Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

e da ga je*em ... ja imama balkan black... a gledao sam i po drugim sajtovima ,nisam jedini, ali niko ne zna resenje..

Meni nema ovog novog update-a. Stoji mi i dalje v52 i imam mogucnost samo da preinstaliram. Product code je balkan red.

pa fazon drugi i sa promenjenim nisu uspeli...kako ... nemam pojma , a znam da je lako ,ali me uzasno mrzi iz razloga sto sa njegovom promenom moram da pravim backup pa da sve to vracam ... smor..sacekacu jos koji dan da idim hoce li sta izaci....a ni na navifirmu a nema ...

Kod mene radi normalno. Navigacija radi bolje, tj. nema više low memory problem. A i otključavanje sada liči na sve normalne TS telefone. Mada, to mi je sekundarni telefon pa se ne njakam previše s' njime.

Lepo je što je Nokia osvežila ovaj već bajat model. Velika je to retkost u ovom lelektronskom gadget svetu.

Kod mene radi normalno. Navigacija radi bolje, tj. nema više low memory problem. A i otključavanje sada liči na sve normalne TS telefone. Mada, to mi je sekundarni telefon pa se ne njakam previše s' njime.

Lepo je što je Nokia osvežila ovaj već bajat model. Velika je to retkost u ovom lelektronskom gadget svetu.

Mislim da je ovo došlo onako usput jer se i pojedini noviji modeli zasnivaju na već zastarelom hardware­u pa je njihovim osvežavanjem i 5800xm izvukao neku korist. Inače meni se sviđa manja potrošnja memorije, sada imam načeto samo 18,5MB a 67,6MB free :)

na koji si fazon izvukao 67 ???:zgran::zgran: sa v52 meni jedva da ima celih 40...

pojavio se fw i na navifirmu :) i ladno ima balkan black , ne znam zasto fota ne funkcionise... a pitanje je vredi li updateovati se? jel otkriven neki bug,potrosnja baterije i sl ?

Poslednja izmena:
Po meni vredi uraditi update, nekoliko stvari je poboljsano. Jedino sto mi se ne dopada je sto browser vise nije potpuno fullscreen - uvek postoji statusna linija u vrhu i mali toolbar u dnu ekrana pa je korisna povrsina browser-a u horizontalnom polozaju nesto manja. U vertikalnom je to beznacajno. U svakom slucaju browser je sada dosta brzi i bolji pa to sa fullscreen-om i nije toliko bitno.

Tih 67 MB RAM-a slobodno sto Vaskev pominje, mislim da se nesto preracunao. N5800 ima 123 MB RAM-a koje vide aplikacije, a 18+67 nije 123. Kod mene je slobodno malo preko 40, tu je negde bilo i sa v52.

ubacio i ja sinoc....mozda preterujem ali baterija za dobrih 20% bolja a mozda i jace....tel je ''brzi'' ali ipak je to krsh od telefona tako da to brzi i ne dolazi do izrazaja toliko...ana mi je do jaja browser kad bi funkcionisao kako treba ali neke adrese krene da ucitava i pred sami kraj jednostavno se skroz iskljuci /ugasi sam od sebe .... tako da OPERA KEWA , ram i kod mene varira malo preko 40. medjutim spustanje istog ide dosta teze i kad otvorim opetu zna da ostane 20ak a ranije mi je opera spustala ram na 4-5 tako da je sa ukljucenom operom multitasking bio nemoguc.... slide to unlock...nekoom je to fancy meni zestoka glupost...dugme za paljenje + slide...msm WTF? cemu onda fabricko dugme za unlock ??? ''search'' na fonu malo brzi....pre mi je radio bas kao traktor,galerija dosta brza...u sustini je to to :) ... nijanse....ne cimajte se previse oko apdejta :)

na koji si fazon izvukao 67 ???:zgran::zgran: sa v52 meni jedva da ima celih 40...

Nemam pojma, ja sam pročitao pomoću aplikacije Memory Status i to mi piše, u međuvremenu urađen update Music Playera i sada je 21,7MB a 64,4MB Free, ukupno 86,1MB. Verovatno program ne uzima u obzir memoriju koja je unapred rezervisana sistemu tako da od onih 123MB nema ništa što je i logično.
Takođe kada uđem u File Manager pod stavkom C: Phone memory mi lepo piše Free 64,4MB.

Poslednja izmena:
Pozz dobri ljudi :wave:

dakle Nokia 5800xm,a ja imam par pitanja za vas.Pa ako bi bili ljubazni da mi odgovorite :type:?!
Mislim,prelistao sam svih 90 strana manje više ali mi je sve razbacano pa bih sve da piše na jednom mestu :).

1)Šta treba da radim jer kad god hoću nešto da instaliram na telefonu mi ispiše ovo "expired certificate"
2)Garmin instalacija ako može link na pp ili ovde ako sme(troši li navigacija net jer sam na MIX750 pa ne bih da mi stižu astronomski računi,nadam se da nije baš mnogo glupo pitanje:wall:)
3)Program za gledanje filmova sa prevodom
4)Ako može neki Office i Adobe Reader
5)Ako se setim još nešto priupitaću
Skoro pa totalni laik za mobilne uređaje vam zahvaljuje na odgovorima cheers

Ja mogu da ti pomognem oko stavke 3

Skines program Format Factory u njemu imas profil za konvertovanje filma bas za Nokiu 5800 i u podesavanjima samo ubacis titl koji program zalepi na film. Na kraju dobijes mp4 video fajl sa zalepljenim prevodom.

1) Ako ti trajanje baterije nije problem ja bih ti preporučio da flešuješ neki custom rom, u suprotnom moraš potpisivati aplikacije svojim sertifikatom ili hackovati telefon.

4) Quick Office Pro 6.2, Mobile Documents S60v5, Alternative Reader 1.08,

Opet ja,nadam se da ne smaram puno

1)Zahvaljujući korisniku filipos cheers sam podesio da mi pušta avi file sa sve prevodom,iz fabričkog player-a, ali slika nije preko celog ekrana.Nije da mi smeta neverovatno ali preporučujete li mi neki drugi puštač?

2)Nekad davno sam izbrisao access point pa bih sad da ga vratim.Kako pitanje za vas?

Hvala izvinite što sam dosadan

Pozz dobri ljudi :wave:

dakle Nokia 5800xm,a ja imam par pitanja za vas.Pa ako bi bili ljubazni da mi odgovorite :type:?!
Mislim,prelistao sam svih 90 strana manje više ali mi je sve razbacano pa bih sve da piše na jednom mestu :).

1)Šta treba da radim jer kad god hoću nešto da instaliram na telefonu mi ispiše ovo "expired certificate"
2)Garmin instalacija ako može link na pp ili ovde ako sme(troši li navigacija net jer sam na MIX750 pa ne bih da mi stižu astronomski računi,nadam se da nije baš mnogo glupo pitanje:wall:)
3)Program za gledanje filmova sa prevodom
4)Ako može neki Office i Adobe Reader
5)Ako se setim još nešto priupitaću
Skoro pa totalni laik za mobilne uređaje vam zahvaljuje na odgovorima cheers

Za stavku 1. vrati sistemsko vreme za godinu-dve ;) dok instaliraš program, posle ponovo podesi na tačnu godinu :) .
Stavka 2. http://cafe.mobil.hr/threads/60070-...n-Mobile-često-postavljana-pitanja-i-odgovori
ja sam ovde sve našao.

Aj pomagajte smorio me fon skroz,najradije bih ga :crash:!

I dalje mi izbacuje "expired certificate" pri instalaciji programa,vraćanje vremena unazad ne pomaže :wall:.

Šta da radim,osim :beer::beer::beer:?

Ja sam resio taj problem sa sertifikatima ali to je toliko smorno raditi da je to uzas. Ide se na neki sajt,kineski mislim,i onda uneses svoj imei kod i jos neke podatke i onda cekas 24 sata. skines program za fon koji ne znam kako se zove,zaboravio sam jer je odavno bilo. Onda ubacis sertifikate u taj program i pre instalacije potpises program pa ga tek onda instaliras. Ako je nekome bas toliko potrebno,probacu tacno da nadjem kako ide ;)

Rešio sam problem :happy:,tako da mob neću :smash: !!!

Hvala svima na odgovorima,super je forum,ako mi zatreba još nešto cimam vas cheers

Pozz svima,evo mene opet :banana:

kako da podesim e-mail na fonu?
Skinuo sam mail for exchange aplikaciju ali ne umem da je podesim :wall:

Sta iskoristiti kao najjeftinije resenje za extend baterije , kupiti novu kod brace iz bloka 70 :D ili nesto od ''punjaca'' sa normalnim baterijama i sl ???

Ja sam kupio kod svezam*b od 1450 mAh, drži puno bolje nego što originalna koja je došla uz telefon sa prvim punjenjem. Mada bih rekao da originalna nije baš bila najispravnija. Svejedno, ova nova već 4. mesec cepa k'o prvog dana, a za male pare.

Standardnu. Ne treba mi 1700 mAh koliko nudi extreme. I ova mi izgura 2 dana teške upotrebe, a lagane nekad dobaci i do 5.

Zaboravih vrlo važnu stvar, a to je da ekran troši puno, ako se ne telefon ne zaključava (slajder, softver, watevah).

Poslednja izmena:
eee to za ekran su mi rekli mnogi a meni fon gotovo uvek otkljucan ali i pored toga ja nisam primetio neku razliku sa zakljucavanjem ...
a baterija org je 1320 tako da bi ova trebala da drzi bar nijansu duze ako su joj spec tacne a uzeo bih i ovu extreme medjutim ne znam koliko je kvalitetna i onda verovatno pada kupovina ove tvoje standardne :)

Nazad
Vrh Dno