Šta je novo?

Bolji procesor za netbook PC od Intel Atom-a N455?

Laptop je bolji procesor valjda (nisam proveravao generaciju, ali mislim da je tu negde), ali onda nemas autonomiju, jer ipak srce vise djusa. Grafika ti je losija od E-350, daleko... Ekrani su ti pored toga sto je ovaj veci kanda isti ili verovatno isti... Tu nema kvaliteta bez neke ozbiljne pare, pa cak i tada skoro uvek se na njima stedi. Ne znam sta da ti kazem... Mozda laptop, ali ne ubedljivo. Ali to je sa stanovista mojih potreba i opet bih zalio sto mi je grafika jad...

Btw, eSATA koji si pomenuo jeste fina opcija, ali ti je USB 3.o mnogo sigurnija i cesce primenjivana, tako da bi bilo lepo da to imas. eSATA ce se lakse naci na portabl uredjaju nego USB 3.0 nazalost...

Btw, eSATA koji si pomenuo jeste fina opcija, ali ti je USB 3.o mnogo sigurnija i cesce primenjivana, tako da bi bilo lepo da to imas. eSATA ce se lakse naci na portabl uredjaju nego USB 3.0 nazalost...

Kupio sam HP dm1z. Znam da će cena krajem novembra i tokom decembra opasno da ode dole za vreme božićnih sniženja cena u SAD, ali neću još dugo biti u NYC. eSATA konektor ima moj drugar na notebook-u (13"), "eSATA inside USB", isti priključak prima i eSATA i USB. Inače, još nisam "osetio uživo" USB 3.0 -- imam takav eksterni HDD, ali nijedan moj komp nema USB 3.0. S druge strane, možda netbuku/notebook-u i ne treba eSATA i USB 3.0, što je neko na Benč testu i napisao. ;)

Zanimljivosti oko kupovine HP Pavilion dm1z netbuka

Zanimljiva stvar je da su mnogi prodavci pokušavali da me odvrate od online kupovine! Jedan je rekao da neće da proda kada je čuo da napištam SAD, evo šta je napisao:

The items come in a factory sealed boxes from HP, unfortunately there are many surprises with this particular model. It should be in a good condition, however we are selling this item only in the US so that the customer can return it if there is something wrong. However, this particular model DM1z regardless of configuration has the highest return rate and we do not recommend you purchasing this model and taking it abroad.

Komentar?

Drugi je napisao sledeće:

The problem is and the reason we are not recommending this computer for you is that warranty will work only in the US. Once you will take it out of the country you will have no warranty. Even if we do check the laptop, we know from the previous experience that if can be easily broken so we do not recommend for you to purchase this laptop without the warranty. We also will not be able to fully check all the functions of the system.

Šta kažete na ovo?

Za kraj još jedan dopis poslednjeg prodavca:

Want to repeat, as much as we want to make a sale, we do not recommend this model for you. The major problems are BIOS and touchpad. If something is downloaded and bios gets corrupted the computer will not turn on again. It's a common problem with this model, new or refurbished.

One more thing, please do not buy anything refurbished if you want to take it outside the US, it's just a suggestion.

Inače sam se zainteresovao za refurbished računare kad sam pričitao ovo: http://laptop4gb.com/advantages-of-buying-refurbished-laptops/

Šta vi mislite o ovome, drugari?

p.s. Na kraju se najviše isplati kupiti nov direktno od HP-a po ceni $350 (252 evra) sa isporukom na adresu u SAD, sve uz kupon, objašnjeno ovde: http://www.logicbuy.com/deals/hp-dm1-laptop-coupon/15078.aspx

hpdirectdm1zprice.png

Za extra $20 dobija se 320GB HDD umesto 250GB sa slike, pa je krajnja cena sa isporukom $369.99.

Nažalost, ja sam platio dosta više, jer nisam na vreme poručio, a u vreme isporuke bio bih van SAD.

Poslednja izmena:
Lepa spravica, napiši kasnije malo o utiscima tokom korišćenja, ako ti nije teško.
Naravno, kad dođem u SRB i budem se malo igrao s njim. Ali ja nisam profi rivjuer (reviewer), imao sam tek jedan netbuk pre ovoga (Tošiba Atom Single Core). Mogu s time da ga poredim. To ću napisati u Hardver-Laptop sekciji Benča. ;)

Nazad
Vrh Dno