usporava? Naravno, tu je svakako i mogućnost da si u pravu kada primećuješ da on možda ima i pomalo nerealna očekivanja od jednog ovakvog uređaja

. Što se pak tiče mogućnosti redukovanja ram-a koji odlazi na 6290, meni takvo rešenje nije poznato, no, ne znam koliko je tako nešto uopšte oportuno i uraditi, ukoliko takva mogućnost i postoji, naravno, budući da bi se time, kako mi se čini, poprilično redukovala mogućnost puštanja hd sadržaja.