Šta je novo?

ogroman problem sa wlanom

nikola123

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
159
Evo ovako imam huawei520c . E sada problem nastaje u tome sto imam jednog komsiju koji voli da se kaci kod mene na net. Medjutim ja kada stavim sifru internet jadan pocne da kuje i da gubi konekciju non stop. Sifru sam stavio tako sto sam usao u modem i tamo u wireless conection (valjda) upisao sifru i namestio sve sto treba tj kako sam procitao na nekom od foruma. Jel ima ovde pomoci ili da komsiji cupam usi :).

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    86.8 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
1. Promni ime SSID-a.
2. Broadcast SSID = No.
3. Autentication Type ako može stavi WPA2
4. Encription ako postoji postavi AES.

Mislim da b to bi bilo dovoljno da komšija uzme sebi net ili da potraži od nekog drugog.

edit : Promeni i sifru :)

Poslednja izmena:
A možeš i da staviš filtriranje po MAC adresi, iako kažu da se lako razbija, ja sam probao na mojoj mreži i nisam uspeo ( probao iz razloga zaštite moje mreže, na kojoj je trenutno samo filtriranje po MAC adresama )
Možda ja to i neznam da uradim, mada i ne vidim način kako da saznaš MAC adresu uređaja koji je već nakačen, a i kad saznaš da li je moguće da dva uređaja, sa istom MAC adresom, budu nakačena na AP

Poslednja izmena:
1. Promni ime SSID-a.
2. Broadcast SSID = No.
3. Autentication Type ako može stavi WPA2
4. Encription ako postoji postavi AES.

Mislim da b to bi bilo dovoljno da komšija uzme sebi net ili da potraži od nekog drugog.

edit : Promeni i sifru :)

Hvala ti u moje (i u komsijino ime). Uspelo je ovo i sada sve radi. I sto je najbitnije ne puca internet vise.
E i da ovaj drugi post bez ljutnje ali ovo sto si ispricao meni isto kao da si mi rekao nesto na kineskom:).

:D
MAC adresa je JMBG svakog uredjaja koji izlazi na internet. Postoji mogucnost filtriranja po mac adresi. To znaci da se ruter moze podesiti da dozvoljava samo mac adrese koje ti licno napises ili da zabranis neke posebne adrese.
Ono sto ti zelis je da dozvolis samo svoju adresu i nijednu drugu. Tako i bez sifre niko nece moci da se prikaci na ruter jer mu ruter to nece dozvoliti.
Posto si vec uspeo da sredis onda mozda i nije potrebno, ali ako zelis da to uradis onda treba da najdes svoju mac adresu (otvoris cmd i ukucas "ipconfig" i dobices izmedju ostalog i mac adresu) i prekopiras je u odredenoj sekciji u ruteru.

Nazad
Vrh Dno