Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Ja nisam uspeo da otkljucam. Nece da se podigne sistem uopste. Ni do posta da stigne. :) Eto. :D Al' zato radi na 4000MHz k'o od sale. :p

max za procesor je 6300ghz :D nego,jel se jos nekome desavalo da kad ukljuci core unlocker na ploci da racunar nece da se ugasi ?

Poslednja izmena:
radi sa 5 jezgara,ali kad je ukljuceno svih 6 sistem se vuce kao prebijen

Pa jedno je defektno...nisu se narocito istakli sa brojem full otkjucanih u x6..ja sam jedan probao i nije bootovao ni kao x5.

@reckless

a da li si probao samo mnozilac na 21 i napon na 1,48?

Da bi mi napon pod opterecenjem bio 1,48v, moram da stavim preko 1,5V u BIOSu. Nisam, ali probacu.

Primetno bolje radi Skyrim u odnosu na Phenom II 850. :) :)

Eto jedne igre... :D

Slazem se za Skyrim!
I meni primetno bolje tece Skyrim na 960T u odnosu na 560 i posle kazu kako Skyrim nije procesorski zahtevan, jes' vala, sigurno. :D
Inace Reckless, ubo si fin primerak. :)

Vidim da jesam. :)

Skyrim radi bolje, to stoji.

Ali MNOGO bolje radi i zbog najnovijih drajvera za GPU. Barem meni. Inace, f0rever ovde, cisto da znas - ako ne znas. :D

Moj primerak cpu-a uspem da butujem kao 6-core, ali samo po nazivu, posto sistem vidi samo 4 jegra, nadam se da je do ploce..
Inace radi mi na 3.8GHz, napon je 1.28v na auto.

Sent from my HTC Wildfire

Moj primerak cpu-a uspem da butujem kao 6-core, ali samo po nazivu, posto sistem vidi samo 4 jegra, nadam se da je do ploce..

Ma klokni tog na 4Ghz i uzivaj sa x4 na 4ghz,a mozda sa dobrim hladjenjem i vise...

Ne mora da znaci da nije uspelo, nekad se Windows zbuni promenom CPU-a pa moras da uradis sledece: (ako opet ne bude htelo, onda je verovatno do losijeg primerka)

Msconfig->boot->advanced options->check set number of CPUs-> select 6 from drop down list.
Reboot.

Ne mora da znaci da nije uspelo, nekad se Windows zbuni promenom CPU-a pa moras da uradis sledece: (ako opet ne bude htelo, onda je verovatno do losijeg primerka)

Msconfig->boot->advanced options->check set number of CPUs-> select 6 from drop down list.
Reboot.

Meni svuda u Windowsu u nazivu cpu-a piše da je 6-core, ali zato svaki program koji sam probao registruje samo 4 jegra, u svakom slučaju probaću čim dođem kući. Hvala.

@medolinos
Mislim da trenutno nema potrebe za većim klokom, uz to, za 4GHz bi morao da dižem napon.

@Vetar
Nema potrebe..zato sam ti i savetovao x4...pa mozda ce ti negde i trebati 4ghz,jer ja drzim moj na 3500-3650..i nekako imam osecaj da mi fali tih 400-500 mhz...posebno sam to osetio u bf3...mada ne mora da znaci...

Ne znam da li je bas toliko potrebno 4Ghz, verovatno jeste ko ima jake graficke ali sam gledao zauzece jezgara u crysis 2 dx11, bf3, bc2.. cini mi se da je 3,6Ghz u nekim situacijama malo.. 3,8Ghz je vec bilo ok a 4Ghz je milina :D

Vidim da jesam. :)

Skyrim radi bolje, to stoji.

Ali MNOGO bolje radi i zbog najnovijih drajvera za GPU. Barem meni. Inace, f0rever ovde, cisto da znas - ako ne znas. :D

Pa sta znam, za GPU nisam primetio neku veliku razliku, promenom procesora jesam, nekako tece sve lepse, glatko.
Ali ja ZNAM! :D :p

Meni svuda u Windowsu u nazivu cpu-a piše da je 6-core, ali zato svaki program koji sam probao registruje samo 4 jegra, u svakom slučaju probaću čim dođem kući. Hvala.

@medolinos
Mislim da trenutno nema potrebe za većim klokom, uz to, za 4GHz bi morao da dižem napon.

Kazi mi molim te ako nije problem, koji si to sve program probao pa ti isti registruje samo 4 jezgra ? A ne otkljucanih 6 ?

Proveravao sam preko All CPU Meter i preko task menagera, dok mi je CPU-Z prikazivao naziv za 6-core, ali specifikacije za 4-core.

Pokreni prime95...ako rade samo 4 thred-a onda nisi otkljucao...sta god pokazivao cpuz.

Koliko bi ubrzanje dobio kupovinom ovog CPU-a, u kombinaciji sa Asus M5A99X EVO u odnosu na konfiguraciju iz potpisa?E5300 radi na 3,66 Ghz.

Dosta bi dobio. Pogotovo u igricama koje traze tri ili vise jezgra. Cak je i kao dual-core poprilicno bolji od e5300...

Uzeo sam 960T i nece da se otkljucha na ga-990xa-ud3 al sam ga klokovao na 4ghz sa naponom 1.440v, izbegavajte ovu plochu jer na njoj nema shanse da se otkljucha bilo koji cpu probao sam i x2 555 koji sam otkljuchao na matoroj ga-880 i kloknuo ga na 4ghz kod drugara i radio mu 5 meseci bez jednog plavca i on uzeo ovu plochu 990xa-ud3 uboli cpu i muchio sam se par sati da ga otkljucham i nema shanse isto tako i ovaj 960T znachi plocha je lesh za otkljchavanje

Uzeo sam 960T i nece da se otkljucha na ga-990xa-ud3 al sam ga klokovao na 4ghz sa naponom 1.440v, izbegavajte ovu plochu jer na njoj nema shanse da se otkljucha bilo koji cpu probao sam i x2 555 koji sam otkljuchao na matoroj ga-880 i kloknuo ga na 4ghz kod drugara i radio mu 5 meseci bez jednog plavca i on uzeo ovu plochu 990xa-ud3 uboli cpu i muchio sam se par sati da ga otkljucham i nema shanse isto tako i ovaj 960T znachi plocha je lesh za otkljchavanje

Sva sreca pa je ja ne uzeh pre jedno mesec dana :p

Kojim programom očitavate temperature jezgara? Skinuo sam HwMonitor međutim prikaže temperature svih komponenti sem cpu-a.

edit: Uspešno su otključana još dva jezgra.

Poslednja izmena:
Da sam izvlacio iz kutije od 10 komada 960t od kojih se otkljucavaju 9, ubo bih taj jedan koji se ne otkljucava. :wall:
Core unlock kad upalim, nece da butuje i pise da je 4 jezgra aktivno. Probao sam 5-o i 6-o pojedinacno da aktiviram, ali nema leba.
Digao sam ova 4 jezgra na 3.8 GHz sa mnoziocem, CPU 1.4V, NB/SB 1.25V.

Jel ima jos neka fora da probam za otkljucavanje, ili je to to? I da li su valjana podesavanja za OC postojeca 4 jezgra?

Pa moras da testiras, ako ne puca u nekom od testova i ako su temperature ispod 62c onda je ok.
Problem kod tog 960T je to sto neki primerci idu na 4Ghz na smesno malom naponu a neki se lose ponasaju pa traze bas visoke napone za 4Ghz ili ne mogu uopste preko 3,9Ghz.

Testirao sam ga. Ne pravi probleme ni na 4 GHz. Temperatura je oko 43 C full load, 31 C idle.
Probao sam neke igrice i iskreno, ne vidim veliku razliku u FPS-u izmedju 960T i athlona 645 sto sam imao pre ovog.
Konkretno, mafia II na benchmark-u daje skoro isti FPS.

6559477887_0b18804ee6.jpg

Poslednja izmena:
Sintetika,sintetika...samo je tu bitna razlika...:wall:Drugde neces ni primetiti,ili ces zapaziti ali mimimalnu,po mom misljenju!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno