Šta je novo?

Kako da udjem u bios

• Začetnik teme Začetnik teme rogix6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rogix6

Cenjen
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poena
154
Moja oprema  
CPU & Cooler
NZXT Kraken 240
Matična ploča
Gigabyte Z790 Aorus Elite
RAM
128GB DDR5 Kingston Fury Beast 6000MHz
GPU
Gigabyte 4070 ti Aorus Elite
Storage
2X2TB Samsung 990Pro + 4TB Samsung 870QVO
PSU
MSI A1000G PCIE5
Kućište
NZXT H5 FLOW
Monitor
ASUS ProArt PA279CRV
Miš & tastatura
LOGITECH MX Master 3 + MX Keys
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
uzeo sam novi laptop i ima samo dos. Ne mogu da dodjem nikako do biosa, da normalno iybutujem sistem, nego me zaludjuje sa nekim glupostima da bitam od 0 do 9, kao koji cu fond za tastaturu i te gluposti i kad mu dam sve, on kaze da ne moze da butuje sa diska drajvere... Kako da butujem win 7?

jesi li ubacio disk sa win7?

jesam. Zavrti disk, ali nista konkretno ne izbacuje. Stoji mi dos i dalje. Nece nikako da mi pokrene bios

znaci, nikako ne mogu da dodjem do biosa. Kad startujem racunar i pritisnem F2, startuje mi neke opcije ya testiranje memorije sa harda, a na DEL ne reaguje.

Pošto si uzeo novi laptop treba da pritisneš tastar sa kojim se ulazi u bios. E sad da bi ti neko odgovorio koji je to taster dobro bi bilo da napišeš koji si laptop uzeo. Probaj sa ecs.

compaq cq57. Koji li je taj misteriozni taster? Posto u prospektima nista nisam nasao... 😀
Joker, brate, spasavaj 😀

E, nasao. esc, pa F10. Hvala puno. 😉

Poslednja izmena od urednika:
compaq cq57. Koji li je taj misteriozni taster? Posto u prospektima nista nisam nasao... 😀
Joker, brate, spasavaj 😀

E, nasao. esc, pa F10. Hvala puno. 😉

Sledeci put, pre nego postavljas temu ovde, koristi google.

Sigurno nije da se postave pitanje tipa : Koja je precica na tastutir za Cut i paste ...
ili koliko mhz ima taj i taj intel ...

😉

Pa bas cut i paste nije isto kao i ovo. Zato i sluzi forum. Iskreno, nisam imao prilike da cackam laptop gde ne prikazuje bios u startu kad se upali, vec moram da pritiskam esc za pomocni meni, odakle ima pristup biosu.
Brze mi je bilo da pitam za odgovor nekog ko zna i ko ce mi odgovoriti odmah, nego da gubim u zurbi vreme na guglanje.
Hvala Joker-u, a ostali, ako smatrate da svi ovo znaju, da je jedan red medju temama toliko dragocen i da sam pitao glupost, slobodno izbrisite, a ja odlazim sa ovog foruma. Molim lepo. 😉

Da bi google mogao da odgovori na postavljeno pitanje, mora i forum da odradi svoje.. 😉
Ovo ce biti dobra pomoc nekom drugom.

Ma ti si bre dasa 😉
Forum sluzi za razmenu iskustva i znanja, ali pojedincima ocigledno sluzi za foliranje...

Nemas razloga da se ljutis, procitaj i sam sta si napisao.
Kako moze da ti bude brze da pitas nekog na forumu od kucanja u googlu
"kako se ulazi u bios na hp laptopovima" (i to na srpskom)
gde na prvom hitu dobijas odgovor. U zavisnosti od brzine kojom kucas odgovor dobijas za 3-5 sec.
Izvini ako si se uvredio.

Google ti daje gomilu rezultata na engleskom, za tih 3-5 sekundi i treba ti vremena da pretrazis rezultate da bi nasao potrebnu informaciju. Obicno su medju prvima neke gluposti, kao bi te navukli na sajt da bi povecali counter. Nemoj da pricas o tome bzv, da se pravis pametan bespotrebno, nego poslusaj lepo Serveta.

Da bi google mogao da odgovori na postavljeno pitanje, mora i forum da odradi svoje.. 😉
Ovo ce biti dobra pomoc nekom drugom.

Covek ti je sve objasnio.
A to ako ti kucas "po srpskom" u pretrazi, to je tvoj problem. 😉

Google ti daje gomilu rezultata na engleskom, za tih 3-5 sekundi i treba ti vremena da pretrazis rezultate da bi nasao potrebnu informaciju. Obicno su medju prvima neke gluposti, kao bi te navukli na sajt da bi povecali counter. Nemoj da pricas o tome bzv, da se pravis pametan bespotrebno, nego poslusaj lepo Serveta.
Covek ti je sve objasnio.
A to ako ti kucas "po srpskom" u pretrazi, to je tvoj problem. 😉

Ako tebi google daje "gomilu rezultata na engleskom" onda kucas pogresan pojam u pretrazivacu.
Kucao ti na srpskom ili engleskom, ako znas sta trazis, garant dobijas informaciju u prva 3 hita.
To sto ti klikces ti je placeni reklamni prostor, zati je i okviren zutom bojom.
Serveta je u pravu ali s' obzirom na pitanje i na kolicinu odgovora po internetu...
Necu vise da offtopicujem ovde.

@Brze mi je bilo da pitam za odgovor nekog ko zna i ko ce mi odgovoriti odmah, nego da gubim u zurbi vreme na guglanje. rogix6

i ja ovo kradem,nemo se ljutis 😀

Pa dobro de covek se zaje... 😀 Svima se desava.Nek je pitao sta ima veze?I ja sam ranije isto lomio se ko volina na nekim racunarima kako da udjem u BIOS.Sad znam sve fore i koje dugmice da stiskam al opet to ne znaci da svi znaju sve.....

Krive su i nase firme koje uputstva prevode 1% i u kojima nista ne pise........Ja bi ih naterao da moraju original uputstvo da prevedu 100% i da lepo mogu da citam sve na Srpskom.Znam Engleski ali necu da se cimam i prevodim.Ocu da u Srbiji imam uputstvo na Srpskom.Kad ovo bude Engleska onda cu citati na tom jeziku.Mozda mislite da je ovo bzvz ali nije bez veze.Mozda da je upustvo na Srpskom covek ne bi morao da lupa glavom nego bi lepo procitao.To je isto bila ona fora sa toshiba lapovima koji imaju ono dugme(mislim da je F8) sto kad stisnes onda podigne system za 10 minuta sa skrivene particije.

I covek to nije znao i pitao je na jednom forumu.A da su mu lepo dali upustvo na Srpskom on bi procitao i ne bi trazio pomoc na forumima.Tako da nemojte da se smejete coveku.Mozda jeste pitanje malo prosto ali razumem ga potpuno.I ja sam ranije lupao glavu na nekim brendovima kako da udjem u BIOS.Vidite da covek zna da se ulazi na F2 i del tako da nije bas da nema pojma nista......

Poslednja izmena:
Nemoj sad ti da preuvelicavas stvari, niko nije ovde reko da on nema pojma, niti da bi trebalo da svi znaju sve.
On se ljuti na moj potpis, odnosno na to sto sam iskoristio njigovu izjavu, a izjava je pravi hit i tu se i ti moras sloziti.

Ma nisam mislio na tebe nego na odgovore gde mu kazu da je postavio glupo pitanje......

Nije mi jasno sta se @frenkysha upalio... Ja znam sta sam rekao, to sto je on citirao, ali on ocigledno ne kapira tu izjavu sto mu se toliko svidja.
Dakle, bilo mi je lakse da pitam za odgovor na forumu, gde je prvi odgovor dosao nakon nepuna 4 minuta, nego da se lomatam sa guglanjem, iscitavanjem i isprobavanjem stvari, koje mozda nece pomoci. Zurio sam, imao sam sta drugo, pametnije da radim, nego da gubim vreme na guglanje.
Izvukao iz konteksta recenicu i uhvatio se za nju.
Nisam nikada ulazio u bios preko esc+f10. Pri put sam video. Nije mi bilo logicno sto butuje odmah dos bez bios screen-a.
Forum zato sluzi. Ali ce se uvek naci neko "pametan" kao frenkysha, koji sve zna. A jedino sto zna, je da pod#ebava.

I ne znam sta se gospodin uopste javljao sa "Sledeci put, pre nego postavljas temu ovde, koristi google. "
Ako Joker kao moderator to nije rekao, nego odgovorio normalno, nema sta on da komentarise.

I mnogo me zabole da li je citirao ili nije, ja nemam nista od toga, ali me nervira kad se neko bespotrebno pali, pokusava da velica sebe spustajuci druge...

Poslednja izmena:
I bora81 je u pravu. Jesam se za#ebao sto sam pitao uopste. Bolje da sam izgubio 15 minuta trazeci, nego sto sam pitao... To je svrha foruma...

I smara me vise da se bespotrebno pravdam, zato sto je neko izvrnuo najobicniju recenicu i podje#ava. Zato ja odoh lepo sa foruma, a ti frenkysha uzivaj u tvojim tumacenjima. I don't give a F$CK. :butt: 😀

Ovakvi naslovi na većini ni domaćih ni stranih foruma nisu dozvoljeni pa bi mogao neko od moderatora da isti promeni

Nazad
Vrh Dno