Šta je novo?

Microsoft TellMe vs Apple Siri

A kad je pa ovo trebalo da bude konkurencija? :p

Cela tema zbog jednog klipa koji je vec postalvjen u youtube klipovima ...
Koga zanima nesto sto 99.9999% ljudi nije niti ce ikad koristiti jer je jednostavno glupo i neprakticno

U Srbiji jeste glupo i neprakticno. Tamo gde postoji jezicka podrska, siri je dobra stvar

Nije ni Siri cvećka :p

wheredoleshangoutw.jpg

Jeste, dok si sam u sobi. U svakoj drugoj situaciji će samo biti izvor podsmeha. :D

---
desire

Stvarno je cela priča oko ovog principa, barem meni, savršeno zanimljiva. Da li to znači da IP 4s toliko besprekorno prepoznaje govor na englskom jeziku u svim uslovima, da ljudi sa tog govornog područja više ne moraju da koriste tastaturu uopšte?

Kol'ko zakljucismo sa svih onih silnih klipova sto dosad videsmo, a koji su nicali kao pecurke posle kise - da, apsolutno.

Vezano za ovaj video konkretno: ahahahah, fino se nasmejah :D
Siri odradi posao, dok se ovaj Microsoft-ov "konkurent" (ako se uopste moze tako nazvati, bar u ovom stadijumu) samo muci, stalno nesto trazi po netu... i to pogresno, naravno :p

Jeste, dok si sam u sobi.

... ili u kolima. Ili na bajsu. Naravno da je smesno pricati sa telefonom u prisustvu drugih ljudi, ali "napisati" ili kratko odgovoriti na poruku, ili ubaciti nesto u kalendar dok su ruke zauzete uopste nije beskorisna stvar. Druga stvar je sto samo cekam kada cu poceti da dobijam poruke na engleskom, ili da citam na netu kako je neko pokusao samoubistvo zbog Siri (ili Siri uvek uzvrati ljubav?) :)

Kao shto video iznad pokazuje, ni jedan ni drugi nisu idealni, mada je Siri kao "pametnija". Imam voice control u kolima na Engleskom i moram da priznam da to josh uvek nije to...

Ne ocekujem od MS-a da napravi ista za mobilne telefone, ali imao sam iskustva sa MS Voice Control jos pre 10-15 godina (Win98 ili mozda cak Win95), i bez ikakvog kalibriranja mi je prepoznavao sve komande bez greske.

Bash me zanima kako bi ove dve aplikacije prepoznale srpski :D Da pretvore govor u reci bi trebalo da bude najlakse od svih jezika, ali razumevanje - :D

Nazad
Vrh Dno