Šta je novo?

Siri - iPhone4

Btw. pročitao sam da Siri uopšte ne zavisi od A5 procesora... tako da postoji velika šansa da će ga portovati i na uređaje starije generacije, jedini problem je verifikacija sa apple serverom... tako da mislim da će hakeri napraviti alternativu...

http://www.engadget.com/2011/10/25/siri-shows-up-on-an-ipod-touch-no-longer-plays-favorites-in-the/

siri-on-ipod-touch.jpg

I ne samo na IP4 no i na iPod touch i jos par uredjaj ;) Ali nazalost izgleda da ne smeju da ga puste public :(
@chpwn : It's not that @stroughtonsmith and I don't want to share Siri or tell you how to do it; we just can't. (I also can't explain why, sadly!) :(

Sta treba da procuri? Imam ja siri ali se ne instalira kasicno ....

Pa daj onda sevni ovde jedan. :) Sad cu da potrazim.

Napravili ga za 8 sati :)

A ova se krevelji kad priča kao onaj sa "Leraning Serbian". Možda mu je sestra ;)

Videh na B92 novi asistent za Android... (Cluzee.com)

Potražih na Android marketu (pošto imam LG Optimus), ali sam se ipak predomislio, iz dva razloga. Prvo, moj šugavi LG je ipak previše anemičan za AI; drugo, prosečan rejting (od skoro 700 glasova) im je dve zvezdice, pritom je više od polovine ljudi dalo jednu, uz komentar da program non-stop krahira. Čak i oni koji su dali četiri-pet zvezdica u komentaru kažu da su zvezdice za ideju koja obećava i da se nadaju da će novije verzije raditi kako treba, jer program trenutno stalno puca...

Nisam probao lično, tako da ne mogu da sudim, ali na osnovu onoga što se iz priloženog da videti, reklo bi se da ne može baš da se poredi sa Siri-jem.

Poslednja izmena:
Siri Ported to ALL iOS 5 Devices (Cydia)

Koliko sam shvatio, ovde radi samo lokalna komponenta; u tom slučaju, Siri je praktično neupotrebljiv(a) za bilo šta korisno, jer ne može da komunicira sa serverom.

Pošto je Steva umro, nije nemoguće da će neko u Eplu da se smiluje i pusti Siri u distribuciju / prodaju kao nezavisnu aplikaciju za ostale iOS naprave (kao što je nekad bila, pre nego što ih je Epl kupio).

@vasic:
Pored Cluzee postoji jos nekoliko resenja... IRIS, Jenny, pa cak i neka fabricka resenja ugradjena u telefon. U svakom slucaju sve je to bzvz, incl. Siri.
I ja iskreno isckujem prvi sledeci potez mr. Tim Cook-a.. da li ce biti u Stevinom fazonu ili ce okrenuti kurs Applea. Da je Steva ziv, Siri ne bi zazivela na ip4 i sigurno bi smislio neki opravdani razlog koji bi svi prihvatili. Siri je ip4s feature i bas zbog toga ne zele da ga puste na ip4 i 3gs iako su uredjaji sasvim sposobni za to.

IRIS je bas dobar naziv (unatraske) :)

Poslednja izmena:
- Siri, napravi me da izgledam kao čoban.
- Urađeno!

Šalu na stranu, koliko god da su ovakve aplikacije trenutno beskorisne, verujem da će jednog lepog dana ipak biti nešto od njih. Google voice search je relativno pametan, ali nije nikad mogao da se izbori sa mojim teškim akcentom. S obzirom da je jedan kolega već nabavio 4S, biće mi zanimljivo da isprobam kako će se snaći Siri.

Nas jezik je najlaksi za voice recognition, ali izgleda da nema ko to da napravi. 1 sovo = 1 vokal, ne postoji laksi jezik za tu namenu od Srpskog i jezika bivse SFRJ.
Ali da li nemamo dovoljno resursa, volje ili pameti da to napravimo ...
Siri odlicno obavlja posao za nekoga kome je maternji engleski, ili ga prica kao maternji, dok kod mene failuje samo tako :D ***a tarzanski engleski jos uvek ne kapira :D

Vrh Dno