Šta je novo?

Da li i Vi imate LOW GPU USAGE u novijim igrama???

zerogravity

Cenjen
Učlanjen(a)
30.09.2011
Poena
169
Pozdrav svim forumasima..

Mene muci ovaj problem kao sto naslov kaze..

Naime,igram MW3 i BF3 na konfi iz potpisa,i imam jako mali GPU usage,oko 30 %..bilo da 6870 radi na stocku ili OC..

Takodje frame rate mi je zakucan na 37-42 fps bez obzira igrao na 480p ili 1080p na LOW ili HIGH..

Da li neko zna o cemu se radi??? Hvala..

Poslednja izmena:
Pa pise ti. q6600 na 3,4GHz.

Je l' si stavio najnovije drajvere?

Je l' ti stabilan CPU na 3,4GHzx 100%?

100 % stabilan,prime 5h,occt 5h,linx ne vise od 65 stepeni,nikad nije pukao u igri..poslednje drajvere sam skinuo pre par dana kada sam i uzeo 6870..

Any ideas?

Ja sam imao taj problem sa 560 Ti, danas uzeo 6950 i radi skroz ok.

Inace ocisti sa driver sweaper-om nvidia drajvere ako si ih imao.

To je meni popravilo problem kad sam testirao 6870 pre nego sto sam uzeo danas novu, gore navedenu.

a sta kazete za CPU? Mozda je usko grlo? evo probao sa i AC Revelation ista prica ne vise od 50% usage.. :(

Inace samo da dodam da u Benchovima radi 98-99 posto..

Update: Obrisao sam tragove nekih Nvidia drajvera, i instalirao Directx Jun 2010, i i dalje imam isti problem..kaze max GPU Usage 38%,memory usage 450MB..

Please help!!

Poslednja izmena:
CPU jeste usko grlo sigurno, ali pitanje je da li je bas toliko kao u tvom slucaju. Kod mene se ispostavilo da nije, odnosno da mi NVIDIA nije odgovarala nikako ili 560 Ti...

Recimo kad vrtim markove sve uredno,radi bez problema,GPU 99%..Imam skor na Heaven benchu kao sto bi trebalo da bude,ne znam da li bi trebalo da stavim Win 64bit,ili reinstall..

CPU jeste usko grlo sigurno, ali pitanje je da li je bas toliko kao u tvom slucaju. Kod mene se ispostavilo da nije, odnosno da mi NVIDIA nije odgovarala nikako ili 560 Ti...

q6600 na 3,4 da bude usko grlo za 6870.....ne bi se bas slozio sa tim!

stavi win7 64....ako ne uspe , probaj drugi driver...

Poslednja izmena:
mozda preporuka za driver?koristim 11.12

ako ima jos neko da zna molio bih da se javi(mrzi me da radim sistem,taman sam sve fino namestio :)))..

p.s. klokovana je grafa na 970/1150 @ 1.188v..

Poslednja izmena:
TT 775W,skoro sam ga uzeo,i bas sam ga hvalio ovde na forumu..

'de probaj da spustis CPU tipa na 3,2GHz, graficku na stock pa vidi sta se desava.

instalirao neke drajvere 12.1-nista sa MW3 i BF3..

zamisli probao sam Crysis 2,i sve leti na fullu,GPU 99%..ko je sad ovde lood???

Ocigledno ti MW3 i BF3 zavise vise od procesora. Mozda da probas da overklokujes CPU na recimo 3,6GHz, ako ikako mozes? Znam da im je to obicno gornja granica za 24/7.

Prvo sam mislio da ti trotluje CPU, ali posto ti je GPU na 99% u Crysis II, sve je jasno.

Nema to veze sa cpu-om,q6600 tako ocovan je sasvim dovoljan za 6870(ne idealan ali ok),znam iz iskustva,imao sam [email protected] ghz i 6870,i nije bilo problema,sve je uglavnom sljakalo ok.U MW3 problem se javlja sa low gpu-usage ako nemas dobar lekic za igru,ja sam sa prvom verzijom imao konstantno 30% zauzece karte (makina iz potpisa) posle sam izlecio igru novim lekom i gpu usage skocio na 90%! E sad sto se tice BF3,tu neznam sta bi mogao biti problem,takodje moguce da je do samog leka igre,ja bih lepo odradio kompletan reinstal win-a,moguce da je sistem malo poblesavio :)I da,pokusaj da ocujes jos malo cpu,cisto da vidis dali ce biti istih problema na vecim klokovima,cisto da izbacis i tu sumnju,po meni,nekih 3.6-3.8ghz za tu kartu bi bio neki optimum.

Ja mislim da ipak ima veze i sa cpu-om ili su navedene igre bagovite,ja sam takodje imao problema sa bf3,pisao sam o tome u drgoj temi...i sve vise mislim da je cpu moj problem,steta sto nemam neki x6 da probam ili neki x4 koji ide na 4ghz,ovaj moj ne moze preko 3650 sa 1.5 napona..

ja bi probao drugi win...mislum da je do njega...

Pozdrav svim forumasima..

Mene muci ovaj problem kao sto naslov kaze..

Naime,igram MW3 i BF3 na konfi iz potpisa,i imam jako mali GPU usage,oko 30 %..bilo da 6870 radi na stocku ili OC..

Takodje frame rate mi je zakucan na 37-42 fps bez obzira igrao na 480p ili 1080p na LOW ili HIGH..

Da li neko zna o cemu se radi??? Hvala..

Treba da skines drugi, tj. proper exe za MW3... sa prvim je 47fps bio max (uz low GPU usage, naravno), sa drugim ide punom brzinom (i fps, i GPU iskoriscenje).

Sad bas probah MW3, jos mi se mota taj stari exe po kompu... 47fps ne prebacuje nikako, a iskoriscenje GPU je negde oko 30-40% plafon, mada zna u pojedinim momentima (kada nema akcije na ekranu) da padne i na mizernih 20%.
Sa BF3 pak, koliko se secam, nisam imao tih problema. Zakucano na maximalnih 60fps.

pokusacu da skinem lekic ili drugi crack za igru,ako sam dobro razumeo..ako ne svakako ce ici novi sistem..

navodno neki kazu da torrent verzije igre imaju taj bug,a originali ne..

inace sam probao q6600 na 3.6ghz i ista stvar..

Poslednja izmena:
Ovo sto je car napisao.
Bez tog leka je fps do 45 a gpu usage los, svima je bilo tako.

A sada nesto razmisljam.. neki lik sa sk foruma mi je rekao da cela ta stara Intel quad serija ima potencijalne probleme sa novijim jacim dx11 grafickim kartama. Ja sam npr hteo da uzmem q9550 i odvrnem na 4Ghz, uz 4Gb ddr2 i Asus p5q-e. Secam se da mi je napisao da se ne isplati [q9550 prodaju i dalje za 140e+] jer je uopste taj quad sa ddr2 losiji izbor danas nego Phenom II na 4Ghz i ddr3 memarom, pominjao je bas low gpu usage i detaljnije malo objasnio.. zato i nisam uzeo neku slicnu opciju i presao na PII i ddr3 i low gpu usage ne postoji.
Ali vidim dosta ljudi ovde ima q6600 i novije jake dx11 graficke.. neka ti neko od njih odgovori.

pazi ovo..nadjem ja neki mw3 proper crack na netu i skinem..naravno prijavljuje mi virus..ja iskljucim avg,crekujem kad ono fps ide i do 300,a obicno je tu oko 100fps kad igram,medjutim non stop me izbacuje u win i kao trazi mi dozvolu za taj file-crack..

gpu usage u igri je tad isao na 91%..ne kontam:)))..anybody?

Lazna uzbuna :d
Podesi da AV ne dira taj folder i izbaci ikonicu na desktop i run as administrator. U opcijama podesi grafiku na native i ostalo u skladu sa konf.

pazi ovo..nadjem ja neki mw3 proper crack na netu i skinem..naravno prijavljuje mi virus..ja iskljucim avg,crekujem kad ono fps ide i do 300,a obicno je tu oko 100fps kad igram,medjutim non stop me izbacuje u win i kao trazi mi dozvolu za taj file-crack..

U jak ti AV :p
Ja bih ga zbog igre iskljucio :)

Ja sam imao taj problem sa 560 Ti, danas uzeo 6950 i radi skroz ok.

Inace ocisti sa driver sweaper-om nvidia drajvere ako si ih imao.

To je meni popravilo problem kad sam testirao 6870 pre nego sto sam uzeo danas novu, gore navedenu.

Cestitke na kupovini, nek te lepo i dugo sluzi, samo promeni joj ime u "moja konfa" :D

To bi trebalo da je taj. Bar po nazivu :)
S tim sto meni NOD32 (tacnije ESS, sad videh :D) - poslednja verzija - nije prijavljivao apsolutno nista za doticni fajl... sto je, priznacu, potencijalno i mene malo iznenadilo, jer sam se nagledao "false positive" izvestaja sa raznim exe-ima :d
Koje ti je velicine taj novi exe? Treba da bude identican onom prvobitnom... tacnije, 4.753.480 bajtova.

Ako nije tacno tol'ko, onda mozda imas jos nesto zavuceno u nj' ;)

P.S. Mada iskren da budem, meni uopste nije smetao taj low GPU usage, niti pak limit na 47 frejmova da obrnem igru... klizilo je svejedno, 47 frejmova je sasvim dovoljno za ugodno igranje, a nisam primetio da mi je igde padalo ispod te vrednosti.
Dakle, 47 frejmova konstatno, ni gore ni dole... idealno :smoke:

ok,a zasto ga onda zeza BF3????

@ CAR

identican je fajl,isto toliko je tezak..

Slazem se sa tobom 40fps+ je sasvim dovoljno za ugodno igranje, samo jednostavno cinjenica da ti grafa ne radi na maxu je malo bzvz..hehe

Danas sam reinstalirao BF3,i zamisli cuda GPU usage 99%..jeeeeeeeeeee :)))

ok,a zasto ga onda zeza BF3????
E, to vec ne znam. Rekoh, sa BF3 nisam imao problema... dok je sa MW3 vec poznat slucaj.
Mada eno ga, resio i taj problem - reinstalacijom igre! :D

2 zerogravity:
Onda ti je takav AV, jednostavno ga vidi kao virus... nista, ugasi doticni ili mu namesti da ignorise taj fajl/folder i gotova stvar ;)

A ovo sto grafika ne radi na max i nije bas tako lose, jer se tako ne greje kao da je pod punim gasom, te ni ventilator ne radi punom brzinom ----> tise je :)
Jedino sto ne bi valjalo da grafika ne radi punom snagom, a i broj frejmova pritom bude nizak i neodgovarajuci... to bi vec bio ozbiljan problem :p

@ CAR

uzeo sam Sapphire-ov nereferentni model,jako je tiha karta i temperature su extra..:)

Brisem AVG,ne mogu da se smaram sa njim..hehe..ipak mi je igra bitnija ;)

Vrh Dno