Šta je novo?

asus eee 1201n

• Začetnik teme Začetnik teme gogiii
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gogiii

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2010
Poena
310
treba mi pomoc
instalirao sam bio windows 7 ultimate , sad bi da vratim ponovo original windos 7 hom ali na f8 nereaguje kompijuter neznam kako sad da pokrenem to pa ako neko zna bio bi zahvalan da mi napise, unapred hvala.

Stavio si dual boot ili hoces da reinstaliras win i vratis originalni?

Ako nije ostecena ili obrisana recovery particija

Vidis sta ti je napisao covek............Ako si prilikom dizanja win 7 ultimate obrisao particiju recovery to znaci da ne mozes vise da dignes win 7 home pomocu F9 ili kojeg vec dugmeta....Ako si obrisao particiju onda jedino mozes da skines negde AIO verziju win7 i da kad odabires verziju win 7 za intall stavis win7 home za koji imas kljuc.A onda kad dignes nov sistem samo prekucas kljuc koji imas na nalepnici i to je to.A recovey particiju zaboravi ako si je obrisao.

Vidis sta ti je napisao covek............Ako si prilikom dizanja win 7 ultimate obrisao particiju recovery to znaci da ne mozes vise da dignes win 7 home pomocu F9 ili kojeg vec dugmeta....Ako si obrisao particiju onda jedino mozes da skines negde AIO verziju win7 i da kad odabires verziju win 7 za intall stavis win7 home za koji imas kljuc.A onda kad dignes nov sistem samo prekucas kljuc koji imas na nalepnici i to je to.A recovey particiju zaboravi ako si je obrisao.
recovery particija stoji na hardu , ima jedan deo koji je odvojen 10gb i od toga je oko 2,3 frei ostalo je ta particija
ali kad probam na f9 nece

Mozda je bootloader izmenjen pa uopste ne pokusava da pokrene os sa recovery particije.

Probaj da bootujes racunar sa nekog hirens boot cd-a (ili ako nemas dvd uredjaj, napravi bootabilni USB), nadji neki program za izmenu particine tabele i postavi da je recovery particija active. Potom restartuj laptop i ako je sve u redu trebalo bi da krene boot sa recovery particije. Pre bilo kakvih izmena, zabelezi koja je particija bila aktivna.

Nazad
Vrh Dno