Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Onda je MTS kriv...dzabe imam giga i po svakog meseca kad ne mogu da ih koristim kao covek,svaki put kad se zakacim na net se iznerviram...i tako svakog meseca potrosim po malo,prenesem vise od 1 Gb u naredni mesec i tako mi svakog meseca propadne oko 2.5GB net saobracaja...takva infrastruktura mreze je namerna izgleda :S poceo sam da mislim da je do telefona...ali izgleda nije.

Odradi speedtest, meni mts daje 1.8 Mbps download

I ja sam na vip-u i meni net radi super, nemam nikakvih problema, kao sto rece trenje moguce da je do tvoje mreze. Znaci preporuka je da predjem sa JVT na JVZ odex? Ja bi ostao na ovom JVT nego force close me ubi, skoro nakon svakog 3-4 razgovora izlazi force close, i posle svake 10-te poruke dolazi do pucanja tastature i usporavanja.

Ima fix za force close, nije valjda da je lakše da se patiš nego da ga flešuješ. Tastatura mi nikada nije pukla ali je sama po sebi ******.

Preskoči i JVZ i probaj odmah sa JV1.

Skinuo sam JW1 da probam i imam sledece md5 fajlove APBOOT,CODE,KERNEL... Gde koji da smestam u odinu? Jel flesovao neko i kako mu se cini?

Kažu da je to backup, da se u code već nalaze bootloader i kernel. Znači samo code se flešuje.

hmmm evo pokusao sam samo Code da flashujem i ikonica signala je precrtana,dakle verovatno je to zato sto nisam flashovao modem. Sta sad od ova preostala dva da flashujem?:)

Ima fix za force close, nije valjda da je lakše da se patiš nego da ga flešuješ. Tastatura mi nikada nije pukla ali je sama po sebi ******.

Sad se puni, posle mu sledi flesovanje :) Izgleda da cu JVZ, osim ako u medjuvremenu ne flesne ovaj JW1 i potvrdi da je ok. Nakon flesovanja JVZ, jel mora isto taj fix za force close?

Hvala Gizmoid puno,uspelo je to,sa tog linka sam izguglao PHONE_XXJVT.tar i doflashovao kao modem na postojaci JW1 i evo dobio sam mrezu i sve sljaka kako valja. E sad koja je fora sa CSC-om? za sta sluzi taj fajl posto na tom linku koji si mi dao pise da treba i CSC_OXXJV9.tar.md5 da se flashuje kao CSC ja to nisam uradio ali ne primecujem da mi ista ne radi.:)

Bio bih zahvalan da neko postuje link za odin instalaciju JVZ-a, odex ili deodex nije bitno. Sve sto sam uspeo da nadjem je preko CWM-a. Postoji li uopste verzija za flesovanje preko ODIN-a ili mora CWM?

Ja sam iz cwm-a flešnuo preko jvt, slobodno i ti. Samo sam posle još jednom pregazio kernel semaphore.

pretpostavljam da si ovaj i našao al ajde

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1117579

Jesam i taj sam nasao, pa se razmisljam sad da probam njega ili ovaj SAUROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1388342 . Bese, kada se flesuje preko CWM-a mora baterija da bude skroz puna kao za ODIN ili ne? Kada si flesovao peko jvt-a jesi radio wipe ili nije potrebno?

Jel moze neko da mi kaze kako da resim problem sa WIFI-em koji se iskljucuje na svakih par minuta? Pricao je bio neko pre mozda par meseci o podesavanju DHCP-a cini mi se ili tako nesto sto trajno resava taj problem? Na svim stock romovima ga imam od JVT pa na ovamo.:cuss:

Iskreno, ja ne volim te neke custom rom-ove, samo stock + neki kernel (sad semaphore) + tema, sad još nisam odlučio koju ću temu zadržati, skinuo sam 5-6 pa isprobavam.

Ne mora puna baterija, mada nemoj sa 20%, bar 50% da imaš. Samo posle odradi battery calibration posle prvog punjenja do vr'a. I da, uvek ja wipe radim, za svaki slučaj.

Imam telekomov ruter i ne uspevam da podesim DHCP,ako neko zna kako moze da s eresi problem bio bih veoma zahvalan.

Iskreno, ja ne volim te neke custom rom-ove, samo stock + neki kernel (sad semaphore) + tema, sad još nisam odlučio koju ću temu zadržati, skinuo sam 5-6 pa isprobavam.

Ne mora puna baterija, mada nemoj sa 20%, bar 50% da imaš. Samo posle odradi battery calibration posle prvog punjenja do vr'a. I da, uvek ja wipe radim, za svaki slučaj.

Hvala!

Imam telekomov ruter i ne uspevam da podesim DHCP,ako neko zna kako moze da s eresi problem bio bih veoma zahvalan.

ja sam resio tako sto sam na mom TP-link ruteru iskljucio rezervaciju IP adresa, a DHCP lease time podesio na maksimalnu vrednost. i sada se povremeno desi rekonekcija, ali jednom na sat vremena....

Brckao sam po podesavanjima ovog mogu rutera i nigde ne mogu da pronadjem ta podesavanja za IP i DHCP lease time.:(

Ne predlazem nikome da jos uvek isprobava ovaj stock JW1 koji se moze naci na sammobile.com ja ga isprobao,imao muke dok sve nisam osposobio i na kraju mi je preko noci sprzio 70% baterije.:D Next... Dajte neki predlog za neki ROM na kome ce mi raditi wifi i dobro drzati baterija a da nije MIUI i CM7...:)

Poslednja izmena:
Ja ću ga danas staviti, nikada nisam imao problem sa baterijom, videćemo. Kod mene u podešavanjima rutera je network/dhcp/ max lease time podešeno na 1440 minuta.

Poslednja izmena:
Mozes probati ovaj, neko ga okaci pre par strana (telep cini mi se?)... a mozes probati i stock JVT ili JVZ i samo pukni Semaphore kernel preko njega.

Mislim da svi posle jvs imaju problem sa wifiem kod nekih ljudi, ne znam pošto ja nemam problem nisam nikada tražio druge osim najnovijih romova.

Mozes probati ovaj, neko ga okaci pre par strana (telep cini mi se?)... a mozes probati i stock JVT ili JVZ i samo pukni Semaphore kernel preko njega.

Posto imam JVT, ali me zeza force close, da li bi mogao semaphore kernel preko ovog mog, odnosno da ne flesujem ceo rom ponovo, nego samo kernel preko odin-a? Cisto da proverim da nije do toga.
Jos jedno pitanje, desava mi se nekad da ekran nece da reaguje, odnosno zvoni fon, ali ekran ne reaguje nista..nece da se upali, touch ne reaguje i ako znam gde treba da povucem za javljanje. Nece da se ugasi na dugme, jedino pomaze cupanje baterije pa paljenje. Jel je to do roma ili hardwarski kvar?

A šta hoćeš sa semaphore kernelom da postigneš?

Pregazio sam vec sa 1.91 verzijom.
Da vidim da li je do njega to sto imam problem sa force close posle razgovora. Vidim da vecina koja je imala JVT, ali sa sempahore kernelom i nije imala probleme sa force close. Meni je i JVQ i JVT pravio te probleme, jedino da nije bio problem do root-a, sad ce da vidimo.

Aman nije, jel sam ti rekao da flešuješ fix, do phone aplikacije je. Meni se na jvt bez fixa javilo par puta ali tek posle par nedelja korišćenja, kada sam flešovao fix nije se više dešavalo.

Fix je sto se mene tice, mac sa dve ostrice. Vecini ljudi popravi stvar. Meni je sa njim zabadao telefon nenormalno
pa sam ga morao flesovati nanovo. Ne secam se vise sa kojim ROM-om sa imao problema, uglavnom se nije vise javljao.

Nazad
Vrh Dno