Šta je novo?

KOJIM PUTEM POCI???

brkchina

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2011
Poena
154
1.potrebna mi je pomoc oko izbora izmedju dve polu-konfiguracije...
2.dajte savet, dal bih nesto trebalo promeniti u bilo kojoj od njih....
3.koje kuciste/napajanje bi preporucili uz ovo....

CPU: AM3 AMD Phenom II X4 960T (ili da probam da nadjem negde 955 965 BE?)
MB: AM3+ A880 Asus M5A88-V EVO
DDR: Kingston KHX1600C9D3B1/4G Blue 4gb ddr3 1600mhz

ili

CPU: i3-2100 (dal vredi dodati jos koji evric i uzeti neki malo bolji i3?)
MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
DDR: Kingston KHX1600C9D3B1/4G Blue 4gb ddr3 1600mhz

NAPOMENA:
komp mi treba, uglavnom, za multimediju, net, mozda poneku igricu ali nista zahtevno, ne treba mi OC i slicno ali zelim da budem miran bar 2-3godine. budzet je manje-vise ogranicen na nekih 35-36-37k za komplet kuciste bez graficke kartice, koju ocekujem za 2-3 meseca na poklon i trebalo bi da to bude Radeon 6850 Powercolor 1GB/DDR5

unapred hvala na pomoci......:)

Ako ti ne treba oc, niti neki ulti gejming ja bi isao na intel. Manje struje trosi, manje se greje,i za razliku od amd-a ne moras da izdvajas jos 20 e za kuler koji se ne dere..:) Ako jednog dana postane slab ubacis i5 i teraj:)

Za navedene namene dovoljan je dosta slabiji i jefitniji racunar od navedenih kombinacija.

Obzirom da naporan rad racunaru ne predstoji, izaberi jeftinije resenje. Oba procesora ce malo gusiti ovu 6850.

Za navedene namene dovoljan je dosta slabiji i jefitniji racunar od navedenih kombinacija.

Obzirom da naporan rad racunaru ne predstoji, izaberi jeftinije resenje. Oba procesora ce malo gusiti ovu 6850.

X4 960T ce "gusiti" 6850? :zgran:

Posto se nista nece budziti 2-3 godine prva kombinacija je bolja.
Mozda se i otkljuca na X6 jer se vecina otkljucava.

nisam mogao vise cekati, pa sam vec narucio sve komponente i bice to:

i3-2100
p8z68-v lx
exceleram black sark cl9 4gb
wd 5000aakx
chiectech ctg-500-80p

za ovo sam se ipak odlucio, jer cu, kao sto rekoh dobiti tu graficku na poklon a mozda i i5-2500k po drugarskoj ceni, a po nekoj mojoj slobodnoj proceni to ce biti i vise nego dovoljno za par godina. hvala u svakom slucaju i za savete i za "prozivke" :)))

lol, upravo si narucio skoro isto sto i ja
samo sto sam ja uzeo 2x4GB rippler-a, preporucio bi ti da isto uradis, tj da uzmes dok je skoro dzabe :), vise sporije memorije ti je bolje nego manje brze memorije ;)
mozes ti slobodno da nakacis i hd6950 grafu na taj procesor bez problema, ako ti neko kaze da ce je "gusiti" bla trutj postuj lepo ovaj linkic
http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-3-graphics-performance,3063-13.html
vazan deo teksta za ljude koje mrze da citaju sve:
"Processor-wise, it doesn’t really matter. I could pick an AMD FX, an Intel Core i3, or a Core i7 and get the same performance."
o/

lol, upravo si narucio skoro isto sto i ja
samo sto sam ja uzeo 2x4GB rippler-a, preporucio bi ti da isto uradis, tj da uzmes dok je skoro dzabe :), vise sporije memorije ti je bolje nego manje brze memorije ;)
mozes ti slobodno da nakacis i hd6950 grafu na taj procesor bez problema, ako ti neko kaze da ce je "gusiti" bla trutj postuj lepo ovaj linkic
http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-3-graphics-performance,3063-13.html
vazan deo teksta za ljude koje mrze da citaju sve:
"Processor-wise, it doesn’t really matter. I could pick an AMD FX, an Intel Core i3, or a Core i7 and get the same performance."
o/

citajuci forume zadnjih 4-5 dana malo sam sam sklapao kockice i sam skontao da je mozda to najbolji izbor za tu cenu(~300e), a vec sam narucio ovo, tako da to je-sto je za memoriju.... sto se tice linkica-shvatam sustinu.....hvala....

Nazad
Vrh Dno