Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Mnogo, ali mnogo su se ispalili, kosooke men.tolcine! Pa samo od nas ovde su izgubili 50% korisnika.

:d

2260c144-d652-45ca-ad96-11d6e0705334.jpg

Aaaaa ne verujem !!! :d :d

Alo mali botu, svi smo mi ovde znatiželjni :D ne, nisi poseban :D al na link ti ne klikcem :p :D
ne treba se svadjati sa robotom :) stondirani, ti si ga prizvao garant :d

Cekaj, zar to ne ispadne da si sam sebe uvredio ako se gledas u ogledalo dok to pricas.
Jel to neka gej fora? :banana::banana::banana::D:beat:

Pa verovatno u tom tvom mozgu mozda i jeste uvreda. Wave je kao telefon odlican i na njega nemam zamerki ali odnos prema kupcima je problematican i to je ono sto coveka ispizdi. No ako ti se sve oko tebe cini gay mozda ti je vreme da prestanes da odlazis na takva mesta ?

Mnogo, ali mnogo su se ispalili, kosooke men.tolcine! Pa samo od nas ovde su izgubili 50% korisnika.

:d

Sad ce da se uozbilje kad vide koliko je nasih 50% :D

@vkozomar Olabavi, zezao sam se. Rekao si da se pogledas u ogledalo i kazes evo vam ga, pa mi je bilo smesno.
A ne mogu da prestanem da odlazim u Beograd, posto u njemu zivim. :p

Bot ode al ostade moj post koji ne mogu da obrisem.. kao i ovaj, brisite.

Ovde se vidi da u 2.0 Wave ima skoro duplo vise rama za aplikacije.

[YOUTUBE]2fC2sEF8n8k&feature[/YOUTUBE]

Ovde se vidi da u 2.0 Wave ima skoro duplo vise rama za aplikacije.

Lep video, deluje dosta bolje ovaj KK7 od KK5, bar se ne zakucava kao prethodni.
Ali nesto nemam zivaca da isprobavam i njega, cekacu jos koju verziju da izbace pa cu onda da flesnem.

Stvar koja je nazadovala u 2.0 je sto ne mogu java aplikacijama da se ugase one virtualne tastature.
A i browser ima neki novi tip clear type slova koja su mutnija dosta od ranijih. Takodje onaj wordwrap mora stalno da se ugasi pa upali u opcijama da bi radio.
I naravno na KK5 par programa je odbijalo da se startuje.

Poz

Kada upalis komp sa win7x 64 a imas 4Gb rama, gde ti je 1,5Gb rama?
Sistem. Ovo je dostupno za aplikacije, u 1.2 badi npr imas oko 60Mb a u 2.0 oko 110Mb. Uostalom, nisam ja lupio taj br, 384Mb, to su zakljucili oni sto mrcvare telefone po xda.. U svakom slucaju badi i ne treba vise :d

Jednom sam pitao, ali moram opet, da li je neko flesovao zakljucan telefon na neku mrezu i jel sme to da se radi, moj je na Telenor, a opet sam pao u razmisljanje o flesu jer sam solidno izpi*deo oko cekanja 2.0?

Jednom sam pitao, ali moram opet, da li je neko flesovao zakljucan telefon na neku mrezu i jel sme to da se radi, moj je na Telenor, a opet sam pao u razmisljanje o flesu jer sam solidno izpi*deo oko cekanja 2.0?

Postoji mogucnost da ga brikujes pa nije bas preporucljivo

I meni je na telenoru pa je radio bez problema kada sam ga flesovao.
Jedino ti preporucujem KK7 da udaris umesto KK5, ako je vec izasao.
Da ga brikujes, treba stvarno da se trudis debelo, mislim da je skoro nemoguce.
Poz

Znam da moze da se brikuje, ***. videcu, ali preterano me nerviraju ispadi u browser-u da je prevelika stranica, ili nedovoljno memorije, ostalo i tako i tako, ali od ovoga ludim, 'bem ti raspadotine iz Samsung-a!!!

Kada upalis komp sa win7x 64 a imas 4Gb rama, gde ti je 1,5Gb rama?
Sistem. Ovo je dostupno za aplikacije, u 1.2 badi npr imas oko 60Mb a u 2.0 oko 110Mb. Uostalom, nisam ja lupio taj br, 384Mb, to su zakljucili oni sto mrcvare telefone po xda.. U svakom slucaju badi i ne treba vise :d

na 1.2 ocitava oko 70-75 slobodno a na 2.0 oko 100, 30ak megabajta je prava revolucija zar ne? posebno sa multitaskingom!

Ok vreme je, hajde da zvanicno otvorim pitanje na koji drugi operativni sistem/telefon prelazite?
Poz

Nemojte tako :) Ja ne prelazim nigde uporedo sa Android-om koristim i Badu ;) Ali Samsung je to, sta bi bilo da ste kupili Galaxy i7500 (onaj prvi samsung sa android-om, i amoled ekranom i iskesirali poprilicno ) i da ni dan danas niste mrdnuli od uboge 1.6 verzije :) Samsung je to, ali ipak verujem da ce se uskoro pojaviti zavanicna 2.0 verzija bade, ako ne - pravac samfrimware :)

Ne vazi se hocu i jedno i drugo. Nije po pravilima igre, mora ili/ili. :D:banana:

Citao sam malo na poljskom forumu o KK7 verziji.
Ima twitter, facebook, polaris office i teme, za razliku od KK5, ali je i dalje jako bagovit.
Kazu da se restartuje cesto telefon kada se upali wifi, isto i kad se email otvori, ne moze operu da instalira...
Epilog -covek se vratio na 1.2...

Ahahah ! Pishanje :D

Ja sam vec objavio da su na Galaxy S iako mi se ne svidja mnogo :) a svoj Wave sam vec prodao :)

na 1.2 ocitava oko 70-75 slobodno a na 2.0 oko 100, 30ak megabajta je prava revolucija zar ne? posebno sa multitaskingom!

Opet ti, 58-60Mb u 1.2 verziji a u 2.0 107-112Mb, meni ovo deluje i vise nego dovoljno. Uostalom ljudi su testirali multitasking i koliko pratim forume niko se ne zali. Meni je apsolutno nebitno koliko ima rama ako sve normalno radi.

Poslednja izmena:
Ja sam vec objavio da su na Galaxy S iako mi se ne svidja mnogo :) a svoj Wave sam vec prodao :)

Haha, pretekao si nas dok jos drzi neku cenu :D Pametno...

@hsv.stoned Nisi video da se zale na one bagove u forumima? Mene to podseca na KK5, gde su svi buili prezadovoljni a u praksi je bio katastrofa.

Sto rece dulsrules - Pisanje (od smeha) :D
Niko njih ne tera da zure sa izbacivanjem bade, ali imali su 2. godine da urade nesto po tom pitanju, a mi i dalje imamo isto bagovit software.
Ne znam zasto i dalje ocekujemo da ce se nesto znacajno i uskoro promeniti... Mozda smo idealisti, mozda optimisti, a mozda samo naivni.
Prelazim na winmobile 6.5, za njega se bar ocekivalo da puca kad radi :D

Samsung je to, on je uvek bio poznat po svojoj nebrizi o korisnicima. Dok je nokia šibala update za svoje telefone njih je bolelo uvo. Uh kako me to nerviralo, burazer na nokii skida update, menja teme, čuda, a ja samo mogu da gledam.

Ne znam koliko ima istine u onom tekstu. Koliko sam citao utiske ljudi koji koriste 2.0 do nedostatka rama je dolazilo samo kada se pretera sa multitaskingom bada aplikacija. Onda sam kapirao da nas multitasking i ne moze da bude vise od par aplikacija istovremeno jer ih toliko i ima korisnih :d, ostalo su igrice, a ko jos igra fruit ninja dok vozi bajs uz Bada sports npr pa se i nisam brinuo.
Ako se dobro secam, 6-7 bada aplikacija je dovelo do ''nouth enough memory problema'' + widgeti.

A probacu da nadjem postove sa xda gde lepo kazu da za sitem i aplikacije ostaje 384Mb rama, ostalo ide za gpu. A ako je drugacije, sramota je da jedan od najvecih svetskih proizvodjaca memorija skrtari na svojim telefonima :d

A da ima u beta 2.0 bagova, to znam, ima ih dosta sitnih i srednjih, da tako kazem ali kapiram da Wave III radi ok sa zvanicnom 2.0 verzijom, nesto nisam naleteo na vece zalbe.

Svejedno, Samsung je jedna jako kulovska kompanija, ja sam i dalje zadovoljan Waveom i nikada necu prodati ovaj telefon ali mislim da je moj sledeci telefon u paketu operatera neki SE, mozda i LG [ako se poprave oba proizvodjaca].
HTC je bas skup i u tim paketima a o slobodnoj prodaji da ne govorim, IP4s takodje, a i moja filozofija je da preko 300e za fon ne dam. Pre bih uzeo dlsr i ostao na Wave-u ;)

Nekako i prizeljkujem da Sljamsung popije opasne samarcine od trziste/kupaca, po jedan seljacki i za ICS apdejt za GS i za odlaganje i muljanje sa badom :d

Poslednja izmena:
Iskreno, meni je "multitasking" vec na staroj badi bio ok. U najgorem slucaju, upalim neku muziku, i nesto gledam na netu. Vise od toga mi i ne treba.
Wave3 mi se svidja, i znam da bi se opet zalepio za njega da se pojavi kod telenora za normalnu sumu, kakva je bila i za wave1.
I dzaba mi sve sto znam o badi do sada, i o tome da nema nikakvu buducnost u svetu telefona, ali hardver je zaista odlican za normalne pare kod wave modela i to me privlaci.
Samo da izadje stabilna 2.0, i da ne menjaju vise nista na njoj, bio bih prezadovoljan.

Meni je onaj Wave 3 zlo od telefona :)

Sto se mene tice,stvarno mi ne treba Android. Sve je to kul i lepo ali ono sto meni treba od fona je da ima dobre multimedija mogucnosti (dobar audio plejer,ok kamera,ekran...),da mogu da proveravam mailove & naloge na "drustvenim mrezama" (sto me nervira taj izraz :D ),da imam vremensku prognozu i jos par aplikacija koje su mi bitne.... Sve preko toga je bonus,i dobro doslo je,ali mi nije neophodno i ne bih izdvojio vise para za fon zbog toga.

Tako da meni bada zavrsava posao... Al' da nerviraju sa ovim ciganisanjem-nerviraju. Tacno se vidi taj zabole-nas-uvo stav....

Vrh Dno