Šta je novo?

Slim ASUS Eee PC X101

Imao sam Asus 1005HA, single-core atom prve generacije (mislim da je N270), 1GB RAM-a, 160GB HDD. Prednosti starog netbuka su jaca baterija (6 cell naspram 3 cell) i veci disk. Ali na x101 uprkos 3 cell bateriji, racunar radi 4 sata sa jednim punjenjem, sto uopste nije lose. Disk je dosta manji (8GB), sto moze da se popravi dodavanjem microSD kartice. Sve u svemu, zavisi od zelja i potreba, nekome bi vise odgovarao veci disk i jaca baterija, ali ako trazis vecu mobilnost, ovo je definitivno pun pogodak. Prosto, ovo je netbuk koji zauzima prostora kao obicna sveska za skolu. :)
Ma znam ja sve te specifikacije i da me neko probudi u pola noći da mu ih izdeklamujem :d

Ovde se baš radi o toj udobnosti korišćenja, a objektivno gledano "jedine" prednosti X101 u odnosu na druge netbook računare su težina, debljina :p i mat ekran (mada se to može naći kod još nekoliko modela).
Kad bih znao da će za njega izbaciti 6ćelijsku bateriju uzeo bih ga bez razmišljanja.

Ma znam ja sve te specifikacije i da me neko probudi u pola noći da mu ih izdeklamujem :d

Ovde se baš radi o toj udobnosti korišćenja, a objektivno gledano "jedine" prednosti X101 u odnosu na druge netbook računare su težina, debljina :p i mat ekran (mada se to može naći kod još nekoliko modela).
Kad bih znao da će za njega izbaciti 6ćelijsku bateriju uzeo bih ga bez razmišljanja.

Koliko ti drzi baterija na tom Asusu koji imas? Mislim da bi ti bio veliki napredak sa tog na ovaj, ekran i rezolucija su dosta veci, ima dosta brzi procesor i grafiku, 1GB RAM-a, 8GB disk (mogucnost prosirenja), a baterija nije losa, 4h je svakako dosta bolje od 2-3 koliko drze "obicni" netbukovi sa 3 cell baterijom. A dimenzije i masa su mozda isti, ne znam detalje za taj tvoj ali rekao bih da su tu negde (ispravi me ako gresim).

Update: Pogledao sam specifikacije, ispada da je x101 tanji, a masa je ista u gram.

Jel probao neko ubuntu 11.10 na ovom asusu posto ga reklamiraju na onom video snimku sa pcpraktika?

Ljudi da li se ovaj ausu moze preko VGA ulaza prikljuciti na monitor?

Tek sam sad primetio da nemam taster y, imam 2 z, jel ima jos neko ovakav slučaj?

A da li si ti ikad u životu imao potrebu da držiš prezentaciju? :( Zbilja je nedostatak vga priključka ogromna mana...

Slažem se da nekome jeste. Meni, na svu sreću, nije. ;) Žao mi je što je tebi to prepreka.

P.S. Kad smo već kod toga, održao sam u svojoj karijeri nekoliko prezentacija, jednu pred 200 ljudi, ali ne sa mog računara, nego sa računara ustanove gde su prezentacije održavane. ;)

Питање за људе који су купили/користили овај таблет :)
Ако сам добро разумео youtube 480p ради без проблема, 720р и не очекујем да ради како треба.
Каква је ситуација са осталим flash видео садржајем, типа овако нешто:
http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/32868-blair-witch-2-book-of-shadows
http://cinemassacre.com/2011/02/03/avgn-star-wars/
http://www.gametrailers.com/video/angry-video-screwattack/723402

To je ZZ Top limited edition ,)
Salu na stranu, posalji mi na PP serijski broj uredjaja, pa cemo se dogovoriti za dalje korake.

Ahahaahahahahahah xDDDDDDD ZZ Top xDDDD

Dobro, sad kada sam uzeo vazduha, interesuje me: da li mogu da zamenim ssd na ovom malisi nekim vecim? Ne pitam za garanciju, samo da li mogu da izvedem u kucnoj radinosti? Jel pasuje standard ssd od 2.5"?

Mogu vam reci posle malo igre sa meegom da je ovo fenomenalan sistem, veliki broj popularnih linux aplikacija je portovan na njega tako da android izgleda kao igracka u odnosu na njega... Steta sto su ga napustili :(

Ahahaahahahahahah xDDDDDDD ZZ Top xDDDD

Dobro, sad kada sam uzeo vazduha, interesuje me: da li mogu da zamenim ssd na ovom malisi nekim vecim? Ne pitam za garanciju, samo da li mogu da izvedem u kucnoj radinosti? Jel pasuje standard ssd od 2.5"?

Možeš da ubaciš microSD karticu, ako ti to nešto znači. ;)

Ja sam zensko koje je bukvalno operisano od tehnike. Imam ovaj mali lepi ee x101 i me goo koji mi nista ne predstavlja jer pojma nemam kako da ga koristim. Najsrecnija bih bila kada bih mogla da instaliram xp, Ni skajp nemam, niti znam uvde da ga to izvedem. Objasnjenja mi nista ne znace. Zanima me da li neko moze da mi pomogne i instalira mi xp i skype, naravno za novac?
Pozdrav svima.

Hocu da instaliram xp na ovaj netbook, ali imam problem sa bsod odma na prvom koraku kad treba da mi izbaci da kreiram particije... Znam da prebacivanje u compatibility mode radi svoj posao ali te opcije nema ovde. E sad me zanima da li ste morali ubacivati preko nlite drajvere u instalaciju XP-a?

8GB SSD JMicron je unutra

Poslednja izmena:
Da, moraju da se ubace drajveri u instalaciju ako ne moze u bios-u da se iskljuci sata mod

Probao sam nekoliko puta ali bez uspeha. Drajveri na sajtu su samo za win7-32 bit, pa sam skino sa neta "Intel Rapid Storage Technology 10.8.0.1003" za xp ali bez uspeha... E sad mozda nesto pogresno radim sa nlite ili to nisu ti drajveri. Probacu jos neke kompinacije :) tnx

Nemam te opcije za podesavanje na ovom X101 ***, ali probacu preko nlite jos neke drajvere da ubacim pa cu videti.

Ako bas ne uspes, ja imam to odradjeno na cd-u pa mogu nekako okaciti negde u rar-ovima. Malo je problem ali ako ne resis prebacicu...

Uspeo sam nekako ali hvala ;) dugo se nisam zezao ovoliko oko jednog windowsa...

Poslednja izmena:
Zna da bude komplikovano. Javi kako radi, ja razmisljam da uzmem tablet ili to da ubacim tako xp (mislim da cu tu kombinaciju)...

Super je samo steta sto je hard samo 7.5gb, mnogo bi znacilo jos koji gb :) Neko ko se ne razume bas u racunare bi imao probleme sa prostorom pogotovo sto vremenom sam po sebi napuni tempove i tako... Stavio sam win xp, par osnovnih programa i ostalo mi je nesto manje od 3gb prostora.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno