Šta je novo?

Battlefield 3

kakav problem imas? Ja koristim nvidia driver 185.62 senke su mi na ultra ali su katastrofa ima ih previse.... makar unutra napolju su senke odlicne nema viskova... inace ja dalje od onih vrata nisam zasao :pPP
Pitao sam na predhodnoj strani, evo opet:
Moram i ja nesto pitati:
desava li se da nekome igra trza tokom igranja, (SP, narodna verzija) slicno kao kod loseg framerate-a, valjda se to zove stuttering?
Najvidljivije je kad se okrecem u mjestu, ili jos gore u toku trcanja i gledanja lijevo-desno, tad skoro da nije igrivo, kao da je 15 frejmova, mjerio sam frapsom, na konfiguraciji iz potpisa ide >35 na ultra/high podesavanjima bez AA.
Drajveri su 285.62.
Edit: sad sam izmjenjao sva podesavanja od low do ultra, isto se desava, samo je na ultra to izrazajnije, bez obzira sto fps ide ~30.
Moze li biti da je do drajvera?

Nisam se ovoliko oduševio nekom video igrom još od originalnog Unreal Tournament-a. Zastrašujuće je zabavna, barem njen multiplayer deo (iliti glavni). Singleplayer još nisam isprobao. Posebno sam prijatno iznenađen ispeglanošću u odnosu na betu, iako me Battlelog još uvek iritira. Smatram da je neopravdano da igra AAA kalibra nema standardne in-game menije, uključujući i in-game server browser. Pogotovu što je, po mom mišljenju, Battlelog prilično loše dizajniran. Nadam se da će ga vremenom poboljšati, al' stvarno. No, kvalitet samog makljanja me prisiljava da ovu iritaciju bacim na ignore. :D

...Avira mi posle dekriptovanja prijavljuje da pronalazi TR/PATCHED.GEN u ".exe-u"...

Da odgovorim sam sebi: da, u pitanju je bio klasični "false positive".

Jeste super grafika, ali...

Bodu oci ova dva ******ska efekta samo tako! Pa bre kao da kreatori igre nikada nisu nocu izasli napolje i da su svi izvori svetla u igri xenoni! Aj neko ce reci to je zbog zastitnih naocara koje vojnik nosi, ali onda je ovaj lik sto ga mi vodimo jedini koji ih nosi, jer svi ostali saborci ih nose na celenki. :D

Pogledajte samo prvu sliku i zamislite da ste u ulozi doticnog vojnika u mracnoj ulici punoj neprijatelja :)

Mada mi je hit i predposlednja slika - polozaj u odnosu na automobil i isijavanje u vertikalnoj osi.

Poslednja izmena:
Oba efekta su ti lens flare.
Prvi predstavlja zaprljano socivo kamere, tacnije prasinu na socivu koja daje takav efekat jer je van fokusa pa izgleda kao bokeh.
Drugo ti je vise predstavlja kako ljudsko oko vidi, "ckiljenjem" na neki svetlosni izvor (u igrama se uglavnom koriste anamorphic lens flares koji je simulacija kamera i razvuku horizontalno, ali ovde su se odlucili za efekat kako ljudsko oko vidi stoga ide vertikalno).

Mada slazem se da je efekat prenaglasen i iritirajuci, pogotovo za zaprljana sociva koja vise idu za cinematic sekvence nego za igranje.

Poslednja izmena:
Bodu oci ova dva ******ska efekta samo tako! Pa bre kao da kreatori igre nikada nisu nocu izasli napolje i da su svi izvori svetla u igri xenoni! Aj neko ce reci to je zbog zastitnih naocara koje vojnik nosi, ali onda je ovaj lik sto ga mi vodimo jedini koji ih nosi, jer svi ostali saborci ih nose na celenki. :D

Pogledajte samo prvu sliku i zamislite da ste u ulozi doticnog vojnika u mracnoj ulici punoj neprijatelja :)

Mada mi je hit i predposlednja slika - polozaj u odnosu na automobil i isijavanje u vertikalnoj osi.

Da smara to..ko u K&L isto xD ali sreca pa je to samo u SP-u..sta znam kao da daje neki filmski osecaj xD dok u mp-u srecom nema toga :D evo tehran mapa bas zato sto je nocna gledao sam i nista od takvog svetla..

ja se ne skidam sa mp, al' da ne znam da igram, ne znam... :D :D :D

Jel neko probao igru na ovakoj slicnoj masini kao sto je moja.Uskoro cu je instalirati,a zanima me koliko ce moci da izvuce :) .

Jel neko probao igru na ovakoj slicnoj masini kao sto je moja.Uskoro cu je instalirati,a zanima me koliko ce moci da izvuce :) .

Vrtima ja - Full HD Medium njihova podesavanja, nisam ulazio u detalje sta je sta podeseno....Nisam nesto odusevljen SP-om.... Za sada... :)

Kakva je razlika u performansama izmedju single i multi playera?

Koliko je multi zahtjevniji?

Ako se to moze uopce porediti?

Ja sam pitao isto to par strana unazad i ispada da neki gube 10-15 frejmova u mp-u, a nekima bolje radi mp...

Poslednja izmena:
mani mp radi podjednako kao i single... :D kida....seo sam još u 15:30 i idalje igram...

Jel se neko zaglupio u ovoj misiji "Take Out Possible HVT "
to je ono kad iz aviona gađate helikopter a oni nikako da poginu.
gledao sam na you tube lik ima isti problem al nemože da reši.
neki ga savetuju da restartuje čekpoint ja sam probao neznam kolko puta al nevredi pogodim u sam centar neko vozilo a ono samo kruži u krug.

Na kojim serverima igrate mp? Jel je izasla verzija za Evropu? Kako igrate? Ja sam mislio da do sutra moze da se igra samo sp.

Kexi, jesi kupio 2xgtx580 za bf3? :d :D

Rekoh ti ja da ce ti lepo raditi i sa 6850 ;)

Jedva cekam da probam igru ali imam velikih problema sa ramom i sistemom pa ce bf da ceka mozda i ponedeljak :d Ali znam da su mi ultra podesavanja sa AA garantovana na 1680x1050p, samo malo da odvrnem jos cpu, na 3,6Ghz i dosta.

Odavno mi se nije desilo da ne mogu odmah da probam igru koju toliko cekam..

Pitao sam na predhodnoj strani, evo opet:

Meni zvuk zna zesce da se*e. I filmovi unutar igre su ponekad stucali i vukli, a inace gledam HD filmove bez problema...
>> Mozda i ti imas problemam sa tom integrisanom zvucnom na ASUS ploci, probaj nove Realtek drivere (meni su polovicno pomogli).

Jel si proveravao opterecenje procesora (mada sumnjam da ce ti igra preopteretiti sva 4 jezgra) i graficke?
Gledaj koliko frejmova imas sa render.drawfps 1

Probao malo da igram i dva problema iz bete su i dalje tu.
RAW mouse input kod mene jednostavno poludi pa to moram da iskljucim, a koliko vidim i dalje se ne mogu mapirati tasteri na misu.
Takodje mi se cini da je kretanje drugacije nego u beti, a i ono stucanje fps-a se i dalje desava iako sam promenio grafiku, reinstalirao win i stavio najnoviji forceware.

Dajte neki savet kako podesiti video opcije, tj. sta je najbolje ukljuciti/iskljuciti za dobru vidljivost.

PlatinumHideIP to skini.... i onda samo promeni na ameriku recimo, i promeni vremensku zonu na satu... uđi, a posle ti to ne treba.... obriši... znači samo prvi put

Meni zvuk zna zesce da se*e. I filmovi unutar igre su ponekad stucali i vukli, a inace gledam HD filmove bez problema...
>> Mozda i ti imas problemam sa tom integrisanom zvucnom na ASUS ploci, probaj nove Realtek drivere (meni su polovicno pomogli).

Jel si proveravao opterecenje procesora (mada sumnjam da ce ti igra preopteretiti sva 4 jezgra) i graficke?
Gledaj koliko frejmova imas sa render.drawfps 1
Zvuk je sasvim uredan, framerate takodje, u skladu sa hardverom, ne pada ispod 35 na high podesavanjima.
Djelomicno sam rijesio problem tako sto sam se vratio na 280.26 drajver, stuttering je nestao, ali sad postoji problem sa sijenkama, ali nista toliko da se ne moze igrati, takodje se s vremena na vrijeme pojave se artefakti, ali citao sam da generalno 285.62 driver pravi taj problem (narocito sa GTX 2xx serijom), 285.38 Beta takodje, licno sam probao.
Nadam se da ce uskoro neki update...

Da se javim i ja, na mojoj 8800gt, i sa 285.xx drajverima, artefakti na sve strane plus stuttering... Inace 1280x720 rezolucija, izmiksovana podesavanja, nesto high nesto medium nesto ultra, i moze da prodje, na otvorenom oko 30fps, zatvoreno i do 50... Radije cu da prebolim manju rezoluciju sa vise detalja, nego veliku rezoluciju a sve izbledelo i kockasto... Nemam sad vremena, sutra cu da probam stare drajvere, mozda cu imati vise srece...

Uf pa ne moram da igram 1920x1080.Moze to malo i da se smanji nije problem :) .

tek se dizu eu serveri,sad multiplay ih sad dize kolko ce ljudi ova dva dana nagrnuti

Operation Guillotine - onaj deo kada se vozite Humvee-jem pa treba da pomerite auto na putu a sa mosta vas rokaju pa treba da pratite onu dvojicu likova da odradite "flanking" ovih na mostu - jel' imao neko problema da likovi zabodu i nece da nastave dalje? :D
Reloaded je provajder :)

Poslednja izmena:
Meni se tu desilo da su me ostavili i otisli dalje...
Ja pucao na te na mostu i kad sam skontao da ovih nema nisam mogao da ih nadjem nego sam uspeo da napustim boljno polej :p
Nisam skontao putic kroz most koji vodi da ovih.

TL;DR: Ne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno