Šta je novo?

Problem sa MIC

aivazovsky

Cenjen
Učlanjen(a)
02.11.2011
Poena
160
Ovako, reinstalirao sam windows xp i sad mi na skajpu mic ne radi. radi samo mic koji je u kameri, a kad povezem mic poseban GENIUS-ov koji je normalno radio i pored kamere, do pre reinstalacije, sada ne radi! Ubacen je gde treba, preko device managera sam updejtovao drajvere ya yvucnu karticu i nikako da ga prepozna kada ga ubacim u mesto za MIC pozadi? Ima li neko iskustva?

Jel treba neki poseban drajver, mada to je neki obican genius mikrofon koji je ranijue radio bez ikakvog drajvera! Ne znam zasto mikrofon u kameri radi a ovaj ne, inace mikrofon je funkiconalan!
Hvala

Ako sam promasio mesto za problem, uputite me gde da prebacim poruku.

Poslednja izmena:
Verovatno je Skype odabrao onaj mic na kameri kao podrazumevani.Idi na Tools/Options/Audio settings i za mikrofon izaberi onaj priključen na zvučnu.

izaberem taj za zvucnu ali ne cuje s enista, samo audio koji je na kameri

Probaj da procackas malo u control panel-u. Idi na sound and audio devices, pa audio i pod sound playback i sound recording vidi da li je na mute i da li utisan skroz

znaci u skajp izaberem REALTEC... u deo gde je mic, odem u control panel, pojacam ga i zvuk neki kao da kisa pada...e sad ranije je prvo bio ukljucen mic pa tek onda instalirana kamera, a sad obrnuto, ne znam dal to ima veze.

znaci u skajp izaberem REALTEC... u deo gde je mic, odem u control panel, pojacam ga i zvuk neki kao da kisa pada...e sad ranije je prvo bio ukljucen mic pa tek onda instalirana kamera, a sad obrnuto, ne znam dal to ima veze.

Nema veze, vidi u drajveru za zvucnu da li je ukljucen neki efekat, ako jeste iskljuci ga, to mi prvo pada na pamet da je problem

Proveri najpre u nekoj drugoj aplikaciji da li radi mikrofon, mislim da je ipak problem u podesavanjima za Skype, cesto se to desava.

ma verujte sve sam isprpomenio kakao sam napisao, u skajpu pa u sounds i td, sto se tic emikrofona radi normalno tj funkiconalanb je, jedino da probam da deinstaliram kameru pa da prikljucim prvo mikrofon pa kameru ponovo. sve bi bilo ok da kamera nema glupi mikrofon.

Vidi u Tools-Options-Audio Settings-Show advanced options...pa u delu gde je mikrofon pomeri navise taj koji zelis da ti radi, a taj integrisani u kameru izbaci.

Vrh Dno