Šta je novo?

Sapphire 5830 Extreme Crossfire

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
RAzmisljam se da uzmem ove dve karte (Kostalo bi me 180e u paketu) Da li ce to da sljaka ma makini iz potpisa kako treba, tj. da li ce napajanje da tera kako treba? Kakve bi bile performanse u odnosu na single 6970 ili Gtx 570?!
Znaci:
Chieftec CFT CS 14 750w + AMD 965Be@ 4.2Ghz + Gigabyte 990FXA UD5

Poslednja izmena:
A da li ce na mojoj ploci crossfire raditi u x16-x16 Pretpostavljam da je tako sa UD5, a sa UD3 ide X8-X8?! Ipak moram biti siguran. Najvise me brine napajanje... Ako neko zna da li ce to da tera. Imajte na umu da treba vremenom i BD da se ubaci 😛

Poslednja izmena:
A da li ce na mojoj ploci crossfire raditi u x16-x16 Pretpostavljam da je tako sa UD5, a sa UD3 ide X8-X8?! Ipak moram biti siguran. Najvise me brine napajanje... Ako neko zna da li ce to da tera. Imajte na umu da treba vremenom i BD da se ubaci 😛

pa najbolje da pitas tog vlasnika cf5830,on je sigurno dobro upoznat🙂..a koliko sam shvatio uzimas BD posle revizije, tada ce i potrosnja bd biti manja,zar ne?..

ps.sta sad koristis od grafika dok "cekas" ati grafiku🙂?

Teraće napajanje bez problema taj CF setup i sve će to extra da šljaka bićeš zadovoljan moja MB u Cf radi x16 i x4 i performanse su odlične tako da nemoj to da te buni vrlo mali je gubitak u skaliranju pogotovo u x8 x8 skoro pa neprimetan a na tvojoj će raditi dva puta po x16 prvi i treći slot.Mali savet ja bi pre jurio 5850cf pre nego taj 5830cf.

A sad vidim da pitaš za performanse pravo pitanje je koliko je bolje od GTX580 samo ću reći dovoljno

Podaci sa sajta vezani za tvoju MB i PCE slotove
2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIEX16_1, PCIEX16_2) (Note 3)
1 x PCI Express x16 slots, running at x8 (PCIEX8) (Note 4)
2 x PCI Express x16 slots, running at x4 (PCIEX4_1, PCIEX4_2)
1 x PCI Express x1 slot
(All PCI Express slots conform to the PCI Express 2.0 standard.)
1 x PCI slot

Poslednja izmena:
CF moze na OSX?

iwcham druze, moj predlog ti je da uzmes te karte. Demios uvek prodaje prvorazrednu robu, a one 5830 su poznate kao dobri overclockeri. Ubaci samo par venta u kuciste za svaki slucaj i uzivaj posto je ta kombinacija sigurno bolja od bilo cega za 180e.

CF moze na OSX?

iwcham druze, moj predlog ti je da uzmes te karte. Demios uvek prodaje prvorazrednu robu, a one 5830 su poznate kao dobri overclockeri. Ubaci samo par venta u kuciste za svaki slucaj i uzivaj posto je ta kombinacija sigurno bolja od bilo cega za 180e.

Jesi siguran? 🙂

Pa ako uzima od Demios-a onda mu je on najbolje objasnio kako radi taj cf 5830..samo nesto se i nije proslavio cf globalno, bar ono sto ja vidim i cujem..drajveri nikako da odrade svoj posao,posebno u novijim igrama..ali u svakom slucaju ja bih te podrzao u tom cf,jer stvarno za te pare nemas singl kartu koja je u rangu sa tim cf ...a moraju drajveri da se nameste vec jednom..i ja sam planiram cf 6850,ali nikako da sakupim love za plocu i jos jednu 6850..jedino ako se cika Demios deda mraz sazali da pokloni jednu plocu,posto znam da ima sad par komada i to extra 😀

Poslednja izmena:
Najbolje skaliraju kod AMDa 6850, i mogu da se nadju polovne za 100e. Ove 5830 doduse vadi sto mogu zestoko da se kloknu,ali bez OC-a nisu toliko dobra kupovina. Sem za BTC ako ponovo krene 🙂

Najbolje skaliraju kod AMDa 6850, i mogu da se nadju polovne za 100e. Ove 5830 doduse vadi sto mogu zestoko da se kloknu,ali bez OC-a nisu toliko dobra kupovina. Sem za BTC ako ponovo krene 🙂

Oce prekosutra da krene BTC 🙂

MA da hvalimo da covek proda sto bolje 🙂 RAdije bih dodao 30e za 2x 6850, koo sto kazete ili bih cekao neki 6970 2Gb. Ali, dao bih 17 crvene za ove karte 🙂
Sto se tice OS X, naravno da ne radi. Vise ga i ne koristim... jedno vreme jesam, ali me je smorilo rebootovanje u Win zbog igara...A i uvek sam vise voleo da imam AMD makinu...
A za ovu pasivnu 4850 gresite u vezi toplote 😉 Zakacio sam gumicom za tegle 12icu odozdo, i hladna je ko led. Ne prelazi 50c, i to overclockovana 750/1100.
Malo sam googlao, i dosta ljudi su u postovima iz 2010 spominjali reci "buggy" i "trouble" kada se vodila polemika single vs CF. Ne znam da li se od tada nesto promenilo...?

Poslednja izmena:
dakle "pasivna sa 12cama" 🙂) da nije tog hladjena istopile bi se te gumice od tegle🙂 iako mislim da je bolje da si uzeo neku bakarnu zicu, umesto tih gumica..ali pretpostavljam da nisi imao🙂

Uzmi probaj, igraj se malo, ako nisi zadovoljan ucinkom mislim da neces imati nikakvih problema da povratis novac kad ih budes prodavao.

Jaoo, nije mi do igranja. Promenio sam ove godine gomilu HW-a, a da me pita covek za cije babe zdravlje... Sad gledam da se skrasim malo i da menjam kada zaista vidim da ne gura na maximum kako treba 🙂

Poslednja izmena:
Slazem se, reci ti nama kako radi 🙂 mislim da nikad nisam citao review 5830 karti u cf-u. Gurace to sve na max minimum godinu dana

Mislio sam da cekam malo opusteno sa 4850, jer imam jako puno posla atm. E sad, izasao NFS The Run, a ovaj 4850 overklokovan moze da tera samo na medium, a to me smara malo. Nisam navikao, ***. Snobizam, strasno ccc

evo da se javim. ne bih previshe da hvalim pa da ispadne da reklamiram, prichacu sve iskreno, from the bottom of my heart 😀😀

vec sam u par navrata rekao da velika vecina testova i igara radi super tj skalira preko 85%, ali zezucka i dalje bf3. neobjashnjivo je prestao da radi posle neverovatnog shtucanja, i nfs shift ima treperenje textura, ostalo (shto sam probao) super radi. tako da, ako je bf3 jedna od igara koje igrash intenzivno zaobidji bilo kakvu cf varijantu.
ista je pricha i za 6850 CF, imam brdo shotova sa obe varijante, koje sam, ja mislim kachio, pa ako nekoga zanima mogu ponovo.

a da da dodam i RAGE koji ne raadi apsolutno nikako na atiju, na cf-u je zauzece gpu-ova 0% i ima pola fps-a 😀

tako da, u proseku gledano na ~7 testova i igara docice jedna koja zeza ili ne radi nikako.

a cf prodajem jer sam uzeo malopre evga gtx 460 sli sa koga upravo kucam i nestrpljivo chekam da pusitm prvi test 😀 i javljam da li bf3 zeza genberalno sa multi gpu ili samo sa atijem

Poslednja izmena:
evo da se javim. ne bih previshe da hvalim pa da ispadne da reklamiram, prichacu sve iskreno, from the bottom of my heart 😀😀

vec sam u par navrata rekao da velika vecina testova i igara radi super tj skalira preko 85%, ali zezucka i dalje bf3. neobjashnjivo je prestao da radi posle neverovatnog shtucanja, i nfs shift ima treperenje textura, ostalo (shto sam probao) super radi. tako da, ako je bf3 jedna od igara koje igrash intenzivno zaobidji bilo kakvu cf varijantu.
ista je pricha i za 6850 CF, imam brdo shotova sa obe varijante, koje sam, ja mislim kachio, pa ako nekoga zanima mogu ponovo.

a da da dodam i RAGE koji ne raadi apsolutno nikako na atiju, na cf-u je zauzece gpu-ova 0% i ima pola fps-a 😀

tako da, u proseku gledano na ~7 testova i igara docice jedna koja zeza ili ne radi nikako.

a cf prodajem jer sam uzeo malopre evga gtx 460 sli sa koga upravo kucam i nestrpljivo chekam da pusitm prvi test 😀 i javljam da li bf3 zeza genberalno sa multi gpu ili samo sa atijem

Ma da sad i sli gtx460..bas zao prema nama sto nemamo za dve karte 😀

I da dodam kad se spominje the run,upravo sam ga probao pokrenuti i nista samo se pojavilo da loading-uje i nista,jel zna neko koji je problem?

Poslednja izmena:
znam da je off, ali evo, obecava SLI, chini m ise da ce biti brze 10% od 5830 cf komboa, i ako ne bude problema sa gore navedenim igrama...oleee

tkdjer imam i dosta shotova sa 5850 cf-om, ako nekoga zanima mogu da kachim ovde ili an mejl da shaljem rarovane shotice.

Prilozi

• ScreenShot625.jpg
    ScreenShot625.jpg
    419.5 KB · Pregleda: 50
@demios Jel si probao mozda ovaj najnoviji NFS, tj. the Run? S obzirom da shootere igram isto tako dobro i cesto kao prosecna baba od 85 god, ne znam kako bi preboleo stucanje u BF3 🙂

Poslednja izmena:
nisam probao the run? jel arkada ili je slichnija shiftu?
ako me pitash za CF, to tek nisam, ako budem imao zivaca da vadim iz kutija sad 😀 neki dr put.

bf3 pustih i radi perfektno, valjda nece da se ubudjavi posle treceg startovanja kao sa cf-om 😀

znam da je off, ali evo, obecava SLI, chini m ise da ce biti brze 10% od 5830 cf komboa, i ako ne bude problema sa gore navedenim igrama...oleee

tkdjer imam i dosta shotova sa 5850 cf-om, ako nekoga zanima mogu da kachim ovde ili an mejl da shaljem rarovane shotice.

Evo mog reza sa Asus 6850 directcu na defaultu..

reza-sa-6850-asus-direct.jpg

NFS the Run arkada fina kao film da odigraš meni se svidela svaka preporuka a što se tiče rada šta da se kaže FPS lock na 30fps glupu port,Gpu usage ne prelazi ni 60% jedna 5850 u prevodu leti sve na max.

Inače trebali bi kod druga da testiramo ovih dana Tri CF 5850 pa bacam rezove
@Demios čujem da ćeš i ti da svratiš na sesiju

Koliko mi je krivo sto ne zivim u Beogradu. Toliko moze da se nauci od oc gurua. Kuvao bih vam kafu samo da upadnem. 🙂
B-ZiGER jesi li bacao negde rezove tvog setupa?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno