Šta je novo?

Oglasi, trgovci, pravila...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Phobiazz

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
170
Video sam da postoji tema koja je zatvorena - losa iskustva sa oglasima...

Hteo sam da pitam jednu stvar:

Zasto postoji pravilo da oglase mogu da kace vidjeniji (redovni) pisci po forumu, a ostali koji bi da se oglasavaju ne mogu?

Ehh, da je ne mogu, bilo bi lepo. Podforumom mali oglasi i dalje trguje ergela prodavaca koji su dobili dimenzije radnji, samo da im damo fiskalnu kasu i vozi...

Koliko sam skontao, ko ne ucestvuje na forumu redovno, ne moze da kaci oglase. OK

Zasto onda, preprodavac koji je meni upao u oko, korisnik Sreka, koji kupuje u Srbiji komponente i valja ih po Bosni po daleko vecim cenama, a ovde se ciganise za par eura, redovno kaci oglase, a nesto ne videh da je pisao po forumu?!?

Covek kada vidi oglas i ono sto njemu treba, spusta cenu, zove, smara, dolece iz Bosne za Beograd, Novi Sad, ma i 5 eura nize, eto njega...

A kada mu se ponudi nesto sto trazi i pita se nekoliko puta za odredjenu stvar - odgovora nema. Gospodin preprodavac odgovara samo na ono sto mu odgovara...

Po meni je ovo velika nepravda i velika steta na konto ljudi koji hoce da kupe sebi nesto kvalitetno - uvek se pojavi neko od ovakvih i pokupuje sve da bi preprodao. A nas par entuzijasta sto zeljno skupljamo pare da kupimo parce HW-a, trt, kupimo istu stvar sa bencha na pcberzi, pa i benchu nakon par dana za 10,20,30e vise...

:S:

Ako si entuzijasta i voliš računare a nisi došao samo zbog oglasa brzo ćeš steći uslove za oglas, ne brini. Što se tiče preprodavaca, svuda će ih biti. Ne možeš nikome zabraniti da kupi komponentu ovde zaboga. A ako spusti cenu to je samo dokaz njegovog umeća, nije sigurno pištoljem pretio za 5e. Mada se slažem da upadljive preprodavce kojima forum služi isključivo za trgovinu treba odstraniti.

Oglase mogu da kace svi koji ispunjavaju uslove (ne mogu da tvrdim koji su uslovi sada jer je bilo promena, ali recimo 100 postova i 6 meseci na forumu). Posle toga je neophodno i biti ucesnik i u drugim sekcijama, a ne samo u oglasima. Sve je lepo objasnjeno i sta i kako i zasto.

A preprodavaca uvek ima. Ograniceni su pravilima koliko je moguce. Dok ne krse pravila i ne prevare nikoga, sve je u redu. Svako je slobodan da za proizvod koji prodaje stavi bilo koju cenu, a kupac odlucuje da li mu ista odgovara. I prodavac je slobodan da proda svoju robu bilo kome.
Sta tebi zapravo smeta u celoj prici oko oglasa? Otisao ti je neki proizvod ispred nosa koji si kasnije ponovo video u oglasima sa vecom cenom? Desava se, ali ne vidim razlog da se bas toliko ljutis

Ma ne trebaju meni oglasi da se oglasavam, zelim da kupim kao neko drugi neku kvalitetnu komponentu jeftinije, cesto ima jako lepih stvari da se kupi...

Nervira me sto postoje neka pravila, ali izgleda ne vaze za sve. Covek kojeg sam naveo je cist primer preprodavca. Zadnjih ko zna koliko postova ima samo tamo...

Nije fer, ali bas... Ko zna koliko ljudi ostane bez harvera koji neko kupi i preproda, a bench od njega ima avatar i par postova na forumu...
Ne ljutim se ja, daleko od toga, nego mi je muka od takvih likova.

Imao sam i ja slicno iskustvo sa srekisom (6950...), i sad me pita za ono sto prodajem, ali vise me bas briga da se cimam oko takvih ljudi, ponudjen kao pocascen...

Ma ne trebaju meni oglasi da se oglasavam, zelim da kupim kao neko drugi neku kvalitetnu komponentu jeftinije, cesto ima jako lepih stvari da se kupi...

Nervira me sto postoje neka pravila, ali izgleda ne vaze za sve. Covek kojeg sam naveo je cist primer preprodavca. Zadnjih ko zna koliko postova ima samo tamo...

Nije fer, ali bas... Ko zna koliko ljudi ostane bez harvera koji neko kupi i preproda, a bench od njega ima avatar i par postova na forumu...
Ne ljutim se ja, daleko od toga, nego mi je muka od takvih likova.

Pa onda prijavi onog ko je nekorektan pa cemo da reagujemo. Pravial su neophodna jer bez njih bi vladalo apsolutno ludilo.

Samo clanovi u punom smislu te reci mogu da kace oglase. Ovo je prvobitno forum a ne market.. Market je tu samo da bi clanovi prodali nesto sto im ne treba ili kupili nesto povoljnije nego u radnji. Oni koji su ovde samo zbog oglasa naravno da ne mogu da ih postavljaju cak i oni koji imaju member status ako ne postuju na forumu vec samo kace oglase prelaze u noAD grupu koja je sve veca.

Forum je ogrman i naravno da se provuce neko takav odredjeno vreme, zato lepo kad vidite da neko koristi forum primarno radi oglasa nemojte otvarati teme i pricati kako to nije fer vec report dugme i prijavite ... Precice u noAD grupu veoma brzo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno