Šta je novo?

Nejasnoce u vezi tableta, naravno...

Pa pazi, ni jedan jeftini nekineski tablet nema Market. Arnova jeste kinez, ali koji pokusava da se probije kao ozbiljan proizvodjac. Na neke mozes naknadno da stavis market (i pitanje je kako radi), na neke ne mozes. Imas mnogo alternativnih. Arnova dolazi sa Archosovim Appslibom, ali imas na trzistu mnoge druge. Neko je pomenuo da instalira sve pomocu Appbraina (ja sam mislio da on skida aplikacije direktno sa marketa i da ti treba pristup, ali mozda gresim), imas getjar koji ne drzi sve na svojim serverima, neke stvari skida sa marketa. Tu su naravno i drugi, npr SlideMe, blapkt i jos gomila. U sustini, ni jedan nema sredjenost i brzinu zvanicnog marketa, ali jesu ok zamene ako neces da dajes vise para za tablet. Nije tvoj Wildfire bez razloga kostao vise nego jeftini tableti.

Skini sa marketa na wildfire, bekapuj i prebaci na tablet.

Skini sa marketa na wildfire, bekapuj i prebaci na tablet.

Da, ovo moze da bude alternativa, malo je mrcvarenje ali radi. Mozes da uradis backup pomocu Astro file managera, ES file managera (meni nisu pokazali sve programe, iako su najpoplarniji file manageri) ili Androzipa (nema programa koji mi taj nije nasao). Medjutim, ako si skinuo optimizovanu verziju za rezoluciju 320x240, a hoces da prebacis na tablet rezolucije 800x480, neces se mnogo usreciti. Ili, ako Wildfire ne moze da skine aplikaciju uopste.

Sto se tice telefona stvarno su papreno skupi ali mogu reci da su zaista kvalitetni.Ja sam mog HTC wildfire S platio 220 evra i za sad radi bez greske.Sam kvalitet telefona i kako radi ne moze da se poredi sa npr huawei(onaj sto nude na MTS za 1 din) koji jedan radi a 10 ne.Medjutim ne zelim da pljujem jeftine tablete sve dok ne budem 100% siguran da nesto nije dobro.Zato je najvaznije da kad kupujes nesto probas kako radi.

Ja sam razmisljao o tome i dosao do zakljucka da najbolje da ja to lepo probam sve.Znaci da vidim kakav je ekran i da vidim kakav je odziv.Jer ovde mogu da saznam sve ali eto vidite da nekom radi super a nekom ne.To je naravno i odlika jeftinih stvari(vracam se na huawei iz mts-a) da mozete da ubodete primerak da radi a mozete da mucite muku stalno.Ja nisam od onih koji baca kamenje na nesto pre nego sto vidi.Ne mora da znaci da svaki jeftin tablet je los.Na primer za bluberry koliko sam uspeo da vidim los je.Jako je puno komentara koji ga pljuju.Arnova 7 G2 za sad izgleda da nema losih komentara osim onih sa losim odzivom.

Najbolje da odes lepo u radnju kad kupujes tablet i da ti isprobas sve kako radi.Ako nece da ti da prodavac onda nemoj kupovati.Znam da laptop ne mozes da probas jer nema OS vecina lapova.Ali ovo brate trazis lepo da vidis kako radi i ako ima neki pdf jos bolje da vidis kakav je ekran i uglovi gledanja.Ja sam imao prilike da probam 4 vrste tableta do sad.1 koji sam probao je bio neki midi tablet i ono je bio uzas.Drugi koji sam probao je bluberry netcat.Nisam bas bio nesto odusevljen ali nije bio ni los.Nudjen mi je za 100 evra nov sa garancijom a mislim da kosta 160 evra u radnjama.

Iskreno nije mi bio tako los medjutim nisam ga uzeo jer sam procitao dosta losih komentara ovde i na itsvetu i nisam zeleo da se kockam.A i lik mi je rekao da baterija nije nesto pa me je to odbilo.Treci tablet koji sam probao bio je asus transformer.O njemu nemam sta da trosim reci jer za to kratko vreme koliko sam ga imao u rukama mogu da kazem samo - savrseno.Cetvrti tablet koji sam probao je galaxy tab P1000.Mogu isto da kazem kratko i jasno - savrseno.Znaci tablet moze bukvalno sve.

Sve radi kao podmazano i za citanje je super a video pozivi na skype su me posebno odusevili kako rade.Znaci zaista vredi svaku paru samsung.Zato kazem ok je ovde pisati i slusati ljude sta pricaju medjutim jedno je forum a drugo je kad nesto drzis u ruci.Na primer do juce sam imao prilike da samo na slikama vidim jedan dell laptop.I mogu da kazem da sam bio prilicno razocaran laptopom.Ocajna izrada i ocajan izgled i losa tastatura zacinjena zakucavanjem laptopa na sitinicama.E sad zamislite da kupite laptop a da ga niste ni videli osim na prospektu radnje.Zato uzivo je najbolje.Laptop ne moze ali tablet u 99% slucaja moze.

Imam druga koji je guglofob, tako da nema uopste gugl nalog i stalno mi kuka sto nema aplikacije koje zeli da skine, a ja ih skinem za 5 sekundi sa marketa. Mnogo manje kuka od kada sam mu rekao za blapk, ali i dalje market ostaje najlaksi i najefikasniji nacin za dolazenje do aplikacija. Ne znam, mozda je tvoje iskustvo drugacije, ali meni je market i dalje zakon.

Odlucio sam da sutra odem do bg-a i probam kako radi arnova, ako mi pase, uzecu je. Pogledacu i ostale, cisto da imam utisak u ruci... Za transformer ili samsung nemam para, previse mi je to ;)
Hvala drugari na ucestvovanje u temi, da niste bili tu, sigurno bih kupio nekog kineza :)
javljam vam utiske kada dodjem do neta ;)

pozz :wave:

Hehe, ironija je da zapravo kupujes Kineza :) Samo sto je ovaj Kinez licenciran od Francuza, sa garancijom i znas otprilike sta kupujes :)

Znam, procitao sam... kontam... Bar nije neki no nejm, kada vec toliko ljudi preporucuje.. vredi probati :)

javljam vam utiske kada dodjem do neta ;)
Javi obavezno, baš me interesuje tvoje mišljenje.
Ja sam do sada probao samo Huawei Ideos S7 slim kod drugara, i meni je on zaista super. Čitao sam i opis na Benchu, moji utisci su bolji od njihovih; verovatno zato što nisam probao ni bolje tablete, niti mi je telefon iz nekog višeg segmenta (LG GT540, rezistivni ekran, 600MHz procesor, 256MB ram).

Trenutno, sigurno neću dati 400+ Eur na tablet, zato me i interesuju utisci ljudi koji nisu u nekim high tech tablet vodama ;)

To te je neko slagao i to mnogo.

Nije me niko slagao jer sam video svojim ocima kako radi telefon.Imao sam prilike da probam 4 telefona i od 4 radi samo 1.Mozda sam povrsno izneo stav da od 10 radi 1 medjutim u mom slucaju od 4 radi samo 1.Po radi mislim da radi normalno.Rade i ova 3 medjutim rade 10 puta sporije nego sto bi trebalo.Isto misljenje ima i jedan moj kolega koji radi sa telefonima.Cak drugar koji ga je uzeo iz MTS-a se debelo razocarao u andorid misleci da svaki telefon radi kao huawei.Da ne bude da pricam napamet rec je o modelu Huawei U8110.Takodje ne znam kako rade drugi modeli.Znam samo da ovaj model od 4 koja sam imao prilike da probam 3 lose rade a 1 radi savrseno.

Znam, procitao sam... kontam... Bar nije neki no nejm, kada vec toliko ljudi preporucuje.. vredi probati

Kinezi su sve bato.Nema vise ni Francuza ni Engleza i Amera.Samo Kina Kina i Kina.Kod Kineza je i najbolja i najgora it oprema.I dell i HP i mnoge druge USA firme su sve prenele svoju proizvodnju u Kinu.Sad je samo pitanje dal uzimas A ,B , C ili Z klasu Kineza.Ako je nesto novo ne mora da znaci da je djubre.To dal je nesto djubre se moze utvrditi samo ako neko se zali na neki proizvod.Ako od 10 netcat tableta 9 njih se zali to znaci da je djubre.A ako se ne zali niko nema veze sto je nesto jeftinije iz Kine.Vidim da je % zalbi 10 puta manji na arnova nego na netcat.Takodje u Kini mozes da uzmes za 170 evra brutalan tablet.Tako da nije to nista jeftino nego samo je kod nas sve skupo :)

Poslednja izmena:
aj što te je neko slagao nego što ja imam huawei od 230 evra koji šije taj wildfire s uzduž i popreko

OK slagao me je bora :D :D Necu da idem u off.Imam svoje misljenje i necu ga menjati.Tema je tablet tako da nastavljamo o tome...........

Aha, gore sam napisao NEkineski tableti dolaze sa marketom koji ne radi bash kako treba. Kinezi mogu da kopiraju iPad koliho hoce i nazovu ga ePad ili kako god im se svidja i Apple im ne moze nista. Suvise su sitni na evropskom i americkom trzistu i suvise su nebitni pojedinacno da bi se Apple preterano bunio. A u samoj Kini ne verujem da moze ista i da im uradi. Da ih zabrani na nekim trzistima da, ali ko ce s njima da izadje na kraj. Isto je i za market. Firme koje zele da naprave vece prisustvo na svetskom trzistu i imaju ambicije da postanu veci, poznatiji igraci ipak moraju da igraju po pravilima. Ako je Google rekao to moze ovako i ne moze drugacije, jednostavno ce poslusati.

Za Archos modele su sami developeri uspeli da instaliraju market na tablete, ali jesam na Archosfans forumu citao da cak ni taj market nema sve aplikacije, a mislim da sam bash ovde procitao da ih imaju josh manje nego sto sam tamo procitao. Za Arnovu 7 G2 josh nisu uopste omogucili instalaciju marketa. Ako se nije nesto promenilo u poslednja 2 dana, naravno, sto je na ovom trzistu zapravo moguce.

Aha, gore sam napisao NEkineski tableti dolaze sa marketom koji ne radi bash kako treba.

U pravu si, ja sam brzopleto stao u odbranu jedne od 3 stvari koje mi se svidjaju kod Netcata3 (ostale dve su:jos uvek radi, i nije los sve dok radi). Jos jednom sorry za trolovanje tj.offtopic.

Ni moj post nije bio bas najrazumljiviji, video sam kada sam ga procitao ponovo. Ali poenta je, ako si se resio za Arnovu, budi spreman da aplikacije nabavljas na neki drugi nacin, a ne preko Marketa. Bice tebe ovde ponovo da se raspitas kako je najlakse :)

Koncept "prodavnice aplikacija" nas je strašno razmazio :D

Zar je toliko teško skinuti s torrenta gomilu aplikacija u apk formatu pa instalirajte šta vam volja, a na filestubeu se mogu naći pojedinačni apk fileovi skoro svega :)

To samo za ono sto ne postoji na blapku :) Zapravo, u zadnje vreme vise koristim blapk nego google market... Skoro sam ga provalio, sta ces :) Ali koncept prodavnice aplikacija je ipak divna stvar, posebno kada kupis novu spravu i ne znas sta bi pre instalirao. Mozes da tutnes 20 programa za dan bez ikakvih problema, a uz svaki stoji opis. Malko je razmazeno, ali je jednostavno toliko olaksanje. Inace, ako si Ubuntu korisnik, znas i koliko je to lako na kompu :)

Da pitam i ja nešto, trenutno ne postoji 7" tablet sa Tegra2? Niti 7" sa Honeycomb-om? I da li tablet mora da bude sa Tegra2 da bi došao sa Honeycombom? Možda su malo početnička pitanja, ali eto... :)

Prvo, ne moras da imas Tegru za Honeycomb.
Drugo, postoje 7" ili slicni modeli sa Honeycombom.

HTC Flyer - Qualcomm Snapdragon MSM8255T (Single Core, 1.5GHz, budzevina Cortex A8 procesora)
Acer Iconia A100 - Tegra 2
Archos 80 G9 - 8", TI SOC na 1 ili 1.2GHz, zavisnosti od modela, od sledece godine 1.2 ce biti zamenjen sa 1.5. Jedini sa 512MB ram, ostali na 1GB

HTC moze kod nas da se nadje bez problema, neko je pominjao da se pojavio i Archos, ali jos nije napisao gde.

Modeli koji su najavljeni da ce se pojaviti uskoro na svetskom trzistu:
Viewsonic Viewpad 7x - Tegra 2
Samsung Galaxy Tab 7.7 - Exynos 1.5GHz
Samsung Galaxy Tab 7.0 Pro - Exynos 1.2GHz

Samsung Galaxy Tab 7.7 ima rezoluciju 1280x800, Archos 80 G9 ima 8" zapravo i rezoluciju 1024x768. Ostali imaju 1024x600.

Moguce da sam neki propustio, ali mislim da sam pokrio sve za sada aktuelne. Za detaljnije specifikacije proguglaj.

Avaj, ovi i jos par modela izlaze jos od maja, protptipovi su odavno testirani ali ih jos uvek nigde nema u prodaji.
Dok oni izadju pojavice se i tegra 3 i valjda novi intelov proc.

Prvo, ne moras da imas Tegru za Honeycomb.
Drugo, postoje 7" ili slicni modeli sa Honeycombom.

HTC Flyer - Qualcomm Snapdragon MSM8255T (Single Core, 1.5GHz, budzevina Cortex A8 procesora)
Acer Iconia A100 - Tegra 2
Archos 80 G9 - 8", TI SOC na 1 ili 1.2GHz, zavisnosti od modela, od sledece godine 1.2 ce biti zamenjen sa 1.5. Jedini sa 512MB ram, ostali na 1GB

HTC moze kod nas da se nadje bez problema, neko je pominjao da se pojavio i Archos, ali jos nije napisao gde.

Samsung Galaxy Tab 7.7 ima rezoluciju 1280x800, Archos 80 G9 ima 8" zapravo i rezoluciju 1024x768. Ostali imaju 1024x600.

Moguce da sam neki propustio, ali mislim da sam pokrio sve za sada aktuelne. Za detaljnije specifikacije proguglaj.
Svaka cast! :)

Hvala, hvala :D

E kad smo vec kod hvaljenja...

@Johnnny
Pažljivom proučavaocu tvojih postova nije promakla reč "blapk", zato, i od mene priznanje za nesebično zalaganje i samopregalaštvo ;)

Poslednja izmena:
Hvala, ali to vec nije toliko moja zasluga, i ja sam za njega saznao preko ovog foruma :)

Nazad
Vrh Dno