Šta je novo?

Fotografije - 2011 (Pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Yellow Pinky - 🙂 i meni isto, probao sam da smanjim plavu na drugoj verzji...

@n1tr0 aj mi baci link. inace original 🙂 je S. V.

@mige - super slike. bas lep grad (99% je HDR, right?)

Poslednja izmena:
voleo bih da cujem neki komentar (osim da ima tona Ps i Ap 😀... ako nekog interesuje mogu da mu posaljem i original)

Canon 5D + 24-105mm
1/125, F 5.6, ISO 200
Aperture + Portraiture

Ja bih samo drugacije kadrirao, ne centralno nego nju na desnu stranu, taman da prekrije te plave objekte, bilo bi mnogo zanimljivija fotka ! pozZ

voleo bih da cujem neki komentar (osim da ima tona Ps i Ap 😀... ako nekog interesuje mogu da mu posaljem i original)

_MG_7915.jpg

Canon 5D + 24-105mm
1/125, F 5.6, ISO 200
Aperture + Portraiture

- Kadar ti je centralni bez razloga
- F5.6 bez razloga
- Boje si unistio (izgledaju kao sa Olympusa 🙂), da nisi pipao fotku iz aparata bilo bi ti dovoljno samo malo kontrasta, ali ti si reshio da vezbash Aperture :d

I da ne znam o cemu se radi, nikad ne bih rekao da je veliki senzor u pitanju, i to nije dobra stvar, ti imash veliki senzor sa razlogom 🙂

Poslednja izmena:
Kad je Driver vec rekao za boje... njeno lice kao da si peglao u Aperture, pogotovu deo kose iznad chela, sto mi je preterano, u opste sminka u bazenu mi ne ide 🙂

Nemam nista protiv obrade fotki, ali licno sam ljubitelj pravo iz aparata, ok mi je wb da doteras, brightness, osnovne stvari ali kad je radis da ne lici na fotku onda treba da radis kao ova devojka npr. ona je fantasticna, a vecinu fotki joj je obradjena !

gazela nocu...

malo igre sa dugom expozicijom...

Prilozi

• GAZELA 1.jpg
    GAZELA 1.jpg
    91.4 KB · Pregleda: 158
Kad je Driver vec rekao za boje... njeno lice kao da si peglao u Aperture, pogotovu deo kose iznad chela, sto mi je preterano, u opste sminka u bazenu mi ne ide 🙂

Nemam nista protiv obrade fotki, ali licno sam ljubitelj pravo iz aparata, ok mi je wb da doteras, brightness, osnovne stvari ali kad je radis da ne lici na fotku onda treba da radis kao ova devojka npr. ona je fantasticna, a vecinu fotki joj je obradjena !

Drasticna obrada fotki je mac sa dve ostrice, nekad se moze otici u pogresnom smeru kao u ovom primeru. Fora u obradi je da napravis sve samo ne ono sto rade jeftini fotoaparati, jer prosecni posmatrac koga fotografija ne interesuje, ne zna shta je profesionalno a sta ne, ali zna kako izgleda fotka sa amaterskog fotoaparata, a kako na naslovnoj strani chasopisa ili u filmu, i po tome on zna shta je dobro, a sta ne, iako nista o toga ne razume i ne zna. Ako ti napravish dobru fotku pro telom a obradish je kao da si je fotkao Samsung kompaktom, ti si joj buklvalno spustio nivo ozbiljnosti i "profesionalizma" jer vise lici na onu napravljenu malim senzorom nego onim kojim je u stvari napravljena...

Ja bih samo drugacije kadrirao, ne centralno nego nju na desnu stranu, taman da prekrije te plave objekte, bilo bi mnogo zanimljivija fotka ! pozZ

...da sam je stavio desno, u zlatni presek?

- F5.6 bez razloga
sta sam trebao da stavim? 4?

- Boje si unistio (izgledaju kao sa Olympusa), da nisi pipao fotku iz aparata bilo bi ti dovoljno samo malo kontrasta, ali ti si reshio da vezbash Aperture
hoces da ti posaljem original 😀

boje izgledaju kao iz najnovijeg Joy-a™ :d

ako neko hoce dobice original; bas me interesuje sta moze max. da se izvuce iz njega

I da ne znam o cemu se radi, nikad ne bih rekao da je veliki senzor u pitanju, i to nije dobra stvar, ti imash veliki senzor sa razlogom
mislis: toliko sam je zamuljao da izgleda kao default-auto-muljavina sa olympusa od 100eura?

jedna od letos
berlin-cb-7.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
@Mogambo

Eno ga leteci tanjir iznad drveta. :d

Zadnje dve slike cista petica.

nebo je tog dana bilo savrseno za slikanje. jeste da je maksimalno namucilo aparat, ali su rezultati fenomenalni. naravno, uz dosta LR-a i PS-a 😀
evo jos jedna sa istim motivom, ali malo drugacijom obradom:
berlin-cb-4.jpg

Ja bi to u HDR, i malo dignuta saturacija i vibrance. 😉

@slajba

Lepo crta ovaj 18-55 kod nikona, a i fina obrada. 😉

@Nightbringer

Dobra konverzija na obe, da si imao navrnut još CPL, bila bi prava apokalipsa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno