Šta je novo?

L.A. NOIRE (PC)

Je l' zahtevna puno?
Hoću moći da je teram na mašini:
AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.71GHz)
4.00 GB RAM
Nvidia 9600 GT

L.A. Noire: The Complete Edition Download Verified Specifications Requirements
OS: Windows 7 / Windows Vista Service Pack 1 / Windows XP Service Pack 3
Intel CPUs: Dual Core 2.2 GHz to Quad Core 3.2GHz
AMD CPUS: Dual Core 2.4Ghz to Quad Core 3.2Ghz
RAM: 2GB to 8GB
HDD Space: 16GB
Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 512MB to NVIDIA GeForce GTX 580 1536MB or Radeon HD3000 512MB to Radeon HD 6850 1024MB
Sound Card: 100% DirectX 9 Compatible

....

zavisi kako kod koga...ja i sa poslednjim driverima imam 15-25fps na quadu i 6950 -.-

zavisi kako kod koga...ja i sa poslednjim driverima imam 15-25fps na quadu i 6950 -.-

Shitstar games. Bas mi idu na K. sa takvim igrama i njihovom "optimizacijom" ocito da im cvile ja.. za PC igrace jer preovladjuje piraterija pa se ni ne trude za nas. Ali izgubili su kupca. Ja sam bio spreman da dam novac za GTA IV ali reko prvo da je probam pa da kupim probah videh razocarah se. Naravno odustao od kupovine davne 2008 samo zbog UZASNE optimizacije.

Šteta, odlična je igra ali ne vredi, mnogo laguje.

Pa ako se doda u shortcut -ndp -str onda ne laguje toliko, moze da se igra, i sreca pa i nije bitan toliko visok frejmrejt za ovu igru ne utice na igrivost... Ja sam presao jedno 6-7 slucajeva, i nije me smorila nimalo...

Poslednja izmena:
Mislim da sam rešio problem sa preteranim lagom igre kod mene na vrlo neobičan način. Dosetio sam se da se zezam sa opcijom Set Afinity za LA Noire aktivne exe fajlove i to mi je mnogo pomoglo. Lag sada gotovo i da nema.:banana:

1. Kada pokrenem Launcher igre koristio sam samo -npd.
2. U Task Manager sam išao na Set Afinity za LANLauncher.exe svakog puta kada pokrećem igru (ovo podešavanje će se odnositi i na LANoire.exe).
3. Najbolje rezultate sam imao ako isključim CPU 0.

Na kraju ispada da igra kod mene najbolje radi ako vidi proc kao trojezgarac.:p

neće da pokrene patch ni u safe modu, ni sa ugašenim av , ni sa rinejmovanim pathovima , ni sa administrator /uac off/ ... popizdeo sam , ne vredi ovo mojih živaca .

neće da pokrene patch ni u safe modu, ni sa ugašenim av , ni sa rinejmovanim pathovima , ni sa administrator /uac off/ ... popizdeo sam , ne vredi ovo mojih živaca .

Nisam ni ja mogao nikako da pokrenem taj patch, medjutim skinuo sam isti taj patch samo je neko spakovao fajlove koje taj patch updejtuje i stavio ih u zip fajl, znači umesto pokretanja patcha samo otpakuješ taj zip u game folder i radi sve podmazano. Imao sam istu muku kao i ti, nije mi išlo u glavu nikako, imaš ovaj fix na tpb.u btw, ukucaj u search noire i videćeš ga pod L.A.Noire.Patch.Extracted

Koke,kad pokrenes u Safe-u patch nista se ne desava ili ti iskoci nesto?

Zavrsih prvu Traffic misiju. Odlicna je, moram priznati da je prica bukvalno kao film, odnosno bas taj noir fazon(koga to zanima moze da odgleda i spawn crtani,mada nema klasicnih detektiva).
Izbacio sam -str tako da nemam vise pointer, lagova nema.

Takode završih prvu misiju kao detektiv, igra je odlična.
Inače ja nisam imao kursor probleme sa -str , medjutim probao sam da pokrenem igru bez ikakvih komandi i isto je, možda čak i bolje.

Po meni jedina realna mana igre je Doubt/Lie aka nije sija nego vrat. Detektiv koga vodite je malo nervozan, pa svaki put kada izrazite sumnju i pritisnete 2, ovaj krene da preti i urla na ispitanika, wtf? :D Ista je reakcija i kada se ide na Lie, ja razliku jos nisam video. Bas zbog tog nerazlikovanja ubodem jedva 50% tacnih pitanja, ukupan odnos za sada mi je 5/13, uzas.
A onaj deo kada moras izvuci priznanje od onog inace te vraca onaj matori nerv, pa vracao me je jedno 10 puta, dok nisam naucio napamet redosled Truth/Doubt/Lie, glupost.

Jel neko uopste provalio razliku izmedju Doubt i Lie?

A jesi li kopirao patch u game folder pa ga odatle pokrenuo? Meni je tako igra pokrpljena

jesam bre . iskopirao sam sve po jus-u . ništa . prijavljuje u task manageru 25 posto cpu-a i nešto rama . kao radi . ali nema reakcije . endless loop.
skidam sad tu raspakovanu verziju patcha sa jednog švedskog sajta koji ima pirat u naslovu-

videćemo šta će da bude s tim . ako neće, brišem i čekam lepo blekboks verziju .

Po meni jedina realna mana igre je Doubt/Lie aka nije sija nego vrat. Detektiv koga vodite je malo nervozan, pa svaki put kada izrazite sumnju i pritisnete 2, ovaj krene da preti i urla na ispitanika, wtf? :D Ista je reakcija i kada se ide na Lie, ja razliku jos nisam video. Bas zbog tog nerazlikovanja ubodem jedva 50% tacnih pitanja, ukupan odnos za sada mi je 5/13, uzas.
A onaj deo kada moras izvuci priznanje od onog inace te vraca onaj matori nerv, pa vracao me je jedno 10 puta, dok nisam naucio napamet redosled Truth/Doubt/Lie, glupost.

Jel neko uopste provalio razliku izmedju Doubt i Lie?

Pa moras malo i da pratis pricu slucaja, da znas dobro engleski da bi sve skapirao, razmisljas malo, sakupis sto vise dokaza u nekom delu pre ispitivanja...

Slazem se da je reakcija na Doubt malo preterana, ali nije isto Doubt i Lie kao sto kazes, ne znam koliko si igrao, ali kada ides na Lie moraces da prilozis neki dokaz da potkrepis svoju optuzbu, dok kod Doubt ne moras da prilozis dokaz vec je to samo razgovor, znaci ako imas dokaz i siguran si da neko laze (jer okolnosti slucaja ukazuju na to) ides na Lie, ako nemas a izgleda ti kao da neko prica neistinu ides na Doubt. I nije uopste lako da se pogodi to stoji, ali nije bas ni nelogicno u vecini slucajeva, plus ponekad mozes da iskoristis i intuition i remove answer i on ti suzi izbor...

A i resavanje slucaja ne zavisi ti od toga koliko ces tacno pogadjati ti slucaj svkako resavas, medjutim sporije se levelujes i dobijas manje intuition points-a samim tim...

Poslednja izmena:
Stigao do treceg zadatka u Traffic. Sve to sto si naveo upravo i radim, razmisljam, sakupljam sto vise dokaza (to mi je najzanimljiviji deo)... uostalom to je i jeste po meni jedini nacin kako moze da se igra , ostalo bi bilo besmisleno. Problem je sto ja do sada nisam skapirao da za Doubt nisam morao da prilozim dokaz, uopste nisam obracao paznju na taj detalj. :D
NAjbolje od svega sto cu igru u svakom slucaju igrati ponovo, bas da bih video koliko cu dobro da resavam slucajeve ponovo, pritom mislim na to koliko cu dobro da provaljujem ispitanike, posto mi to do sada ne ide bas za rukom.

Poslednja izmena:
Stigao do treceg zadatka u Traffic. Sve to sto si naveo upravo i radim, razmisljam, sakupljam sto vise dokaza (to mi je najzanimljiviji deo)... uostalom to je i jeste po meni jedini nacin kako moze da se igra , ostalo bi bilo besmisleno. Problem je sto ja do sada nisam skapirao da za Doubt nisam morao da prilozim dokaz, uopste nisam obracao paznju na taj detalj. :D
NAjbolje od svega sto cu igru u svakom slucaju igrati ponovo, bas da bih video koliko cu dobro da resavam slucajeve ponovo, pritom mislim na to koliko cu dobro da provaljujem ispitanike, posto mi to do sada ne ide bas za rukom.

Ima fora i kao na Space da gledas u njih dok ih ispitujes, ali meni nije to mnogo pomoglo, kasnije su sve zamrseniji sucajevi cini mi se... Nije bas savrsen taj sistem ispitivanja svakako, ali u vecini slucajeva moguce je pogoditi...
I procitao sam da svaki slucaj moze da se resi na razlicite nacine, verovatno ako si mnogo uspesan u ispitivanju brze saznas neke stvari i resis slucaj, a ovako moras da ides na razna mesta i ispitujes vise ljudi, sto i nije toliko lose jer tako dosta duze traje igra :)
Meni je bas osvezenje ova igra u odnosu na gomilu ovih tps i fps igara... Sad sam kao dobio unapredjenje u Homicide, mada ni Traffic slucajevi nisu bili nimalo dosadni, sad je jos zanimljivije...

Bas to, igra je pravo osvezenje. Ni sekund igre mi nije dosadan, a pred izlazak me je nekoliko konzolasa uplasilo da je igra smrtno dosadna. Uvek sam gotivio igre koje imaju filmski smek, i uvek su me drzale vise nego bilo koji fps ili tps (cast izuzecima), jer u principu aktivno ucestvujes u filmu, barem ja imam takav osecaj. Secam se koliko sam bio odusevljen igrom Fahrenheit: Indigo Prophecy bas zbog tog filmskog tripa.
Elem, space i gledanje ispitanika mi nikada nije znacilo jer UVEK prave neke nervozne grimase, ili kao da sede na wc solji. :D

Ah da, primetio sam da su sa nekim stvarima dosta uprostili resavanje slucajeva, tipa kradljivac tockova ostavi alat pored kola. Koliko glup moras biti da ostavis takav dokaz muriji? :D

jesam bre . iskopirao sam sve po jus-u . ništa . prijavljuje u task manageru 25 posto cpu-a i nešto rama . kao radi . ali nema reakcije . endless loop.
skidam sad tu raspakovanu verziju patcha sa jednog švedskog sajta koji ima pirat u naslovu-

videćemo šta će da bude s tim . ako neće, brišem i čekam lepo blekboks verziju .

Radiće ti ta raspakovana verzija sigurno, odradi kako je napisano u opisu, ja sam tako uradio, možda može i sa default folderom ali nisam hteo da se smaram pa sam išao step-by-step kako piše.

Sjajna igra, bukvalno me je atmosferom zakovala od samog pocetka. Skajrim sam odlozio zbog ovoga. :D

I ja sam se zalepio za ekran. Odavno me jedna igra nije ovako držala. Igram sada 3-4 misiju u odeljenju za ubistva.
I meni ide na živce što doubt/lie nije baš najjasnije razgraničeno, tu najviše i grešim.
Igra mi je radila odlično do ove misije koju sada igram, kada je počela primetno da zaseckuje.

Lie je ako znaš sigurno (utvrdio si putem dokaza) a doubt ako znaš da nije istina :D
Meni barem to nije bio problem do sada.
Igra je fenomenalna, medjutim ne znam zbog čega, neki put radi sa podnošljivim lagom a neki put laguje maestralno do tačke gde me smori totalno pa mi se ne igra dalje.

Jel ste ubacili ono -npd -str u shortcut, meni je resilo seckanje, jedino se onda vidi kursor misa u igri svo vreme, ali postoji mali programcic za sakrivanje kursora u windows-u tako da to uradim i igrama bez laga....
Meni je prvo radila lepo i bez toga i onda pocela sve vise da laguje pa sam morao da ubacim to u shortcut.

Poslednja izmena:
Meni laguje i bez komandi i sa njima, kako kad doduše, ali nevezano ubacio ih ili ne.
A čekaj, ja ubacujem komande u launcher->Options , to je isti efekat kao i kad bi ih ubacio u shortcut ?

Samo da javim da je kod mene komanda -nonv - npd skoro kompletno uklonila stuttering.

Ja sam odavno presao konzolnu verziju i igra je sjajna. Posto vidim da vas malo muci truth/doubt/lie, jedna stvar mnogo pomaze u razgranicenju TRUTH od LIE/DOUBT odgovora, a to je ponasanje ispitanika, tj. pokreti lica nakon datog odgovora. JEDNOM mi se samo desilo da na osnovu toga nisam mogao da razgranicim odgovore (kod nekog crnca i to je verovatno bag). Znaci cim osumljiceni kolutaju ocima, gledaju dole, sa strane kada daju odgovor - lazu, a kada vas gledaju pravo u oci, smireno, samopouzdano nakon datog odgovora - govore istinu ;)

Ko ne može da pokrene igru (stopped working), a probao je sve, da javim da, ako ima Kaspersky AV na sistemu, moraće da ga ukloni. Nije dovoljno da ga isključi ili stavi lanoire.exe na belu listu.

^
Au bre, ja se ubih instalirajuci, sve sam zivo probao, pa i gasenje KAVa.

Vrh Dno