Šta je novo?

Sta iz Kine dovuci za prodaju

mister Mrva

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2003
Poena
620
Drugar ide za Kinu za koji dan pa me pitao za preporuke sta da pazari tamo. Ne pratim i nisam bas u toku sa trendovima :D pa ako ima neko preporuku neka pise.

Da, ako navraca do Thailand-a onda hdd-ove definitivno. :) Tesko da ces se obogatiti stvarima koje moze jedan putnik da donese, to su ipak poslovi koji se baziraju na milione dolara. Neka tebi donese nesto sa tog putovanja, sjajne cajeve, suvenire i neke stvari za uspomenu, bices mnogo zadovoljniji, to ti govorim sa iskustvom.

Jedan tablet je sitan, da ih ima vise pa ajde (ako sme da ponese :p).
Neka nadje SB-E procesore, sitni, skupi, moze da ih ponese nekoliko!

Neka uzme 2-3 iPhone 4S, s obzirom da je u HK najjeftiniji, izađe oko 490 evra simfree sa 16gb, a ovde se valja za 600+ evra imaš sigurica zaradu od 100 evra po komadu.

Jedan tablet je sitan, da ih ima vise pa ajde (ako sme da ponese :p).
Neka nadje SB-E procesore, sitni, skupi, moze da ih ponese nekoliko!

Ma ide covek sa par drugara samo zbog toga tako da ce da donosi malo vise, ne po komad. Sta ce i kako za carinu nemam pojma, njegov problem.
Ovo za SB-E mozda i nije losa ideja, prenecu mu.

Pa zar ih nema ovde vec dovoljno :p

Neka uzme 2-3 iPhone 4S, s obzirom da je u HK najjeftiniji, izađe oko 490 evra simfree sa 16gb, a ovde se valja za 600+ evra imaš sigurica zaradu od 100 evra po komadu.

Mobilci su mu struka tako da je to vec verovatno uzeo u razmatranje ali pomenucu mu svakako.

Koji telefoni? Može još neki savet :). Kada bi bio neki sajt, vodič za kupovinu u HK-u bio bih extra srećan.

Nek donese ono sto treba njemu , rodjacima i drugovima ....
Da zaradi ce tesko nesto ... a i ako zaradi nece biti neka bitna lova
Tako da bolje nek kupi drugovima/porodici nesto sto im treba nego da smislja nacin da zaradi.
Prosle godine ovo vreme Tableti su bili idealna opcija jer ih ovde nije bilo a tamo je bilo raznih za malo para...
SAda ne vidim sta je toliko drasticno tamo jefitnije cega ovde nema(odnosno lako ce se prodati)

Pa ja upravo pokušavam da vidim šta je to jeftinije i šta se isplati ali niko ne govori ništa konkretno.. Tableti? Laptopovi? Mobilni? Nešto peto?

Pa na zalost, slabo da ima ista, pogotovo orginalne stvari. Ja sam bio letos tamo, otisao sa skoro praznim koferom, najvecim koji sam imao, nadajuci se da cu ga vratiti prepunog. Medjutim, kada sam krenuo da obilazim trzne centre, pijace i sl zamalo u nesvest nisam pao kad sam video cene. Jedino gde mogu da se kupe bagatela stvari je fake market, mada sat koji sam kupio tamo se bukvalno raspao posle mesec dana. Najveci sok mi je bio kada je Kinez rekao da gleda da ugrabi priliku da ode u USA da se nakupuje stvari. :zgran:
Pogledaj ovaj sajt koji sam postavio, mozda tu nadjes nesto. Ja sam preko njega uzeo kolegi replacement display za laptop, skoro tri puta jevtinije nego sto bi ga kostao u Srbiji.

Pa ja upravo pokušavam da vidim šta je to jeftinije i šta se isplati ali niko ne govori ništa konkretno.. Tableti? Laptopovi? Mobilni? Nešto peto?

Ako nadjes dobar market, def. je najlakse da prosetas gomilu procesora, pogotovu hidhend. Em su skupi em su EXTRA mali. Ne mislim da neki X4 955 ili Core2Duo CPU, nego neki SB-E recimo.
Telefoni i tableti isto, samo sto su tableti relativno veliki da se bitna kolicina "proseta".

Treba naravno naci GDE da kupis, sigurno ne u Apple radnji u Shanhai-u! Pitaj Igoritza-u direktno, on zna :) Tj. kaze da zna gde.

Ortak ne ide u unutrašnjost kine nego samo u HK... :/

Ma pitaj boga gde ce sve, HK i Sangaj sigurno, a ostaje 2 nedelje pa cemo videti sta je uradio i gde je sve bio. Jutros je otisao, samo ranac, ves i 3 majice. Lud 100% XD

u ovoj krizi sa eurom i nenormalnim slabim juanom mislim da juane donese :)

sad neko reche gore kineskinje .. zapravo najbolje da ostvarish kontakte direktne tamo
sa nekom agencijom ... dogovorite nachin komunikacije ... skype, email ...
otvorish ovde ``kancelariju`` ... i fino oni ti shalju ``ponudu na lageru`` ovde podjesh
po onim selima gde ima po 100 mladozenja ... izlepish plakate, flajere ... coveche :)
ima se raspadnesh od para i posla :) ...

sad neko reche gore kineskinje .. zapravo najbolje da ostvarish kontakte direktne tamo
sa nekom agencijom ... dogovorite nachin komunikacije ... skype, email ...
otvorish ovde ``kancelariju`` ... i fino oni ti shalju ``ponudu na lageru`` ovde podjesh
po onim selima gde ima po 100 mladozenja ... izlepish plakate, flajere ... coveche :)
ima se raspadnesh od para i posla :) ...

Da je to tako lako vec bi se mnogi "raspali" od para :trust:

Nazad
Vrh Dno