Šta je novo?

Rad torrenta ubije net (ne,nije noob pitanje...)

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Ne,nije klasicno noob pitanje u fazonu "zasto mi net stuca kad mi skida torrent?" vec sledece:

Sve strava krasno divno na 8mb ADSL netu,sidao torrente,usput igrao WoT,svrljao po netu i sl,dve klizi ko podmazano,ni l od laga na WoT-u koji najpre oseti oscilacije...

Od pre dve nedelje kad pokrenem torrent (bilo preko mikro ili bit,sve sam vec probao..),sve radi kao i obicno do nekih 6-7 minuta,i onda sve totalno stane,samo torrent skida,FF vrti ucitavanje strane i na kraju izbaci da ne moze,WoT totalno stane,kaze nema neta,a torrent u full-u cepa po netu...
Isto se desava skidao torrent sa 10 ili 1000 kB...kao da pozatvara sve moguce konekcije da ostali "izvise" za net...
Kad ISKLJUCIM torrent klijent (dzaba stop ili pauza) sve proradi normalno...

Dijagnoza,predlog,lek,sekira...?
Ima li neki program koji provera sta uzima od konekcija i koliko ih ima?

Ah da,Win 7 32-bitni,naravno...

Pa podesi u torrentu ako ti je maksimalno 900 kb/s onda stavi da ti u torrentu skida 600-700 ili koliko mislis da ti treba za ostale stvari...

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Mozda te torrent upload ubija, gusi "izlaznu" komandu.

Nop,to sam prvo proverio jer je najlogicnije ali upload stoji,nista...
Kao sto rekoh,nije noob pitanje,sve klasicne varijante proverene i sve ok,nesto drugo je u pitanju...

Killer,i to sam cackao,nista...smanjio half open konekcije na 10,opet isto... nema nikakve logike...naravno,clean komp,proverio sa KAV i sl...

Poslednja izmena:
Ni to nebi smelo ni blizu da mu pravi problem. Meni torent sljaka, skida normalno, skype sljaka i igram online bez ikakvih problema. Lag mogu imati samo kad je full donwload. Promeni torent program, stavi poslednju verziju ili nesto... Ocigledno te on zeza iz nekog razloga.

Svaka cast ako mozes da igras uz bilo kakav torrent rad, ja osetim da smeta svejedno :(

Duke, utorrent > Preference > BitTorrent
odcekiraj Enable bandwidth manager [uTP]

lici mi na onaj Overhead, gde ti kao ogranici upload - koristi ostatak bandwidtha za neke svoje "optimizacije"

takodje, skini neki NetMonitor da ti kaze tacno koliko ti koji program "vuce" neta... jer sve mi mirise na zakucan upload.

Kad torent radi meni ping oko 500-600, e ako je to igrivo ubijte me. (kabl 3.5 mbit/128kbit :p)

zbog uploada ti je lose... meni kod SBBa ping skoci na 60-70 kada mi torrent ide 50KB/s

Isti problem se javlja i kod mene u poslednje vreme, i to na vise razlicitih sistema. Kontam da je neki problem do provajdera, jer sam probao da izmenam sva moguca podesavanja.

Ako nisi odradio port forward, probaj.

Duke, utorrent > Preference > BitTorrent
odcekiraj Enable bandwidth manager [uTP]

lici mi na onaj Overhead, gde ti kao ogranici upload - koristi ostatak bandwidtha za neke svoje "optimizacije"

takodje, skini neki NetMonitor da ti kaze tacno koliko ti koji program "vuce" neta... jer sve mi mirise na zakucan upload.

Joj Izi ko da me ne znas... Naravno da imam net monitor,bez toga ni u WC,to je valjda prvo sto gledamo,mi kao iskusniji :D Na mestu je predlog,mnogi nemaju...

Odcekirao sam uTP,cak i Locar Peer Discovery,torrenti ubrzali (znaci dobro je :)),resetovao modem-proverio podesavanja,resetovao switch,probao direkt na modem,uninstalirao Comodo FW,iskljucio Win FW... i opet isto...
Vidis,nisam reinstalirao LAN drajver jos...cemo probamo,nemam sta da izgubim...

Bobi,mislis na Enable uPnP port mapping?

Poslednja izmena:
stavi ti deder tamo u podesavanjima utorrenta za enkripciju Enabled

Dosta modema i rutera ima QoS (iliti Quality of Service). Ubacite bitne stvari na max prioriter (igrice :), mail, skype), web/ftp/chat na medium, a ostalo (gde ce da ode i torrent) na low. Naravno za on-lajn igre potrazite na netu na kom TCP/UDP portu rade pre nego napravite QoS pravila.

Lepo to radi, do duse za divljacke torrente (5-6 komada koji se bore za link) ping ce da skoci za 100ms ali ce biti igrivo.

Koja glupost... reinstalirao drajver za LAN sinoc,naravno nikakve promene,opet isto...
Danas svrljam po kompu i naletim na imidz koji sam napravio od CD-a sa drajverima za maticnu.Reko ko ga sisa,instaliram taj prastari drajver za LAN i sve ok,sve radi kako treba...
Naravno,nije mi dalo mira,skinem najnoviji i ne radi...prethodnu verziju-ne radi...samo mi nije jasno kako je dosad radilo...
Anyway,sada je sve ok sa mumijskim drajverom i sada ide ono: narani svinje i nish ne diraj...

Ajde da dignem temu iz mrtvih,mozda nekom pomogne...
Posle nedelju dana opet se pojavio isti problem... pomirio se sa sudbinom i torrent mi skidao kad nisam za racunarom...
Nedavno sam experimentisao sa VirtualBox-om,mrezama i sl sa kucnim masinama i primetim da mi Comodo FW (koji sam cisto testiranja radi stavio i ostao na masini) zeza na nekim stvarima i iskljucim ga.To sam radio i kad sam trazio problem za torrente.
Medjutim on je i dalje blokirao sto ne treba iako je dato zeleno svetlo i bio (kao) iskljucen.
Lepo uninstall,odradio sta sam mislio i ostavim masinu bez FW.
Probao torrent i surf odjednom i sve prerfekt klizi,nema vise brljanja i blokiranja...
Stavio neki stariji ZA,radi...PrivateFW,radi...Comodo opet,blokira net posle 5 minuta...
Uninstall i Shift+Delete Comodo...

super, ja i dalje nisam resio not connectable

kod mene se samo povremeno desava...nemam fw, win fw iskljucen, portovi otvoreni....emule mi daje low ip a utorrent not conn.
i pomogne mi kad promenim ip adresu...znaci jednostavno iskljucim i ukljucim telekomov ruter i sve najnormalnije radi...ne znam koja je fora ali nisam pratio s kojim opsegom ip adresa to radi
moze nekom da posluzi ako ima takvih povremenih problema

Kod mene je FW isključen odmah posle instalacije Win7....igram WoT, skidam torrente i još koristim Mumble ili Skype...sve fercera bez problema. Kablovski net 6mb/384bit

Nazad
Vrh Dno