Šta je novo?

Skakanje fps-a u BF3

medolinos

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poena
319
Na masini iz potpisa imam problem skakanja,tj. rasta i opadanja fps-a u BF3,
Podesavanja u igri su mi na High i na FULL HD rezoluciji igram..

Znaci desava se da imam oko 30-35 fps-a i onda odjednom mi opadnu na 9-10,i tako stalno..da li je mozda grafika u pitanju,drajveri ili sta vec..
svaki savet je dobro dosao..
Kad dodjem kuci postavicu screen shot podesavanja u i igri..mada mi se cini da bi moja konfiguracija trebala da je gura u Full-u.. :trust:

Naravno na Single Player mislim...

Poslednja izmena:
Imas x4 sa l3 pa procesor ne bi trebao da bude problem.. juce sam nesto izvalio, bf3 sam igrao jako komforno, od 45-48 fps prosek sa 2xAA i sve ultra i hbao ali na 1680x1050. To sam zakljucio na osnovu MSI AB. Izvalio sam da igra ne radi svaki put isto na istim podesavanjima u istoj misiji, ja imam bag da je sve jako izkrzano i igra jako lose izgleda sve dok ne idem apply to fullscreen res. To moram svaki put da uradim, lupam poginem i misija se opet ucitava i sve ce biti iskrzano i kao da je 1024x768 rez a nije, slican problem sam imao i u Just Cause 2. A da ne radi isto videh isto juce, dakle prvo igranje oko 45-48 fps prosek a sledece ucitavanje istog nivoa fps je u sustini ok ali ima padove sa 60 na 35 bez ikakvog razloga i to u delovima mape gde se samo par min pre toga fps bio stabilan na oko 55-60. Drajveri su 11.10. Sve ovo se ne primeti toliko u igranju, pa cak i pad sa 60 na 35 koji odmah zatim vraca na 50-ak npr ali mislim da bih na full hd primetio. Ali dobro, i jace graficke jos uvek ne mogu da izvuku 45 fps prosek u 1080p i 8xAA u jednom Warhead-u tako da je i ovo za dx11 igru iz 2011 dobro.

znaci moracu 1680x1050..na full hd monitoru 😀
Ma meni se desavaju padovi uglavnom kad se desevaju neke eksplozije i neka veca desavanja,mada zna i da padne i ovako..probo sam i oc grafike,ali isto samo sam imao vise fps-a..ali padovi su bili konstantni od exstra igrivog do trzanja uzasnog,a da kazem da na pocetku igre i nije bilo bas tako.a kako mi igra odmice sve gore radi..Verovatno i previs trazim od ove grafike,ali opet nije mi jasan tolik pad..I da drajveri su mi 11.11

Poslednja izmena:
Nije to nesto u redu, ako ocujes tu graficku morao bi da igras na High bez AA na 1080p.
Meni se padovi npr ne desavaju u nekim zahtevnim scenama a onda stojim u nekom prolazu gde nema mnogo detalja i malo brze se okrenem i eto pada fps a npr rostiljanje na krovu zgrade [kada raznesem onu zgradu, malo kasnije] i toliko objekata u okruzenju i neprijatelja i fps je stabilan od 40-55. Nema logike da nemi mracni prolaz sa min. detalja obori sa 60 na 35..

Ovo me podseca malo na Warhead, i tu je fps umeo da padne bez ikakvog razloga.

Nije to nesto u redu, ako ocujes tu graficku morao bi da igras na High bez AA na 1080p.
Meni se padovi npr ne desavaju u nekim zahtevnim scenama a onda stojim u nekom prolazu gde nema mnogo detalja i malo brze se okrenem i eto pada fps a npr rostiljanje na krovu zgrade [kada raznesem onu zgradu, malo kasnije] i toliko objekata u okruzenju i neprijatelja i fps je stabilan od 40-55. Nema logike da nemi mracni prolaz sa min. detalja obori sa 60 na 35..

Ovo me podseca malo na Warhead, i tu je fps umeo da padne bez ikakvog razloga.

Izgleda je neki bag u igri..sad mi je zao sto nisam pored kompa kuci da vidim podesavanja moguce je da sam i odvrnuo malko AA,pa da mi zbog toga sece..

Meni se 11.11 lose pokazao za sve ostalo pa sam vratio 11.10. Mada 11.11 nista spec nisu sredili fps.

Ma kakav bre AA, 2xAA je ok za tvoju graficku i procesor cak i za 1080p i high, ako je ocovana graficka. Ja ti kazem da bi bf3 morao da radi na 1080p na High sve i ajde bez AA. Mozda je i do win7..

Poslednja izmena:
Pa nista moracu da vidim podesavanja prvo..pa ako tu nije problem,onda sa drajverma,ako ni to ne pomogne,igra je teski bag..

Problem je poceo da ti se javlja kada si instalirao 11.11 ili si ga imao i ranije?

Pa probao sam igru tek nedavno,tako da mislim da sam je probao samo sa 11.11...

Poslednja izmena:
Prati zauzece sistemske memorije u toku igranja, posto bf3 pati od memory leak-a. Svakako u setovanjima za page fajl stavi da sistem vodi racuna o tome, a ne na onu automatiku.

Taj problem i ja imam od početka i vidim po netu da još ljudi to ima. I ja sam pokušao sa raznim drajverima ali ništa.
Jednostavno za sada nema rješenja, kažu da je bug u igri.

Bas zna da nervira..cas radi lepo tecno..i onda odjednom ko da sam mu stavio neku praisrorijsku graficku i pocne da ga cepa..pa oped radi extra i onda opet sve u krug...

Meni radi odlicno, cak sam toliko navikao na menije da sam prilikom reinstalacije Win-a ostavio ruski jezik.
Igram na High, samo sam smanjio onaj HBAO na SSA , tako nesto.

Jesi li klokovao proc?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno