Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

U januaru pa-pa Bada za mene, pa nek izbace kad god hoce Badu 2 :p
dojadilo mi je zavitlavanje

Preterali su, uopste je Samsung smaracka kompanija.
Meni ovo nista spec. ne menja, cekam sledeci ugovor za 365 dana :d, niti mi je toliko potreban android ili ios. Mogao bih [uz nerviranje zbog low memory baga] da ostanem i jos 2 god na 1.2, nego pricam uopste, to sto meni ne treba 2.0 ne znaci da ne treba milionima ispaljenih korisnika.

Cek malo. Negde je receno da 2.0 izlazi godinu dana posle izlaska 1.2 verzije. A koliko sam obavesten i 1.2 je kasnila i bila najavljivana nekoliko puta. Imam Wave II od septembra, pa "stariji" korisnici mogu da kazu kada je bada 1.2 izasla zvanicno. Jbmlg, ali SamFirmware rece na twiteru da je zvanicna 2.0 vec spremna, samo se Samsung nesto tegli i ceka da prodje vreme za Wave3 i ostale nove bada telefone (Y i jos jedan...) da zazive na trzistu.

PS: Don't kill the messenger. :D

Ja uradio update na 1.2 14. januara, tako nesto su i mnogi od nas...ako zna neko odgovor na moje pitanje od malo pre, ako ne nista onda...

Poslednja izmena:
Treba ih kazniti zbog bezobrazluka odricanjem od Bada telefona, koliko god kvalitetni bili. Prvi pik mi je LG Optimus 2x P990

Treba ih kazniti zbog bezobrazluka odricanjem od Bada telefona, koliko god kvalitetni bili. Prvi pik mi je LG Optimus 2x P990
Lg ima toliko losiji ekran od wave-a 1, da ne bih prelazio tek tako na njega...

Sad sam citao review, i bas to mi je upalo u oci. Nista, saltam se na Galaxy S iako mi se ne svidja.

Nije los ekran od lg-a to je skroz subjektivna stvar..evo recimo wave II ima 10x bolji ekran od wave I al recimo neki se ne slazu sa time..
sc-lcd po meni nesto najbolje sto je do sada odradjeno ali ga nazalost ima na vrlo malo modela..vidim da novi galaxy R ima taj ekran i vidim da se lik koji je testirao telefon odusevio ekranom i napomenuo kako mu se vise svidja od super amoled + npr..

Poslednja izmena:
I ja sam razmisljao da uzmem GS I ali samo uz otterbox commuter ili slicno kuciste.. ali nema power led blic + moram da doplatim.. Ne gubis nista sa GS I, samo dobijas ali bez zastitnog kucista ja ne bih nosio toliki plasticni fon.

Ma neka uzme SGS1 i neka se ne osvrce. Onaj kome treba vise ne treba da gubi vise vreme sa Badom. Samsung umesto da iskoristi onaj prvobitan uspeh Wave-a 1 i da ubrza malo stvari sa svime time oni su totalno sabotirali sami sebe. Steta... Ja jos uvek svoj Wave, ali bojim se da vise necu kupti Badu. Ili kako je neko skoro rekao "kada izbace Wave 5 pa ne budem mogao da mu odolim" :)

Sad sam citao review, i bas to mi je upalo u oci. Nista, saltam se na Galaxy S iako mi se ne svidja.
Rekao sam ovo jer sam ga, sasvim slucajno, prekjuce drzao u ruci pored wave1, i ekran je mutan. Da li zbog teksta koji koristi subpixele za povecanje rezolucije (kao clear type pod windowsom) ili samog ekrana, uopste mi se nije svideo.
A po meni, slcd pored amoleda nema konkurenciju. Jeste odlican, i bio bi izuzetan da super amoled plus ne postoji.
Posto ja ne mogu da smislim android, a iphone ne mogu da priustim, zadrzacu se na wave1, radi posao - i vise nego sto treba. A posto je sam korisnik glup, ne treba mi pametniji telefon od ovoga :D

Rekao sam ovo jer sam ga, sasvim slucajno, prekjuce drzao u ruci pored wave1, i ekran je mutan. Da li zbog teksta koji koristi subpixele za povecanje rezolucije (kao clear type pod windowsom) ili samog ekrana, uopste mi se nije svideo.
A po meni, slcd pored amoleda nema konkurenciju. Jeste odlican, i bio bi izuzetan da super amoled plus ne postoji.
Posto ja ne mogu da smislim android, a iphone ne mogu da priustim, zadrzacu se na wave1, radi posao - i vise nego sto treba. A posto je sam korisnik glup, ne treba mi pametniji telefon od ovoga :D

Nigde nisam pomenuo s-lcd vec sc-lcd..postoji razlika itekako..

10x bolji ekran :d
I za subjektivan utisak nijanse su u pitanju ali 10x..

Ekskluzivna vest!
Bada 2.0 stize zvanicno na wave 1 i 2 u -unesite ime sledeceg meseca ovde-.

Za sada to je januar :D

Znas kako,ti testovi na youtube nisu merodavni,uzmi u ruke neki tel sa sc-lcd i sa super amoledom pa uporedi,pritom pojacaj osvetljenje kod oba pa da vidis koliko vise detalja ima sc-lcd i koliko su boje prirodnije i lepse za oko...evo pogledajte i sami test galaxy s2 i galaxy R http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/3067/Samsung/I9103-Galaxy-R lik je profesionalac pa je i sam rekao da su mu slike na ekranu galaxy R lepse za oko nego li one na sgs2,a i sami pogledajte..

Sve zavisi od osobe do osobe, neko voli smirene i izbledele boje, neko voli malo jače boje.

Pa evo oratk ima gs2 koji ima super amoled+ i ja sam imao wave II obojica smo se slozili da su slike lepse na wave II.. jer kod gs2 su boje toliko prenaglasene i neprirodne da su slike automatski tamnije..a samo zatamnjenje slika odbija oko

Da su boje prenaglasene na amoledu, jesu. Sad opet, meni se to svidja, posto ne koristim telefon za pregled kolornih tabela ;)
I naravno ne svidja mi se ovaj pentile raspored pixela na wave1.
A zbog odlicne crne, uglova gledanja, i vidljivosti preko dana, meni amoled vise lezi.
Cinjenica je da su odlicni ekrani, mada je meni taj na lg-ju i dalje inferioran u odnosu na wave1, ma koje da je tehnologije.

S2 nema uopste dobar displej. Steta sto se to primeti samo ako ga uporedis sa nekim drugim. SuperClear izgleda mnogo bolje, samo ga **** to pozadinsko osvetljenje kod crne boje.

Imam Wave I i Galaxy SII .... svi koji su do sada videli ekran na GSII (a medju njima ima ljudi sa ostalim tipovima ekrana) su rekli da nisu videli bolji ekran i prikaz boja na ekranu ... a kome su prenaglasene boje to se lako moze podesiti u Podesavanja/Ekran/Rezim ekrana a onda ima opcija: Dinamicki (tu su boje prenaglasene) ; Standardno (boje sa prirodnijim prikazom) ; Film (bledunjav sa ispranim bojama)... video sam gomilu ekrana ali posle Samoleda na Wave I , Samoled+ me je osvojio ... a sve je stvar oka i kome sta odgovara .... 8)

Cekajuci Badu 2.0, vratili smo se na pricu o ekranima.
Toliko je uzbudljiva ova nama draga software-ska platforma...
:crash:

Pa sta ces, takvo vreme doslo :p

Nazad
Vrh Dno