Šta je novo?

[CPU Coolers] Mali test velikih kulera by osrednji overkloker :D

@demios
Koliko bih eventualno dobio prelaskom sa kucista koje trenutno imam na CM HAF932?

Poslednja izmena:
ne bih znao zaista. mozda par stepeni i zavisi koji deo komponenti, ali rachunaj ugrubo ~3c.

Posto sam prinudjen da prodam svoje vodeno hladjenje planirao sam da uzmem neki dobar vazdusni kuler pa naleteh na ovaj test koji mi je dosta pomogao oko izbora te se odmah zahvaljujem demios-u. :)

Izbor je pao, jelte, na Noctua NH-D14 kuler.:d Zabelezio sam temperature sa vodenim haldjenjem, pa cu da vidim kolika ce razlika biti sa ovim best buy vazdusnim kulerom. :) Zalozio sam se bio na ThermalRightov Silver Arrow kuler ali posto ga jos nema kod nas onda cu da uzmem Noctua kuler koji je dosta slican po performansama sa srebrnom strelom.

Poslednja izmena:
nema na chemu.
nisi pogreshio u izboru, ali ne znam kakvo ti je vodeno bilo, ako je bilo neko simpa custom vodeno ochekuj loshije rezultate za ~6-7c

Po ovom testu ispade Prolimatech Megahalems bolji od noctue :)

Ajde da se menjamo, smorio me mega, a noctua je egzotika. ;)

malko da uppujem temu :D

elem, poshto sam pre 15-20 dana ostao bez i jednog kulera (nema veze sa ovim sa testa), zbog finansijskig razloga,
zatrebao mi je ponovo neki kuler, chisto da se nadje za testiranje hw-a i sl, finansije se malko povratile, vagao sam izmedju brokena i cm612s.
odluchio sam se pak za prvu ljubav :D i uzeo jedan jedini primerak brokena u N*va comp. doshao kuci, sve lepo otpakovao, pogledao bazu, perfektna, nema potrebe da se lapuje,
sve ostalo utegnuto, super. montiram ga i ima shta da vidim, temperature mnooogo loshije nego shto bi trebalo, tipa 20-30c toplije pod opterecenjem, na leru nije strashno.
skinem nekoliko puta da vidim shta ne valja, kuler naleze da ne moze bolje (okachicu sliku kad keva vrne aparat sutra, ako nekoga zanima), promenim pastu i tako par puta, al ne pomaze.
zakljuchak je bio da je kuler felerchan, neshto su zeznuli vrvatno sa pajpovima unutra, ali eto, prvi put u zuvotu mi se desilo ovako neshto.
sutradan sam ga vratio i zamenio za cm612s, njemu je baza bila uzas konkavna, njega sam momentalno odradio, i kad sam montirao ima shta da vidim, temp za ~25c nize nego sa brokenom.
broken je vracen na policu da se prodaje u dotchnu firmu, na shta sam ja bio iznenadjen, pa eto i malo upozorenje da ga ne kupujete,
a ja cu startovati nekoga iz ALTI-ja da mi kaze shta se radi u takvim sluchajevima, da li se ima osnova za reklamaciju (da je proshlo vishe od 7 dana od dana kupovine)
i da li taj kuler treba biti vracen proizvodjachu, ili barem i njega obavestiti?

Hmm bas cudno, da kuler nema vidljivih fizickih ostecenja a radi kao box ili losije :). Ja jos nisam cuo za tako nesto ali desava se izgleda i to. Dobro da si podelio ovo sa nama, a verovatno ce neko pre ili kasnije kupiti taj kuler pa ce se cuditi kao i ti..

mislim, da smo normalna drzava, ovo bi odavno bilo na putu ka proizvodjachu...al ovako...*** mozda prodje kod nekoga ko ne klokuje, od boxa je bolji, al nie blizu kolko bi trebalo.
tipa box je nesposoban i na defaultu da ga hladi, 100c linx posle par sekundi,
broken ga je drzao na oko 77c, a cm na 61c. pri overkoku razlika je josh mnogo veca.

Ja sam dobio Broken koji je počeo da "rđa", pisao sam u nekoj temi već... Ne rđa nego se ljušti nikl ili šta je već sa rebara a ispod toga je kao neki prah na aluminiumu ili šta je već ispod... sve mnogo sumnjivo izgleda ali pošto hladi kao ili čak bolje od TRUE (ja nemam problema sa pajpovima :D) nije mi padalo na pamet da ga vraćam i tako gubim još ko zna koliko vremena dok ne dobijem "novi"... Sve u svemu više sam nego zadovoljan sa performansama a radije ću da uzmem da ga ofarbam jednog dana nego da kupim neki CM. :)

i mene bi bilo bash briga za tako neke anomalije, samo da lepo hladi. a CM sam uzeo ovaj jer sam video da je korektan, a za tu lovu se moze uzeti samo neki titan fenrir evo i eventualno neki TT, stoga, ja sam zadovoljan.

Demios, postoji mogucnost da su pajpovi zeznuti fabricki i ne vuku toplotu....a ovi ga bacili odmah na policu umesto da prodje bar kroz sake necije kod njih u servisu....tamo kod njih u radnji radi neka mucenica vec 100 godina(to je ona sto se na telefon javlja), mozda joj nisi bio dovoljno ubedljiv ali si je dovoljno uplasio oko toga da je falican cooler pa si zbog toga ti dobio drugi a ovaj je zavrsio na polici :p ;)

ma znamo se mi jedno 13-14 godina, kupovao sam kod njih kad sam tek pochinjao da cherechim HW :D
da jeste, mislim da je ona sada vlasnica.
pad pipash kuler, negde toplo, negde hladno, negde mlako, chudan trip skroz.

ne vuce svaki heatpipe jednako, znas da su oni zapertlovani fabricki, moguce da je uvukao vazduh neki od njih..

Ocigledno je da je dobri duh izasao iz heatpip-a :d...

Pobeg'o glavom bez obzira kad je video na sta ce cika demios da ga nasadi :D ;)

:D:D...tj, hitpajp je ispustio du(s)hu :D..kad sam ga natakao....na kore aj seven :D

ja sam pisao nanobotu, onom liku iz altija, ali je pao iskulir za sad, ne javlja se, videcemo.

Ovo je smesno....tipa komentari -----> bio bi na putu prema proizvodjacu vec .....i u tom stilu.....shvatite jednom za svagda Vi- kupci u MP za Vashe pare imate pravo da kupite gde god hocete i da vratite robu gde ste je kupili kada god hocete....a MI - prodavci takva prava NEMAMO!!!

Vrh Dno