Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

paaa imaš dve opcije...
jedna koju sam ja nekada koristio je da instaliraš astro i astro smb modul pomoću koga možeš da vidiš share-ovane hard diskove u mreži i da tako ideš sa njih copy paste

druga koju sam od skora počeo da korsitim, pošto se onaj buđavi astro plaća, je da instaliraš file expert koji ima podršku a web share, i onda kada to uključiš telefonu pristupaš iz browser-a sa kompa... jedina glupost ovoga je što ne možeš apk fajlove direktno da uploaduješ, nego moraš prvo da ih zipuješ, ne priznaje apk extenziju. tako je barem meni, ne znam što. aparat mi nije rutovan. radio sam update na novi rom, pa izgubi root i mrzi me ponovo da rutujem. ova druga opcija je na preporuku člana kudthiahex

e da, zašto koristim ovaj način kopiranja a ne usb? zato što mi prilikom svakog konektovanja na glupavi usb port aparat pokreće punjenje baterije, što nikako ne mogu da isključim... pa prokleti kineski tablet koji imam se ne puni preko glupavog usb-a. i nemoj sad neko da mi kaže kako su to litijumske baterije i nemaju memorijski efekat i da se ne cimam oko toga jer im ne šteti, nego im čak koristi da se malo dopunjavaju, a ne da je puniš svaki put na 100%. ako svaki dan povežeš aparat jedno 15- 20 puta na po 2- 3 minuta ne može da mu ne šteti 20 punjenja od 2 minuta dnevno- a to je 600 punjenja mesečno. ja stalno nešto radim i često kopiram, tako da mi je ovo svakodnevna situacija. reći će neko- pa kupi novu bateriju ako ti se ta pokvari. e nit ima baterija za ovo moje čudo, nit se otvara bez šrafcigera, a ne gubi mi se garancija... tako da... nema opravdanja što nisu omogućili da se isključi opcija punjenja preko usb-a.

preterah sa tekstom :s

paaa imaš dve opcije...
jedna koju sam ja nekada koristio je da instaliraš astro i astro smb modul pomoću koga možeš da vidiš share-ovane hard diskove u mreži i da tako ideš sa njih copy paste

druga koju sam od skora počeo da korsitim, pošto se onaj buđavi astro plaća, je da instaliraš file expert koji ima podršku a web share, i onda kada to uključiš telefonu pristupaš iz browser-a sa kompa... jedina glupost ovoga je što ne možeš apk fajlove direktno da uploaduješ, nego moraš prvo da ih zipuješ, ne priznaje apk extenziju. tako je barem meni, ne znam što. aparat mi nije rutovan. radio sam update na novi rom, pa izgubi root i mrzi me ponovo da rutujem. ova druga opcija je na preporuku člana kudthiahex

e da, zašto koristim ovaj način kopiranja a ne usb? zato što mi prilikom svakog konektovanja na glupavi usb port aparat pokreće punjenje baterije, što nikako ne mogu da isključim... pa prokleti kineski tablet koji imam se ne puni preko glupavog usb-a. i nemoj sad neko da mi kaže kako su to litijumske baterije i nemaju memorijski efekat i da se ne cimam oko toga jer im ne šteti, nego im čak koristi da se malo dopunjavaju, a ne da je puniš svaki put na 100%. ako svaki dan povežeš aparat jedno 15- 20 puta na po 2- 3 minuta ne može da mu ne šteti 20 punjenja od 2 minuta dnevno- a to je 600 punjenja mesečno. ja stalno nešto radim i često kopiram, tako da mi je ovo svakodnevna situacija. reći će neko- pa kupi novu bateriju ako ti se ta pokvari. e nit ima baterija za ovo moje čudo, nit se otvara bez šrafcigera, a ne gubi mi se garancija... tako da... nema opravdanja što nisu omogućili da se isključi opcija punjenja preko usb-a.

Hvala lepo.
Visak teksta meni ne smeta.

Ako već koristiš File Expert, bolja opcija je da uključiš FTP share. Tada nema limita oko ekstenzije fajla.

Kako da dodam telefon u kucnu mrezu preko wi-fi konekcije.
Da ne maltretiram stalno usb port, kada zelim da posaljem neki file na telefon.

ja koristim ES File Exlporer koji je besplatan i ima u sebi LAN opciju,jednostavno kliknes na LAN> New>Server, otkacis Anonimus (ako nemas password kad ti se podize windows) i u polje server uneses ime kompjutera (pronadjes ga u control panelu pod system information)
PS
nisam primetio da nesto ne moze da se prebaci (prebacivao sam i apk,zip,rar,doc,avi,jpg,mp3...)

Poslednja izmena:
pa poenta price kod mene je sto ja ne znam ni sta tacno "root" znaci... .apk znam, u slucaju da ga bas u tom formatu prebacim na fon, jer ako je slucajno zippovan, ne znam kako dalje...tekstovi koji su vezani za tu pricu su za mene su na kineskom...i kod mene nije problem da necu, vec da ne znam kako, i ne usudjujem se sama da pokusam jer ako nesto upropastim, necu znati kako da popravim...
i od toliko vas pametnjakovica ni jedan da se ponudi da pomogne hahaha

Pa evo ja ću da ti kažem da grešiš i da takvo dopunjavanje ne šteti tim baterijama, jer su to litijum jonske, ili litijum polimer baterije i to je čak poželjnije da se radi nego da se prazne do 0 pa pune do 100%. Imaš na internetu gomilu tekstova o tome, a i na forumu je (sam) pisa(o)no o tome...

^ +1

@Jelena zar tebi vec nije neko objasnjavao kako se rutuje?

@Ed_hunter, koji to telefon imas, da nema da se kupi baterija negde?

Jelena imas poruku.

Pa evo ja ću da ti kažem da grešiš i da takvo dopunjavanje ne šteti tim baterijama, jer su to litijum jonske, ili litijum polimer baterije i to je čak poželjnije da se radi nego da se prazne do 0 pa pune do 100%. Imaš na internetu gomilu tekstova o tome, a i na forumu je (sam) pisa(o)no o tome...
dakle odgovorno tvrdiš da 600 punjenja mesečno od po 2 minuta svako ne šteti bateriji? ja ipak mislim da to ne mož biti dobro... nije da baš prebacujem svaki dan po 20 puta nešto, ali se dešavalo da mi je potrebno prebacivanje sitnih fajlova dvadesetak puta dnevno...
^ +1
@Ed_hunter, koji to telefon imas, da nema da se kupi baterija negde?
maaa nije telefon, nego mini tablica- Samsung Galaxy S WiFi 5.0

inače drži bateriju ko šašav, punim ga jednom- dvaput nedeljno i gasim ga kad ga ne koristim

jelena, koliko god da ti neko objašnjava preko foruma kako se rutuje aparat tebi to neće biti jasno, moraš da nađeš nekog ko će to uživo da ti pokaže i objasni...

Poslednja izmena:
^ zamisli bas kucam na ebay-u za bateriju i stvarno nema :) kako to da su izbacili telefon, a da nema da se kupi baterija? Jel to uopste za nase trziste?

ma de znam za čije je tržište... to je poor mans galaxy s :) isti hardver kao galaxy s, samo nema telefona i 5" ekran je... pošto se ne ubacuje sim kartica mislili su da nema potrebe da se otvara :p može se otvoriti šrafcigerom, al nisam probao... nvm, koristim bluetooth i wifi file transfer, a dal je često punjenje loše po bateriju ili ne nije ni bitno :)

^aha aha :)

Inace da ne idemo u off toliko, wifi kill fantasticna aplikacija, ja sam odusevljen :D

@edhunter:
600x mesdcno im ne steti...memorijski efekat li-ion baterija je zanemarlji . Ne znam koliki su ti fajlovi koje svaki cas kopiras tamo-vamo.. mozda dropbox pomogne.

Postoji total commander za android sa smb pluginom tako da mozes da krstaris lokalnom windows mrezom... jos uvek ga nema na marketu ali bice uskoro... i bice lifetime free.

Ja jurim neko home sync resenje.

dakle odgovorno tvrdiš da 600 punjenja mesečno od po 2 minuta svako ne šteti bateriji? ja ipak mislim da to ne mož biti dobro... nije da baš prebacujem svaki dan po 20 puta nešto, ali se dešavalo da mi je potrebno prebacivanje sitnih fajlova dvadesetak puta dnevno...

maaa nije telefon, nego mini tablica- Samsung Galaxy S WiFi 5.0

inače drži bateriju ko šašav, punim ga jednom- dvaput nedeljno i gasim ga kad ga ne koristim

jelena, koliko god da ti neko objašnjava preko foruma kako se rutuje aparat tebi to neće biti jasno, moraš da nađeš nekog ko će to uživo da ti pokaže i objasni...

Veruj mi to je obična mistifikacija baterija preostala iz vremena Ni-Cd baterija..ako imaš vremena pročitaj ovaj tekst i druge tekstove sa ovog sajta i sve će ti biti jasnije: http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

If at all possible, avoid frequent full discharges and charge more often between uses. If full discharges cannot be avoided, try utilizing a larger battery. Partial discharge on Li-ion is fine; there is no memory and the battery does not need periodic full discharge cycles other than to calibrate the fuel gauge on a smart battery.

A partial discharge reduces stress and prolongs battery life.

I da, čvrsto verujem (ne mogu ništa odgovorno, jer nemam za šta da odgovaram :) ) da tih 600 punjenja mesečno po 2, 5, 30, 150 min. nikako ne šteti bateriji koliko bi štetilo da je konstantno prazniš do 0 i puniš do 100%... :)

memorijski efekat na stranu, svaka baterija ima neki ograničen broj ciklusa punjenja, koliki god da je, ograničen je...

to za total cmd je leeepa vest...

Ako si pročitao tekst video si i da se broj ciklusa punjenja menja u zavisnosti od ispražnjenosti baterije i njenog dopunjavanja...tj. veći je ukoliko je % ispražnjenosti baterije manji

Poslednja izmena:
pise i za lap da ne mora da se vadi baterija, pa je moja za pola godine spala sa 2h na 40min...a sto se telefona tice, kad punim preko dana, i dodje na 100%, ni blizu ne drzi dugo, kao kad punim nocu i tako sa 100% ostane jos neki sat na punjacu...u prvom slucaju isprazni se za dan, u drugom izdrzi 2 dana..
pozzz

Jelena postoji gomila faktora koji utiču na kapacitet baterije...ciklus punjenja, pražnjenja je samo jedan deo. Sve piše na onom linku koji sam ostavio... Niko nikog ne tera da radi sa baterijom kako on hoće. Ali je činjenica da su neke zablude i dalje ostale, ali ima tema za to...

Preporuka za SweetHome. App u kojoj definises wifi mrezu, winddows share i lokalni folder sa slikama i cim dodjes kuci on automatski prebaci nove slike na kucni komp.

Da li postoji mogucnost da zbog Launchera traje duze da mi zazvoni telefon? U ovom slucaju Zeam i Wildfire..

Mislim da nema veze launcher... Koristis li neki lockscreen ili no lock?

Sent from my Samsung Galaxy S 2 powered by MIUI

Ne..

Preporuka za SweetHome. App u kojoj definises wifi mrezu, winddows share i lokalni folder sa slikama i cim dodjes kuci on automatski prebaci nove slike na kucni komp.

bas cu da probam, a i ovu sync aplikaciju...

Samo da javim za ono prebacivanje mp3 melodije u system folder na internoj memoriji telefona, RootExplorer mi izbacuje poruku "You cannot paste here because the file system is read-only".

Jednostavno prebaci na r/w umesto r/o, gornji desni ugao.

Hvala, nisam ni primetio da to ima. :wave:

edit: Jel melodija treba da bude .ogg? .mp3 neće mi pusti kada prebacim u int mem.

Poslednja izmena:

Moze li mala pomoc oko ovoga? Skinuh je i kad odem na settings,prepozna moju mrezu pod home wifi network , i kad kliknem dole na network share dugme sa tri tackice pocne searching for network device do u nedogled...sta treba na pc-u da uradim da bi ovo bilo sinhronizovano?

Hvala, nisam ni primetio da to ima. :wave:

edit: Jel melodija treba da bude .ogg? .mp3 neće mi pusti kada prebacim u int mem.

Meni radi u mp3, u zavisnosti za sta je melodija (alarm, notifikacija ili poziv) u taj folder prebacis pesmu. Ugasis telefon i kad ga ponovo upalis kroz settings>sound pa iz ponudjenih stavki izaberes android system (znaci ne trebaju ti vise alternativni programi za postavljanje tona,a medju tim android tonovima ce biti i tvoj)

Nazad
Vrh Dno