Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Breaking Radio Silence

Budim se malo pre, uzimam telefon da vidim koliko je sati i vidim da je ugašen. Pokušam da ga uključim, ali uopšte ne daje znake života. Izvadim bateriju, vratim, opet ništa. Priključim ga na USB kabl, telefon prikaže indikator (velika zelena baterija) i pored njega poveći žuti trougao? Eh... Raspakujem običan punjač, priključim telefon, izbaci samo indikator, krene punjenje, uključim telefon i sve izgleda OK. Posle 30-40 sekundi krene animacija gašenja i isključi se. Whaaaaa? Ostavim ga 4-5 minuta na punjaču, uključim ponovo i sad sve deluje OK. Šljamsunže, Šljamsunže...

Koji mu je đavo? Jel se dešavalo nekom, da li je softver (na stocku sam) ili hardver (da znam da počnem da se brinem :)). Baterija je bila na nekih 60-70% sinoć oko 21h kad sam ga skinuo sa USB-a i još je fon nekoliko dana na flight režimu.

od sinoc koristim miui 1.11.4, flesovao sam jer mi dosadio tw, da potvrdim da radi reprodukcija hd videa snimljenih kamerom..za sada je sve ok..

inace ranije kad god sam probao da flesujem uvek zavrsi sa bootloop-om, na ki3 koji sam imao nije hteo ni sa full wipe (i sd) uz sve moguce kombinacije, kad sam presao na ki4 sa full wipe-om (*2767*3855#) je odmah proslo..

^jel mozes da odradis backup kroz CWM? Meni nece da odradi MD5... samo mi izbaci error...

Nandroid backup: "error while generating md5 sum!"

Pri tom folder postoji na sd, zasto nece da zavrsi nemam pojma..

Poslednja izmena:
Breaking Radio Silence

Budim se malo pre, uzimam telefon da vidim koliko je sati i vidim da je ugašen. Pokušam da ga uključim, ali uopšte ne daje znake života. Izvadim bateriju, vratim, opet ništa. Priključim ga na USB kabl, telefon prikaže indikator (velika zelena baterija) i pored njega poveći žuti trougao? Eh... Raspakujem običan punjač, priključim telefon, izbaci samo indikator, krene punjenje, uključim telefon i sve izgleda OK. Posle 30-40 sekundi krene animacija gašenja i isključi se. Whaaaaa? Ostavim ga 4-5 minuta na punjaču, uključim ponovo i sad sve deluje OK. Šljamsunže, Šljamsunže...

Koji mu je đavo? Jel se dešavalo nekom, da li je softver (na stocku sam) ili hardver (da znam da počnem da se brinem :)). Baterija je bila na nekih 60-70% sinoć oko 21h kad sam ga skinuo sa USB-a i još je fon nekoliko dana na flight režimu.
Druze ne bih da dizem paniku ali simtomi su mi isti kao na mom sto su bili ,ja sam prvo mislio da je baterija pa sam kupio drugu ali se ispostavilo da nije jer je tel pokazivao da je prazan i i odmah se gasio kada ga stavim na punjac pojavljivao se trouglic sa baterijom sa znakom uzvika ali od punjenja ni traga menjao sam mu sf sto puta probao svasta punio sam ga ntako sto sa ga palio i gasio jedno sto puta i vadio bateriju pa je on tek tada poceo da puni ! Doslo mi je bilo da poludim.Tel se gasi tek kada sam poceo da recimo snimam video ili koristio browzer i bio na netu dakle samo veliki potrosaci baterije zato sam i pomislio prvo da je baterija ali... Ispostavilo se na kraju da je riknuo procesor i on nije mogao da odradjuje teze zadatke,dok recimo kada bi ga koristio za razgovor i tako neke manje zahtevne radje onda se nije gasio po 6,7h. Dakle zamenjena je ploca uspesno i sada je sve ok!!!Ali samo da znas kakve sam muke imao sa serviserima da se objasnim,oni ljudi su se uhvatili softvera kao pijan plota ,pa zasto sam ga rutovao to se ne sme ma pus* te ga mislim se ali jedva smo se razjasnili i ja sam nesto naucio a bogami i oni!!! Pazi dajem glavu da je dosta ljudi dozivelo da tel stave negde i da ga jedno 1,2h ne diraju i kada ga posle toga uzmu u ruke a on vreo i oljustio bateriju kao lud a ne mora ni jedna app da bude ostala podignuta nego jednostavno procesoru dodje da poludi i sprzi bateriju a boga mi i sebe dosta osteti ali prezivi nekako. Tako da situacija je zaguljena , srecnno i nadam se da nisam u pravu !!!

@nemanja
Skinuh,bas cu da vidim kako ce da utice na bateriju mada ga ionako svakog dana punim,nekad i po dvaput :)

I ja sam instalirao, sto se kasnjenja lockscreena tice problem je resen :).
Ono sto me brine je trajanje baterije. Koliko sam ja skapirao u deep sleep-u procesor ne radi cime se stedi baterija, posto ova app ne dozvoljava da tel ode u deep sleep procesor ce stalno biti aktivan. To znaci da bi problem trebao da se pojavi onda kada se tel ne koristi (recimo nocu) jer nece ici u deep sleep pa ce vise trositi bateriju nego obicno.
U svakom slucaju, testiracu ga dve noci, jednu sa ovom aplikacijom a drugu bez, da vidim kakva je razlika u potrosnji baterije.

Za sat vremena mirovanja telefona baterija pala za 5%. Bice ovde problema sa baterijom, na zalost.

Poslednja izmena:
@nemanja
Hvala covece bas si mi pomogao!
Kada vidim koliko "no_deep_sleep" crpi bateriju, lockscreen lag od sekundu/sekundu ipo mi vise UOPSTE ne smeta :D

Ne zezam se...

@sale jel ti zbog teme tako izgleda tastatura ili je skin za neku 3rd party tastaturu?

@nemanja
Hvala covece bas si mi pomogao!
Kada vidim koliko "no_deep_sleep" crpi bateriju, lockscreen lag od sekundu/sekundu ipo mi vise UOPSTE ne smeta :D

:D meni ovo itekako odgovara, jer bateriju punim skoro svako vece, a naravno kada putujem mogu iskljuciti no deep sleep za minut i nema problema :)

jel zna neko neki dobar multitasking za android? kao recimo mt na WEB OS? nesto slicno..

Nandroid backup: "error while generating md5 sum!"

Pri tom folder postoji na sd, zasto nece da zavrsi nemam pojma..

Odradi syiah kernel ovaj final 2.1 i onda moze da odradi backup i ne pravi problem sa MD5.

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by MIUI

@sale jel ti zbog teme tako izgleda tastatura ili je skin za neku 3rd party tastaturu?[/QUOTE]

imas je na linku gore
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Pa dosta ljudi ga koriste, nema problema sa njim... Sa njim mozes i da clockujes dosta i menjas voltazu, sta god ti treba... Meni je sasvim OK, ne vidim neku razliku sa ovim wolverine kernelom sto je dosao sa 1.11.4...

Pitanje za ostale jel se vama baterija sama dopuni od sebe? :)
Znam da je ludo, ali znam da sam skinuo telefon kad je bio na 89% sa punjaca, posle ne znam pola sata kada sam pogledao ono pise da ima 93%? :)
Desava se to i sa stock-om, a evo i sa Miui-em.

Evo ti features za Syiah

ClockworkMod Recovery v5.0.2.7 with back button support
Boot animation support
Supports SetCPU (OC upto 1600MHz, UC downto 100MHz)
User customizable frequency steps. You cannot change the step count but you can change the frequencies at each step.
Supports undervolting (UV between 800 mV and 1500 mV)
Supports voltage control via SetCPU (thanks to netarchy, ninpo, hacre)
Stock voltages as default
smartassV2 governor
Default governor is lulzactive (200-1200MHz)
Tweaked ondemand governor
Compiler optimizations
user customizable charging speed (use at your own risk). you have to echo AC, MISC and USB charge currents to a misc device.
Touchscreen fix (thanks to vitalij)
Increased touchscreen sensitivity
Increased battery polling interval
GPU clock and voltage control interface (thanks to netarchy).
I/O Tweaks
automatic battery calibration. (removed. thanks to Entropy512. we do not need battery calibration for SGS2)
Available I/O schedulers: noop, deadline, CFQ, V(R), SIO (default)
Available CPU governors: ondemand, lulzactive, smartassV2, conservative, userspace, performance, powersave, brazilianwax, savagedzen, smartass, lagfree, ondemandx
/system/etc/init.d startup scripts support
Automatic backup of efs partition. You will have the files in your sdcard as well as /data/.siyah directory. copy them to a safe location in case you may need them later.
Updated jhash to version 3
Increased charging speed.
BLN (thanks to creams), liblights is autoinstalled if the existing one doesn't support BLN

Poslednja izmena:
Ma da, desava se to a i bas je pre nekoliko stranica cini mi se neko postavio link ka nekom tekstu koji objasnjava kako treba (i ne treba) puniti baterije i kako indikator na telefonu u stvari laze :)

@sale Ok, sry, mislio sam da je isti link kao sto si mi poslao na PM. Probao, radi super, hvala :)

Kako editujete/dekompajlirate i kompajlirate .apk fajlove jer bih stvarno hteo da prepravim phone.apk i sta jos vec treba i da iskljucim glupi noise reduction?
Sta je potrebno od softvera?

Pozdrav drugari evo uskoro nove verzije ics domination-a

Hi guys, as always Vertumus is bringing to u something new and something revolutionary

New version is almost here

ORIGINAL ICS STATUS BAR LAYOUT, FIRST EVER ON SGSII DEVICES

ICE CREAM SANDWICH DOMINATION

11sggnr.png

THIS THEME HAS BEEN DEVELOPED FOR M O V I E AS BACKGROUND EFFECT
- Go to menu>settings>display>Screen Mode>M O V I E

Official ICE CREAM SANDWICH DOMINATION

What is themed:
- twlauncher with black background in app drawer
- framework
- twframwork
- contacts
- phone
- settings
- systemUI
- mediauploader
- mediaprovider

Features:

- ALL POPUPs ARE DARK!!!
- ICS stock experience
- Original ICS status bar, first ever for SGSII devices
- Roboto font
- Battery with 1%
- Google ICS blue/white status icons
- Screen-off animation (CRT)
- ICS progress/ slider bars
- Overscroll glow
- Advanced power manu
- Full support for JKAY amazing mods

Changelog:
Date...
- original ICS status bar first ever on SGSII devices
- color changed to original Google ics color
- new progress bars
- themed roaming status bar icons
- bigger battery percentage umbers, new font used tahoma bold
- lot of graphical improvements

COMING SOON

Sent from Galaxy Tab 10.1 powerd by dark AOSP

^svaka cast, tvoje teme su najbolje, kad vidim sta rade neki to je strasno..

E ovo je već previše od Samsunga! Da li je to samo kod mene, da reklamiram uređaj ili je kod svih tako sad ćemo proveriti!

2 VELIKA problema!

1. Kada snimam, default podešavanja, ništa nisam dirao, video mi kao secka kada se objekat pomera i onda uspori pa nastavi. Kao da radi neko izoštravanje pošto je u tim momentima snimak mutan! Ukoliko je potrebno okačiću na YT da vidite na šta mislim. Ovaj telefon ima kao brutalnu kameru, međutim kada snimam u FULL HD snimak je užasan! Polu HD je prihvatljiv. Napominjem, svi snimci i sve fotografije o kojima pričam su po unutrašnjem osvetljenju, obično neonsko osvetljenje, retko kad sa živinim sijalicama.

2. SLIKE!? WTF?! Nekada su jednostavno MUTNE. Opet problem oko oštrine! I WTF je ono kada pocrveni onaj pravougaonik? Opet sve je slikano po unutrašnjem svetlu!

Evo jedne slike:

11hcjut.jpg
[/IMG]

E da sto je bas extra :D

Inace to izostravanje kod snimanja, pogledaj jel ti ukljucen focus?

A crveni pravougaonik je kada menjas focus, koliko se secam...

E ovo je već previše od Samsunga! Da li je to samo kod mene, da reklamiram uređaj ili je kod svih tako sad ćemo proveriti!

2 VELIKA problema!

1. Kada snimam, default podešavanja, ništa nisam dirao, video mi kao secka kada se objekat pomera i onda uspori pa nastavi. Kao da radi neko izoštravanje pošto je u tim momentima snimak mutan! Ukoliko je potrebno okačiću na YT da vidite na šta mislim. Ovaj telefon ima kao brutalnu kameru, međutim kada snimam u FULL HD snimak je užasan! Polu HD je prihvatljiv. Napominjem, svi snimci i sve fotografije o kojima pričam su po unutrašnjem osvetljenju, obično neonsko osvetljenje, retko kad sa živinim sijalicama.

2. SLIKE!? WTF?! Nekada su jednostavno MUTNE. Opet problem oko oštrine! I WTF je ono kada pocrveni onaj pravougaonik? Opet sve je slikano po unutrašnjem svetlu!

Evo jedne slike:

11hcjut.jpg
[/IMG]

Taj problem imaju svi SCE Moduli kamere postoji ceo topic o tome na XDA . Inace svi telenor telefoni imaju SCE

Ako nije frka, da ne trazim sada po xda, u cemu je stos sa tim sce modulima? Cemu sluze ti moduli i zasto GLUPAVI telenor implementira te module?

@ostali

sto je custom made :p

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1098834

Vise proizvodjaca proizvodi module za SGS2 ovaj koji je zapao nama ima SW bug (dokazano) prvo se mislilo na hardware ali flesovanjem sw-a od samsung 997 Kamera radi perfektno nema stucanja u snimanju sve je full ... ALI

Gubi se flesh (jer frijver nije orignalni za sgs2) Flash radi samo kada telefon slika (bez focusa ) u video modu ne radi i ne radi torch aplikacije ... Na xda otvorili su thread gde molie nekog developera da moduje FW da bi radio jos flesh ... ali za sad nema odziva . Druga nada je da izbaci samsung updejt za SCE socivo ... i ukratko to ti je to ima resenje ali gubis lampicu ...

Svaka cast donmarkon! Pregledacu temu. Cisto ostatku foruma da kazem. Cim promenim auto-balance kvalitet snimka je neuporedivo bolji. Izaberem neonsko osvetljenje i nema seckanja. Sto se slika tice, to je, sto je. Probao sam i sa manuelnim auto-balancom ali nije toliko bolje kao kod snimanja.

Mozda nekom pomogne :D

PS. PRODAJEM STO! :D

Nazad
Vrh Dno