Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

jeste, procesor je bas razocarao :d

I samo pet megapiksela, nećemo moći da štampamo postere. Uopšte nisu misli na ozbiljne fotografe koji slikaju telefonom, sramota.

Po meni su specifikacije sasvim ok osim kamere. Jeste da necu praviti profesionalne fotografije, ali je fail staviti 5Mpixela kameru kad je sigurno cena 8Mpixela modula mozda par dolara razlike.
A na telefon u premium segmentu koji ce da ima i dobru cenu, staviti takvu kameru je definitivno fail.

pa sada... premium segment... Google telefon je pre svega developer phone pa tek onda sve ostalo
on mu dodje vise kao smernica za ostale proizvodjace Android telefona, a ne kao neki premium top phone najbolji od svih

Poslednja izmena:
Po meni su specifikacije sasvim ok osim kamere. Jeste da necu praviti profesionalne fotografije, ali je fail staviti 5Mpixela kameru kad je sigurno cena 8Mpixela modula mozda par dolara razlike.
A na telefon u premium segmentu koji ce da ima i dobru cenu, staviti takvu kameru je definitivno fail.

+1 5MPX... stvarno su failovali.
WS, Ace i ostali najjeftiniji androidi imaju 5mpx. Daleko od toga da to znaci da je kvalitet isti, ali 5mpx kamera na ovakvom telefonu u 2012-oj??

Edit: Nexus S ima 5mpx koliko znam, valjda bi bilo normalno da naslednik sa hd ekranom i dual core procesorom ima bolju bar 8mpx kameru? Ili mozda gresim?

Poslednja izmena:
pa sada... premium segment... Google telefon je pre svega developer phone pa tek onda sve ostalo
on mu dodje vise kao smernica za ostale proizvodjace Android telefona, a ne kao neki premium top phone najbolji od svih

Ok mozda sam se po tebi lose izrazio sa ovim "premium". Da ubacim par sinonima : top, high end,... Telefon svakako nije mainstream.

naravno da nije, ako ta kamera izvlaci kvalitetne slike i snima 1080p u 30fps onda sta je bitan broj pixela?
Edit: Nexus S ima 5mpx koliko znam, valjda bi bilo normalno da naslednik sa hd ekranom i dual core procesorom ima bolju bar 8mpx kameru? Ili mozda gresim?
pa i Nexus One ima 5mpix kameru :)

Video sam slike i nisu nista posebno. Ta prica ne pije vodu. 5mpx ne moze nikada dati vise detalja od 8mpx. Za mene je ovo totalno glupa odluka.

Nexus one i Nexus S su tu negde po specifikacijama, S nije pravi naslednik. Ovo je druga prica totalno.

Poslednja izmena:
Izgleda da se radi o tome da Samsung prosto ne zeli da sebi pravi konkurenciju google telefonom. (Galaxy S II i Note) Iz tog razloga je ovaj telefon ispao takav kakav je ispao. Uglavnom po komentarima veliki je broj onih koji su razocarani, svi su ocekivali vise.

Kakve veze ima br mpixela ? Pa ugradi senzor n8 i ogranici ga na 3,2Mpix fotografije ce biti duplo bolje od bilo koje 8mpix kamere.

Prastari SE k800/810 ima bolje detalje od 80% 5 i 8Mpix kamera jer su to bili cybershot telefoni.

8 Mpix je zamazivanje ociju i ovo sto su ugradili 5mpix je jedino lose sto se tice marketinga jer se ljudi lepe za cifre, na IP cak i imas aplikacije za interpolaciju mpixela kamere, vole ljudi da kazu da imaju 8 mpix pa to ti je :d

A sta tek reci o poredjenju SE ili Samsung, Nokia 5mpix kamera sa HTC 8 mpix ? HTC je do sada imao losiji camera softver.

Meni ovo uopste nije mana, posebno jer je ovo premium Android telefon, akcenat je na OS-u i biznis upotrebi.

Ma ogromno razocarenje.
Od sve one pompe "Something big is coming" svecanog predstavljanja i sl, pa odlaganja, na kraju nisam ni znao da ce ga juce predstaviti vec danas vidim u novinama. Na svim tim najavama bio neki zakrivljen telefon, kobajagi neko metalno kuciste, pa se najavljivala sprega telefona i tableta kao vec izvesna... Na kraju sta smo dobili, jos jedan najobicniji plasticni telefon, koji se nicim ne istice iz gomile slicnih telefona.

Nego, oce biti ICS za SGS2?

I moje reakcije su bile meh ....
Pogotovo sto je onaj zakrivljeni telefon dosta lepse izgledao. ICS nista posebno novo. Videcemo kako se ICS snalazi na tabletima ... Ovo je SGS II sa slabijom kamerom i vecim ekranom.
Apple vs Google = 0:0

Kakve veze ima br mpixela ? Pa ugradi senzor n8 i ogranici ga na 3,2Mpix fotografije ce biti duplo bolje od bilo koje 8mpix kamere.

Prastari SE k800/810 ima bolje detalje od 80% 5 i 8Mpix kamera jer su to bili cybershot telefoni.

8 Mpix je zamazivanje ociju i ovo sto su ugradili 5mpix je jedino lose sto se tice marketinga jer se ljudi lepe za cifre, na IP cak i imas aplikacije za interpolaciju mpixela kamere, vole ljudi da kazu da imaju 8 mpix pa to ti je :d

A sta tek reci o poredjenju SE ili Samsung, Nokia 5mpix kamera sa HTC 8 mpix ? HTC je do sada imao losiji camera softver.

Meni ovo uopste nije mana, posebno jer je ovo premium Android telefon, akcenat je na OS-u i biznis upotrebi.

Pametni, postoji samo jedan problemcic tih 5mpx na ovoj masini ne daje bas dobre rezultate! To pokusavam da kazem ako nisi razumeo.
Dakle nista specijalno, standar jednog smartphone-a od 200-250e.

http://www.engadget.com/2011/10/19/samsung-galaxy-nexus-camera-and-1080p-video-samples/
http://www.phonearena.com/news/Sample-pictures-and-video-from-the-5MP-camera-in-the-Samsung-Galaxy-Nexus-emerge_id23085

Poslednja izmena:
Ma ogromno razocarenje.
Od sve one pompe "Something big is coming" svecanog predstavljanja i sl, pa odlaganja, na kraju nisam ni znao da ce ga juce predstaviti vec danas vidim u novinama. Na svim tim najavama bio neki zakrivljen telefon, kobajagi neko metalno kuciste, pa se najavljivala sprega telefona i tableta kao vec izvesna... Na kraju sta smo dobili, jos jedan najobicniji plasticni telefon, koji se nicim ne istice iz gomile slicnih telefona.

Nego, oce biti ICS za SGS2?

Takodje i to metalno kuciste... gde je bas me zanima? Samung kao da ne moze da uradi android od aluminijuma, ne vidim zasto je to toliki problem?
A najave su bile... kao da dolazi quad core sa 12mpx.

''Pametni'' ovo nije nista losije od vecine konkurencije osim SGS II i IP4s.
I ovakva kamera je bolja od htc-a a Nokia odavno nije u igru zbog ostalih karakteristika. Dakle ne mozes da posmatras ovaj model kao neki camera phone, muzicki telefon itd.

Naravno ne bi bilo lose da je kamera bolja ali onda bi SGS II bio ugrozen.

Meni su veci problemi ovo sto su DaPimp i ostali nabrojali. Ocekivao sam metalno kuciste.

najave k'o najave, i SGS III su najavili sa quad core procesorom, 12Mpix i u metalnom kucistu.

Ma najjace, vidis da gledaju da uz minimalna poboljsanja smaknu sto veci kes, sta ce to novo da smisle za 2 god ako sada ugrade 12Mpix i xenon, quad core 4Gb rama i metalno kuciste. Pa ljudi ne bi menjali takav telefon godinama, jedino bi neko apdejt ogranicenje prisililo na promenu.

Samsung ce definitivno samo Bada telefone da proizvodi sa metalnim kucistima, bar jos 1 god.

Poslednja izmena:
@DaPimp Pa bilo je tih traceva milion od dual core na 1.5 ili 2ghz, do quad core na 1ghz.
I ona najava something big is coming... doslo je nesto veliko ali samo u vidu kucista i ekrana nista vise.

Definitvno najave nexusa ne treba vise gledati kao najave telefona koji cemo kupovati. To je zaista samo developerski telefon. Za krajnjeg korisnika mi deluje kao nedovrsen proizvod.
Meni i dalje nije jasno kakve ovo veze ima sa onim sto su najavljivali, deluje mi slicna situacija kao sto smo ostali uskraceni za iP5 da nam ni ovde nisu sve otkrili.

Kolika je baterija, i tu su obecavali nesto preko 2000mAh?

Poslednja izmena:
Pogledajte oficijalnu sliku telefona iz profila:

gsmarena_004.jpg

A pogledajte onu iz teasera:

eP7LQ.jpg

Navlakusa.

Osim što je za kameru fail, ne znam šta ste očekivali? Imate 1280 x 720 piksela na 4.6 inča, dobili ste retina dotpitch, brži procesor, dosta bržu grafiku i dosta poboljšan OS. Telefon jeste zakrivljen, lepo izgleda i kvalitetnije je urađen od SGS2. Ako hoćete metalni telefon sa velikim ekranom, imate novi Motorola Razr...

Gledao sinoc prezentaciju na yt-u, au koliko je ono bez ikakvog smeka i entuzijazma, jesu takve vecina konferencija? :) Onaj iz Samsunga kao da je brat od Siri :D Bilo je i par blamova, nije im radio face recognition (dobra fora ako radi) i jos par stvari.. A ICS citam da je ukrao podosta fora od Windows Phone-a.. ali skroz je dobar. I to je 'prednost' Androida, sa kojom verzijom ga kupis to je otprilike ta na kojoj ces morati da ostanes..

Gledam sad ponovo po nekim drugim sajtovima, deluje mi znatno bolje telefon nego tamo gde sam prvo gledao pa se odmah iznervirao izradom :)

Nego jel zna neko cemu sluze one tri zute tackice sa strane. Takodje nasao sam odgovor na svoje pitanje baterija je 1700mAh.

Mene samo zanima da li će sladoled sendvič raditi na ovde vrlo popularnom Galaxy S-u i da li će biti brži u odnosu na medenjaka.

Nazad
Vrh Dno