Šta je novo?

Tablet umesto dvd u autu

• Začetnik teme Začetnik teme milosh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Imam u planu da kupim neki android tablet, ali pre toga me zanimaju njegove funkcije, posto sam laik otvaram temu. Zanima me da li tablet mogu da koristim u autu, da ga okacim na suvozacevo sediste pozadi npr., da ga prikljucim na struju automobila (najbolje bi bilo na usb ako moze posto vec imam usb punjac) i pustim detetu crtace da gleda? 🙂

Naravno da moze, mnogo bolje tablet nego dvd.Tablet ces pored toga koristiti za jos mnogo stvari...

Jedna od namena tableta je i navigacija i multimedija u autu tako da ne vidim sto ne bi mogo.

Svaki tablet pusta filmove, ali moze i da uradi mnogo vise od toga. Ako uzmes neki jeftini, moci ce manje da uradi nego skuplji modeli, neka srednja kategorija vec dosta vise, visa kategorija ce biti odlicna navigacija sa fenomenalnim ekranom i kostace. U svakom slucaju, cak i najjeftiniji ce moci da pokrene igrice i preko wifija pristupi internetu.

Ako vec gledas za kola, moj savet je da ne gledas preterano 10" modele, posebno ako gledas sebi neki sa navigacijom. Telenor ima ok ponudu u okviru internet paketa, ako ti to treba (npr. Google mape po Srbiji).

Ja sam uzeo tablet za potpuno istu namenu i mogu ti reci da je sve ispod 10" malo.
Ja sam konkretno uzeo Archos 101 i prezadovoljan sam. Tablet je lagan tako nosac moze
da ga izdrzi bez problema. Jako dobro drzi bateriju, moze da gura 8 sati divx materijala, tako da
ti punjac za auto i nije neophodan. Inace se i ne dobija uz tablet ali se moze kupiti posebno.
Nosac sam porucio preko neta, mada za ovaj Archos konkretno moze i kod nas da se nadje nosac.
Za druge, vece 10tke nisam siguran.

Solidno gura prostije igrice tako da moze da posluzi i za tu namenu.

Ja sam isao na Archos 70 8G za istu namenu. Trebalo mi je nesto da zabavi decu na duzem putu, a kad sam pogledao cene prenosnih DVD plejera, jasno je bilo da je tablet bolja opcija.
Tablet od 7" moze i na soferku kao navigacija, nisam siguran da je ta opcija moguca sa 10" (sto zbog tezine tableta, sto zbog velicine i zone koju uredjaj zaklanja).
Nosac sam uzeo online (ima opciju kacenja na soferku i na pozadinu prednjeg sedista).
Punjac za auto nisam resio, ali mi nije ni bio potreban do sad, tablet izgura preko 6h bez punjenja.

Hvala Vam svima ljudi na odgovorima, predpostavio sam, ali rekoh bolje da pitam, jer kako kazu nema glupih pitanja. 🙂 Gledacu neki da ugrabim na limundu, mislim da bih tu mogao da uzmem skoro nov za male pare...
EDIT: Mozda idem malo u off, ali pada mi na pamet... Da li postoji nacin da tablet bezicno povezem sa zvucnicima u autu, jer verujem da integrisani zvucnik u njemu ima piskav ton? Verovatno ne moze, ali hajde da iskvarim slova.. 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam isao na Archos 70 8G za istu namenu. Trebalo mi je nesto da zabavi decu na duzem putu, a kad sam pogledao cene prenosnih DVD plejera, jasno je bilo da je tablet bolja opcija.
Tablet od 7" moze i na soferku kao navigacija, nisam siguran da je ta opcija moguca sa 10" (sto zbog tezine tableta, sto zbog velicine i zone koju uredjaj zaklanja).
Nosac sam uzeo online (ima opciju kacenja na soferku i na pozadinu prednjeg sedista).
Punjac za auto nisam resio, ali mi nije ni bio potreban do sad, tablet izgura preko 6h bez punjenja.

Daj neki savet gde da nadjem takav nosac u Beogradu?
Hvala.

Da li postoji nacin da tablet bezicno povezem sa zvucnicima u autu, jer verujem da integrisani zvucnik u njemu ima piskav ton? Verovatno ne moze, ali hajde da iskvarim slova.. 🙂

Najbolje bi bilo kada bi tablet imao ugradjen FM transmiter i tako se vrlo jednostavno poveze sa sistemom u kolima...
E sad pitanje za poznavaoce:
Da li postoje tableti sa FM transmiterom ili ce ih biti mozda?

Najbolje bi bilo kada bi tablet imao ugradjen FM transmiter i tako se vrlo jednostavno poveze sa sistemom u kolima...
E sad pitanje za poznavaoce:
Da li postoje tableti sa FM transmiterom ili ce ih biti mozda?

Ako si bas resen za to resenje, verobatno ces morati da kupis jedan od onih kineskih predajnika. Znam jako mnogo modela, mozda postoji neki kineski sa fm transmitterom, ali ja ne znam ni jedan. Postoje handsfree sistemi koji mogu zvuk sa tableta da preusmere na zvucnike, ali to kosta.

Hvala Vam svima ljudi na odgovorima, predpostavio sam, ali rekoh bolje da pitam, jer kako kazu nema glupih pitanja. 🙂 Gledacu neki da ugrabim na limundu, mislim da bih tu mogao da uzmem skoro nov za male pare...
EDIT: Mozda idem malo u off, ali pada mi na pamet... Da li postoji nacin da tablet bezicno povezem sa zvucnicima u autu, jer verujem da integrisani zvucnik u njemu ima piskav ton? Verovatno ne moze, ali hajde da iskvarim slova.. 🙂

Što se tiče FM transmitera ako ne postoji neki line-in ili slično to može da pije vodu donekle. Ja sam svojevremeno koristio sličan uređaj u Focusu sa fabrički ugrađenim RDS 6000. U idealnim uslovima zvuk je bio pristojan ali problem je naći frekvenciju na kojoj će biti najmanje mešanje radio stanica. Pa još ako putuješ lako je moguće da izabrana frekvencija bude već pokrivena nekom radio stanicom koja ima predajnik priključen na malu nuklearku.
U zavisnosti od radio uređaja koji imaš postoji i rešenje koje se zove CD charger emulator. Ja sam za gorepomenuti radio ovo nabavio i radi sjajno. Osim integracije sa komandama na volanu ima i sd card reader, line in kao i usb in priključak. To znači da npr Android preko izlaza za slušalice prikačiš na ovo čudo i imaš jako pristojan zvuk. Mali problem može biti cena koja je reda veličine 100 Eur-a. A to je već u zoni nabavke nekog markiranog uređaja koji će takođe imati odgovarajući ulaz.
Ukratko ima više mogućnosti ali cena i način korišćenja su nekako obrnuto srazmerni 🙂.

Što se tiče FM transmitera ako ne postoji neki line-in ili slično to može da pije vodu donekle. Ja sam svojevremeno koristio sličan uređaj u Focusu sa fabrički ugrađenim RDS 6000. U idealnim uslovima zvuk je bio pristojan ali problem je naći frekvenciju na kojoj će biti najmanje mešanje radio stanica. Pa još ako putuješ lako je moguće da izabrana frekvencija bude već pokrivena nekom radio stanicom koja ima predajnik priključen na malu nuklearku.
U zavisnosti od radio uređaja koji imaš postoji i rešenje koje se zove CD charger emulator. Ja sam za gorepomenuti radio ovo nabavio i radi sjajno. Osim integracije sa komandama na volanu ima i sd card reader, line in kao i usb in priključak. To znači da npr Android preko izlaza za slušalice prikačiš na ovo čudo i imaš jako pristojan zvuk. Mali problem može biti cena koja je reda veličine 100 Eur-a. A to je već u zoni nabavke nekog markiranog uređaja koji će takođe imati odgovarajući ulaz.
Ukratko ima više mogućnosti ali cena i način korišćenja su nekako obrnuto srazmerni 🙂.

Koliko god sam za povezivanje zvuka kablovima zarad boljeg kvaliteta, ovde povezivanje bezicnim putem i te kako ima smisla. Ako hoces da tablet bude vezan na audio sistem u kolima, a istovremeno mobilan, zica jednostavno ne pije vodu. Neki bluetooth sistem bi bio mnogo bolja varijanta (naravno, u ovom slucaju moras da imas i tablet sa bluetoothom). Zato i jesam pomenuo handsfree uredjaje, ako neko ima bolju ideju, neka pomene.

Ako je do zvuka da klinci gledaju filmove, nabavi 3.5mm razdelnik(e) i slušalice, priključi ih direktno na tablet i milina za vožnju 🙂
Testirano sa klincima i DVD player-om. Na DVD disk sam bio nerazao nekoliko divx filmova, priključio deci sluslašlice i putovanje proteklo u fenomenalnom miru....

Nazad
Vrh Dno