Šta je novo?

Gtx 560 TI + LC Power 6650GP3 PSU

Alex_bg

Cenjen
Učlanjen(a)
31.01.2010
Poena
154
Zdravo , imam jednu veliku nedoumicu , uzimam za dan dva gtx 560 ti , a imam navedeno napajanje na kompu LC6650 GP3.
E sad zanima me dal ovo napajanje moze ovu graficku da tera bez problema.
Prodavci iz radnje gde planiram da uzmem gtx me uveravaju da moram da menjam napajanje da nece biti dovoljno za ovu grafu.
Ovo napajanje ima dve 12v grane tj rail i daje 19A po jednoj , shto se cini da je malo. I ubedjuju me da moram da imam bar 30A na jednoj 12v.
Ostat konfe mi je athlon x4 640 3.0ghz , 4gb ram i itd , klasika.

Sta da radim?

Nemaju oni pojma ! :whip:

Bice dovoljno 100%, namas neki azdaja procesor i milio uređaja unutra, i plus nije to sve klokuvano. GTX560Ti zahteva minimum 30A na 12v grani, ali kad imas 2 grane one se kombinuju.
Nije da ih saberes ali vidi na nalepnici, ako pise ispod +12v1 i +12v2 recimo (primer) 420W onda je to 420W / 12v = 35A, a ne neki sto samo saberu i posle izadje 19A + 19A = 38A pa 38A * 12V = 456W a napajanje daje recimo jos 120W za proc i jos nekoliko za sitnice pa izadje da 600W ima 650W.

Malo vise o tome:
Lista napajanja sa vec proracunatima i linkovi ka sajtovima proizvodjaca:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763

Kako izracunati A na 12v granama:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/306437-10-single-rail-multiple-rails-eternal-question-answered

Hvala , uzeo sam gtx560ti , lepo shljaka sve u igrama :)

I klokni tog Athlona(3.5GHz bi bilo ok), da bi mogao da izvuces max iz grafe.

A kako bi na ovom napajanju radila 6950 2GB i Phenom II X4 955?

Trenutno imam 560 Ti i sve radi ok.

Isto bi radila, slicni su potrosaci. Zasto menjas? Nije 6950 nesto preterano brza.

Grafiku sam kupio pre mesec i po dana i nisam zadovoljan kako radi u kombinaciji sa AMD Phenom II 955. Verovatno cu ovih dana okaciti oglas na benchu.

A i Radeon vise gotivim, ima i toga :)

U pitanju je MSI GTX560Ti Twin Frozr II

Poslednja izmena:
Grafiku sam kupio pre mesec i po dana i nisam zadovoljan kako radi u kombinaciji sa AMD Phenom II 955. Verovatno cu ovih dana okaciti oglas na benchu.

A i Radeon vise gotivim, ima i toga :)

U pitanju je MSI GTX560Ti Twin Frozr II

Sto ti se ne svidja kako radi. Ja sam uzeo Asus 560 Ti TOP a imam isto 955BE@3,6Ghz ga drzim. Imao sa 3 atija pre nje i kad sad oces lepo sismisa AC da odigras ono ne moze jer nema fiziku. Moze mislim ali nije to to. E neces majci vise. :D Sam cu se počastiti i uzmem TOP-a.
Sta ce mi prazni fps-ovi. Mogao sam da uzmem caymana 6950 cak i jeftinije ali nisam.

Jos ako bi lepo radila fizika u PCI-Ex4 slotu sa nekom 9600/9800gt ili slično bilo bi super mada iovako sam zadovoljan.

Problem su novi drajveri koji su bagoviti - velika većina ih ima TDR problem s novim revizijama. A ako si baš željan fizike, stavis neki jeftinu nV kartu i physx mod i to je to.

Ako uzimas 6950, uzmi 1GB TwinColer by Sapphire. Otkljucava se i dobro klokuje.

Vrh Dno