Šta je novo?

PES 2012

Mnogo sam ocekivao od ovog PES-a, ali ono blagi uzas, pocev od golmana, pa do prebudzenih igraca kao sto su mali kepece a.k.a Messi i naduvenko a.k.a C.Ronaldo kojima ne mozes uzeti loptu... Nikad nisam voleo Fufu, igram PES jos od prvog tj. od Winnig Elevena na sony kecu, pa do sad...ALI veliko ali, ja uzmem juce da instaliram Fufu i gle cuda da mi se toliko svidi, nisam verovao...

Pre neki dan sam bio u jednoj Game-S radnji i pitao sta je prodavanije PES 12 ili Fifa 12. Nisam mogao da verujem, covek kaze da je PES 2012 3-4 puta prdavaniji od Fife, znaci ne duplo nego 3-4 puta vise. Ja inace ove godine igram Fifu i mogu da kazem da je wooooov!

Poslednja izmena:
Prvo svaka cast tim sto daju Games-u onoliko kinte koliko traze 😀 A drugo kod nas je PES vece ime od FIFE, u svetu se vise prodaje Fifa.

svaki fudbal ima "bagove" i na svaki smo se navikli... Meni se ovaj fudbal svidja i mogu reci da je prvi novi PES koji mi se na prvu svideo (izuzev tih glupih golmana koje ce srediti, nadam se, mada nije ovo jedini deo u kome su golmani ovce)

Inace do sad je svaki novi pes bio ocaj/fail/sr*** u odnosu na prethodni deo... A sto se tice PES 6, koja je svrha igrati fudbal u kome 80% suteva sa 35m ulazi u gol??? Tako da taj fudbal ne moze da se poredi sa 2012 u bilo kom smislu...

Poslednja izmena:
Valjda je svrha da se zabaviš, nešto što ja sa 2012 nisam uspeo, a itekako jesam sa 5 i 6.

Citao sam da se FIFA 12 prodala skoro u 8 miliona primeraka, za sve platforme.
A npr FIFA 11 se prodala u preko 16 miliona primeraka.

Ali PES je kod nas popularniji, to je činjenica!

Tu druze nesto debelo ne valja. Evo samo pogledaj ovako. U Fifi 11 PC je bilo do kraja sezone oko 80.000 igraca (sad se uloguj i videces) a u Fifi 12 ima registrovanih samo onih koji igraju Head 2 Head Season za sad 70.000 ali to su samo oni koji igraju H2H a gde su oni koji su kupili Fifu a igraju samo Custom Games ili Virtual pro (da napomenem da je proslo samo mesec dana).

Edit: Kad bolje razmislim ta informacija je mozda tacna. Fifa 11 je prodata u preko 16 miliona za celu godina dok Fifa 12, 8 miliona za mesec dana.

Poslednja izmena:
Mnogo sam ocekivao od ovog PES-a, ali ono blagi uzas, pocev od golmana, pa do prebudzenih igraca kao sto su mali kepece a.k.a Messi i naduvenko a.k.a C.Ronaldo kojima ne mozes uzeti loptu... Nikad nisam voleo Fufu, igram PES jos od prvog tj. od Winnig Elevena na sony kecu, pa do sad...ALI veliko ali, ja uzmem juce da instaliram Fufu i gle cuda da mi se toliko svidi, nisam verovao...

Nije tačno da ne možeš da im uzmeš loptu, ako igraš na bilo kojoj težini sem Top Player (čak i Superstar koji bi trebao da je jači od Top Player-a) i kad igraš protiv živog protivnika. Komp na Top Playeru koristi skripte i pogotovo kada gubi srlja kao nenormalan. Inače i odbrana se drugačije igra, ne možeš samo da zalepiš X i da čekaš da se sve samo desi kao što je bilo u prethodnim verzijama.

Ali kako to da ljudima uvek smeta igra C Ronalda i Messija, po to su ubedljivo dva najbolja igrača današnjice. Meni mnogo više smeta što su ne realno nabudženi recimo Benzema, Nesta itd...

@Booqy - Svrha je da se zabaviš? A zašto onda postoji tolika pljuvačina i rat izmadju fanova Fife i PES-a koji je fudbal realniji? Ajde onda da igramo FIFU '99 gde je bukvalno svaki centaršut završavao centarforu na glavi, a lopta išla u gol 99,99%...Ili PES 6 gde sam igrajući sa Arsenalom prodirao sa Ljumbergom po krilu, okrenem ka 16-ercu kratak pas i Anri postiže gol...prolazilo u 89% slučajeva.

Tu druze nesto debelo ne valja. Evo samo pogledaj ovako. U Fifi 11 PC je bilo do kraja sezone oko 80.000 igraca (sad se uloguj i videces) a u Fifi 12 ima registrovanih samo onih koji igraju Head 2 Head Season za sad 70.000 ali to su samo oni koji igraju H2H a gde su oni koji su kupili Fifu a igraju samo Custom Games ili Virtual pro (da napomenem da je proslo samo mesec dana).

Edit: Kad bolje razmislim ta informacija je mozda tacna. Fifa 11 je prodata u preko 16 miliona za celu godina dok Fifa 12, 8 miliona za mesec dana.

A šta misliš koliki je odnos prodatih primeraka u toku prvog meseca od pojavljivanja i ostalih 11 meseci? Ja mislim da je sigurno 90%-10%. To naravno ne važi samo za Fifu, tu spadaju i ostale igre.

Poslednja izmena:
A šta misliš koliki je odnos prodatih primeraka u toku prvog meseca od pojavljivanja i ostalih 11 meseci? Ja mislim da je sigurno 90%-10%. To naravno ne važi samo za Fifu, tu spadaju i ostale igre.

Pa ako bi malo obratio paznu video bi da se broj u Fifi 12 svaki dan povecava za 500-800 igraca i ide dalje istim tempom. Pa u Fifi 11 (to tvrdim) do kraja godine nije bilo vise od 82.000 PC igraca a u Fifi 12 ce za nedelju dana biti toliko!

Ove cifre je sam EA objavio, i to vazi za sve platforme...FIFA 11 podrazumeva i digital i download verzije, kao i za mobilne konzole,telefone.

@Booqy - Svrha je da se zabaviš? A zašto onda postoji tolika pljuvačina i rat izmadju fanova Fife i PES-a koji je fudbal realniji? Ajde onda da igramo FIFU '99 gde je bukvalno svaki centaršut završavao centarforu na glavi, a lopta išla u gol 99,99%...Ili PES 6 gde sam igrajući sa Arsenalom prodirao sa Ljumbergom po krilu, okrenem ka 16-ercu kratak pas i Anri postiže gol...prolazilo u 89% slučajeva.
Ne primećujem pljuvačinu, raspravlja se, što je i normalno na forumima 🙂 PES 6 sam igrao ovog leta, i bio je odličan, kao uvek. Fifa 99 je isto bila odlična, samo zbog nje sam išao u igraonicu, ali je nisam skoro igrao, naravno. U koliko procenata je šta prolazilo, nisam siguran, znam da sam mnogo vremena proveo igrajući te igre i da mi sigurno nije bilo dosadno, kao što jeste sa pes 2011/2012.

@Bishop, znam brate za odbranu, nego teze mi je priviknuti se na PES koji igram godinama, nego sad na ovu novu FIFU... Naravno da igram na Top Player-u, nije zanimljivo kad pobedjujes...

@Bishop, znam brate za odbranu, nego teze mi je priviknuti se na PES koji igram godinama, nego sad na ovu novu FIFU... Naravno da igram na Top Player-u, nije zanimljivo kad pobedjujes...

Pa zato ti i rekoh otključaj Superstar to je isto kao TopPlayer samo što je komp realniji u korišćenju skripti. Daleko od toga da postane glup ili ga je lako pobediti.

Ne primećujem pljuvačinu, raspravlja se, što je i normalno na forumima 🙂 PES 6 sam igrao ovog leta, i bio je odličan, kao uvek. Fifa 99 je isto bila odlična, samo zbog nje sam išao u igraonicu, ali je nisam skoro igrao, naravno. U koliko procenata je šta prolazilo, nisam siguran, znam da sam mnogo vremena proveo igrajući te igre i da mi sigurno nije bilo dosadno, kao što jeste sa pes 2011/2012.

Pa dobro to je možda tebi zabavno meni svakako nije. Prosto mi je glupo. PES 6 je za svoje vreme bio ubedljivo najbolja fudbalska simulacija, ali od 2007 do 2011 je prošlo mnogo godina za gameing industriju. Meni je recimo zabavna igra Orcs Must Die ili Plants vs. Zombies i to igram kada želim da se zabavim, PES igram protiv živog protivnika (uglavnom) i ponekad se toliko nerviram da bih polupao sve oko sebe, ali ja sam takav i kad gledam TV prenos, tako da je to normalno. Da me neko ne shvati pogrešno, nikada nisam bio od onih što pljuju FIFU bez osnova. Ne igram je jer mi ne leži i to je jedini razlog (do duše i navika), ali je sasvim solidan fudbal. Po meni nema razlike izmedju PES-a i FIFE svaki ima neke svoje prednosti i neke mane i samo je stvar navike ko će šta igrati.

Pa ako bi malo obratio paznu video bi da se broj u Fifi 12 svaki dan povecava za 500-800 igraca i ide dalje istim tempom. Pa u Fifi 11 (to tvrdim) do kraja godine nije bilo vise od 82.000 PC igraca a u Fifi 12 ce za nedelju dana biti toliko!

A koliko se povećavao prve nedelje??? Pogledaj za mesec dana koliko će se povećavati. Nisam ja rekao da se više neće prodavati, hoće. Ali ni približno tom tendencijom kao prvih nedelja.

A koliko se povećavao prve nedelje??? Pogledaj za mesec dana koliko će se povećavati. Nisam ja rekao da se više neće prodavati, hoće. Ali ni približno tom tendencijom kao prvih nedelja.

Pa to je sasvim ligicno. Ono sto ja hocu da kazem je da ce biti bar duplo, ako ne i vise, prodavanija od Fife 11!

Mozda je situacija ipak malo drugacije, tj nece 80% prodaje biti skoncentrisano na samom izlasku igre, gledam recimo od mog primera.
Nova Fifa je znatno bolja od ocekivanja i to moze da bude razlog zasto oni koji nisu planirali da je kupe i nisu veliki ljubitelji serijala je na kraju kupe.

Ja sam Fifu instalirao cisto onako iz dokonosti, reko da vidim kakvu su budalastinu napravili ove godine. Kad ono, na kraju sam zavrsio kupujuci original, ovaj scenario mi ni na kraj pameti nije bio. Sad je pocelo da se rpica koliko je Fifa dobra, kako su ljudi iznenadjeni i sl, tako da mnogi koji nisu planirali kupovinu ce je na kraju kupiti.

Mozda je situacija ipak malo drugacije, tj nece 80% prodaje biti skoncentrisano na samom izlasku igre, gledam recimo od mog primera.
Nova Fifa je znatno bolja od ocekivanja i to moze da bude razlog zasto oni koji nisu planirali da je kupe i nisu veliki ljubitelji serijala je na kraju kupe.

+1

Moj slucaj isto, samo sto ja spadam u one koji su pre order ovali PES 2012, pa kada je stigao, za par dana sam uzeo FIFU.

Doduse ovih dana igram i jednu i drugu igru, i nalazim zadovoljstvo u obe. 😀

Ma u svakom slučaju dobro je to što su konačno počeli da se takmiče. PES je malo usporio razvoj jer je mislio da je ušuškan u staru slavu, a za to vreme je FIFA postajala sve bolja i bolja. Nisam probao ovu FIFU, ali ne sumnjam da je bolja od prethodne jer je to postala već tradicija da izbacuju sve bolji fudbal svake godine. Mada i PES pokazuje napredak (do duše samo u igri protiv živog protivnika) igrači se neuporedivo bolje kreću nego prošle godine.

Ovaj PES je mnogo bolji nego onaj prošle godine upravo zbog okretnosti igrača i samog AI kompa koji te prati mnogo bolje i u napadu i u odbrani, kao da je u stvari ovo završena priča onoga što je trebalo prošle godine da bude završena priča ali realno to nije bila. FIFU sam igrao (pardon, probao) prošle godine i iskreno nije mi se svidela, ovu novu nisam, a kako stvari stoje neću ni morati pošto sam zadovoljan sa PESom.

Da li je dovoljna konfiguracija za Pes 2012?Intel Pentium Dual Core 2.5 GHz,Nvidia 9600 GT 512 MB,RAM 2 GB,Windows Hp Profesional 2003?
Nasao sam originalnu igricu za PC PES 2012 za 3000 dinara,da li neko zna da li ima negde jeftinije i koliko je tesko instalirati originalnu igru,posto do sada nikada za PC nisam igrao originalne igrice.

E, pa danas sam i ja uzeo pes 2012 i mogu reci da mi je sto se tice gameplaya dosta napredovala igra u odnosu na 11. Ostalo, sta reci za ostalo, osim... katastrofa. Meni mi se ne svidja uopste, onaj koncept master lige sa sve njenim menijem i cenama igraca, gde kupim jednog hamsika i ostanem u minusu sa evertonom koji ima 70m budzet... uopste nemam strpljenja da igram master ligu, a zbog toga sam i kupio igru. I da kad sam rekao za gameplay da je napredovao, jeste ali samo u kretnji igraca izgleda mi nekako realisticnije, ali zato je ostalo jako lose i ne mislim samo na AI, mislim na zapucavanje igraca pored lopte sigurno jednom u partiji, glitchevi golmana, ocajni sutevi koji uopste ne reaguju na moje upute, kao ni pasovi (a igram na analogu). Cak sam se i usudio da nabacim patch-eve sa pes-srbija kako bih mozda igru sebi ucinio zanimljivijom i da skrenem paznju sa nedostataka (ovo mi je prvi put da sam to ikada uradio), ali ni priblizno mi to nije dovoljno da se ne nerviram dok igram. Sve u svemu fan sam pesa jos od psONE i iss-a i za to vreme nisam ni jednom posedovao fifu, medjutim evo desava se... upravo se skida i bice koliko do veceras instalirana... cak i kada je pes 08 bio totalno katastrofalan bio je tu neprevazidjeni pes 6 i do 11-ke sam ga drzao na pc-ju, medjutim zeleo bih lepsi izgled i malo inovativniji gameplay a pes 12 mi to trenutno ne pruza. Video sam da neko kaze kako je bolji protiv live igraca... pa ja recimo nemam net uvek, a niti nekoga kod sebe 24/7 da ga cimam da igramo, tako da mi je AI jako bitan. Videcemo veceras kako se fifa ponasa i kako mi lezi, pa ako i ona failuje back to PES 11 with patches :trust:

Potpuno se slažem kad je reč o Master ligi. Adam i kompanija s WENB su je toliko nahvalili, ali ne vidim da postoje dobri razlozi za to.

Najveći problem definitivno se odnosi na užasno sporo napredovanje. Za plasman u viši rang takmičenja dobija se neka smešna novčana cifra a pregovori s igračima su jako teški, zbog te sulude ideje da se ugled kluba vrednuje jedino preko te liste klubova, a ta pozicija isto tako se jako sporo poboljšava. Što je još gore, veliki je problem dovesti i igrače iz klubova koji su ispod vašeg (redovna poruka u stilu "nema šanse da ga dovedemo) pa je najbolje skrkati sav novac u trenere...koji koštaju više od igrača.

Igranje cele sezone otkrilo mi je da gejmplej nije tako sjajan kako izgleda na površini. Vrhunac za mene je taktika, jer sam ukapirao da je protiv apsolutno svake ekipe najbolje igrati all out attack. Kad sam to krenuo da primenjujem, mogao sam da se nosim na profesionalu i s Mančester Junajtedom. Sve je u konstantnom jurcanju svom snagom.

Za celu sezonu kompjuter nije dobio niti jedno isključenje, protiv mene je sviran jedan penal, za mene nijedan.

Što se tiče igara protiv kompa igram BAL i mogu reći da je dosta unapredjen u odnosu na prošli (mada mi je onaj iz 2009. ubedljivo najbolji), ne igram ML pa ne mogu o tome da pričam. Protiv živog protivnika igram često i jako sam zadovoljan, zaista mi je dosta bolji nego prošle godine, kada je lopta pored igrača prolazila, a on stoji kao skamenjen. Golmani bi mogli biti malo bolji to stoji.

Ponovo ista priča oko pasova.

@Borgof - Podesi pass assisstance na optimalan za tvoj ukus. Ja volim potpunu slobodu pasova te sam pass assisstance isključio skroz. Naravno mnogo je teže uputiti pravi pas, ali barem lopra ide tamo gde ja hoću. A ako ti je ML (offline) najbitniji nisi morao da bacaš keš na oridjinale za to Reloaded vrši posao. Ja sam original kupio baš zato što ne volim da igram sa kompom. Sladje mi je da igram makar i protiv "napaljenih" klinaca koji igraju "na foru" nego protiv kompa. Mada ipak najviše volim kad se okupim sa svojim društvom, pa kad uz velike količine alkohola pikamo PES do zore 😀 (ali to je onaj problem, ne može tako 24/7 🙁 )

@forsaken demon - Naravno da ćeš na profesional da šibaš komp. Probaj Superstar...(na top player zaboravi, jer komp krade kao ne normalan).

Inače baš sam danas probao Fifu i meni se ne svidja. Možda je sve to stvar navike, ali meni jednostavno nije to to :S:

Ponovo ista priča oko pasova.

@Borgof - Podesi pass assisstance na optimalan za tvoj ukus. Ja volim potpunu slobodu pasova te sam pass assisstance isključio skroz. Naravno mnogo je teže uputiti pravi pas, ali barem lopra ide tamo gde ja hoću. A ako ti je ML (offline) najbitniji nisi morao da bacaš keš na oridjinale za to Reloaded vrši posao. Ja sam original kupio baš zato što ne volim da igram sa kompom. Sladje mi je da igram makar i protiv "napaljenih" klinaca koji igraju "na foru" nego protiv kompa. Mada ipak najviše volim kad se okupim sa svojim društvom, pa kad uz velike količine alkohola pikamo PES do zore 😀 (ali to je onaj problem, ne može tako 24/7 🙁 )

@forsaken demon - Naravno da ćeš na profesional da šibaš komp. Probaj Superstar...(na top player zaboravi, jer komp krade kao ne normalan).

Inače baš sam danas probao Fifu i meni se ne svidja. Možda je sve to stvar navike, ali meni jednostavno nije to to :S:

Pa da znas da sam iskljucio pass assistance, defense assistance auto sliding tackle, auto shoot... tako da nemam problema sto se toga tice. Igrao sam juce sa burazerom kod njega i ono, moram priznati da je daleko bolje protiv live oponenta, popravio mi se utisak donekle, ali AI mi i dalje ostaje boljka.

BAL jos nisam probao i nesto sumnjam da cu i probati jer dosta zavisi od AI-ja i jos na 11-ci sam odustao od tog moda, dakle samo ML. Fifu sam probao u medjuvremenu i ... sta ja znam nekako mi je i dalje plasticnjija od pesa, oni nagli pokreti kamere i nedostatak "suptilnosti" su upravo ono sto me iteracijama unazad drzi vezanog za PES, a po svemu sudeci i ove godine ali verovatno u SP-u neku stariju verziju, a PVP ce biti 2012 posto mi je stvarno dobar u tom segmentu.

Inace da vas pitam ima li iko odavde ko je instalirao PESedit 2.01 radi dopune liga i igraca, jer ja jesam i od kada jesam desi mi se da se zakuca proc na 100% u meniju ML-a i moram da izadjem iz igre, sto je iritantno jer ne koristim auto save pa sve nanovo moram posle? Ako jeste ima li resenja ili da uklanjam patch...

Izasao zvanicni patch v1.02 http://dl.pes2012.konamionline.com/...a588f1a4df23587eceb753f55/PES2012Patch102.zip
Ima li poboljsanja, probao li je neko?

Objavio Murphy na twiteru..
Jon+Murphy+pes+2012+1.02.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno