Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam uspeo da instaliram Music app ali mi non stop FC -uje. HTC Wildfire.

@j sasa
Obavezno probaj i twicca-u. Ja samo nju koristim. Probao sam pre par meseci skoro sve i ova mi je najbolja bila. Ima dobrih ekstenzija, a i lepo izgleda.

Koristim fastcall za pozive i programcic mi se svidja. Lepo je to sto kada ga startujete on izbaci sva slova abecede i pritiskom na njih izbacuje vam kontakte koji pocinju sa tim slovom, i najbolje je to da ta lista moze da se prikaze tako da vam u vrhu budu kontakti koje najcesce pozivate. Na preporuku sa ove teme probah dw contacts i program je dosta dobar i prvi put kada sam ga instalirao imao je ovu foru sa fastcall-a da izbaci slova i vi pritiskom na slovo dobijate kontakte koji pocinju sa tim slovom, medjutim promenih fon, i kada sam instalirao ponovo dw cotacts taj prikaz ne mogu da nadjem :( Ako vam je poznato kako to aktivirati recite, pozdrav

Ja sam uspeo da instaliram Music app ali mi non stop FC -uje. HTC Wildfire.

Ja sam imao samo 1 FC, dok nisam primetio da u notification baru trazi dozvolu da se poveze sa mojom email adresom (ne znam sta ce mu) ali kad sam to dozvolio, radi odlicno
Inace telefon je lg gt540 sa CM 7.1

Ljudi jeste li videli onu opciju locales u gosms pro? Ona, VALJDA :) , služi da "skreše" umlaute i ostale znake sa slova i prebaci ih u ascii. Međutim, postoji svega par evropskih. Nas nema, čak nema ni ruski, ni hrvatski. Razmišljao sam da im pišemo da nam implementiraju srpski locale tu. :)

meni uopšte ne stižu notifikacije dok koristim oficijelnu twitter aplikaciju iako je sve uredno namešteno

Ljudi jeste li videli onu opciju locales u gosms pro? Ona, VALJDA :) , služi da "skreše" umlaute i ostale znake sa slova i prebaci ih u ascii. Međutim, postoji svega par evropskih. Nas nema, čak nema ni ruski, ni hrvatski. Razmišljao sam da im pišemo da nam implementiraju srpski locale tu. :)

Ja sam bas pomislio na to. Hoces ti ili ja ili zajedno

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Jesi li siguran da za to služi? Ako jeste, hajde da im pišemo obojica. Što nas je više to je bolje. :)

Ja sam nekako usoeo da iskljuchim stock lockscreen, a nemam pojma kako sam to uradio niti kako da ga povratim.

CM7.1 HTC WILDFIRE

Pa imas podesavanje u cm settings>lockscreen>unlock options.

Ne znam dal ste provalili, al u cm 7.1 ima opcija da prikazuje stavke iz kalendara na lock screenu, mnogo dobra stvar. :)

Kako to?

Mada imam wl al svejedno korisno je znati :)

Na 7.1 su malo kameru popravili (i dalje bez auto focusa za video mod :( ) dodali scrshot opciju i dosta bolji batt usage.

U cm settings postoji i opcija za disable unlock screen pod tablet tweaks.

Meni se, kad god restartujem fon, smanji slobodnog prostora u telefonu za koj mb... :(
I sad sve oce ode ispod 20Mb, i stalno izbacuje notifikaciju da imam malo mesta, da brisem nesto... :\...

ne znam da li je bila rasprava o ovome, ali ja nikako ne mogu da nađem office paket koji će se izvršavati u full screen- u. kad okrenem aparat u horizontalni položaj statusna traka i traka programa mi zauzmu 1cm, poludim... zna li neko rešenje? kako naterati program da radi u full screen modu? na nokiji sam imao DEDICATED FULL SCREEN BUTTON!!! :( i r wantz that back :(

Jel ima neki alram poput Alaram Clock Extreme, ali da troši manje baterije, ovaj baš preteruje, a takođe uzima i 30+ MB RAMa. Jedino mi je bitno da ima auto snooze i da može da se podesi interval, kao što to ovaj može.

Da ne bi otvarao temu pitacu ovde.Naime ovako.Imam HTC wildfire S i problem oko kalendara.Naime namestim da mi zvoni lupam 13 oktobra od 10-11h i on mi ili ne zvoni uopste ili cim stisnem save on posle par sekundi odzvoni svoje i javi tamo u notification i to je to.Znaci bez obzira dal ja njemu namestim da zvoni u 18h on odzvoni odma cim stisnem save.Ili to ili uopste ne javi nikako.Mislim skinuo sam ja app sa marketa koja radi i imam ja na drugom telefonu sve upisano ali ne razumem zasto mi ne zvoni na njegovoj originalnoj calendar aplikaciji.Nije mi vazno cak ni da zvoni tacno u 10h nego mi je vazno da mi bar da notifikaciju da znam da tog dana imam to i to.Mislim ovu sto sam skinuo app sa marketa radi ali nije to to.Mnogo je jadnije uradjena.Sta da radim sa ovim?Da nisam nesto lose podesio u settings.Inace sve ostalo mi radi bez problema.Takodje probao sam u settings da razne stvari radim al isto.Cim popunim sve podatke i stisnes save od mi u notification odma ubaci reminder i to je to.A ako ubacim danas za sutra onda ne zvoni odma ali sutra ne javi uopste.

To je jako glupo uradjeno, kliknes na recimo 19-ti, pa new event, i onda obrati paznju sta pise za datum dogadjaja, danasnji dan. Znaci moras ispod imena dogadjaja da namestis i datum rucno, i vreme od kad do kad da svira, verovatno si to prevideo, kao sto sam i ja par puta.

Uvideo sam svoju gresku.Ja sam probavao uvek za npr 16:48 da zvoni a tada je bilo sati 16:46 dok mi je na reminds bilo 10 minuta.Tako bi on trebao da javi u 16:38 pa cim ja stisnem save od odma zvoni jer upadnem u tih 10 minuta.Ja nisam shvatio da to postavljanje vremena tipa 1,5 , 10 min znaci da ti on 10 minuta pre vremena zvoni.Ja sam mislio da kad namestis vreme od 16:50 do 17h znaci da ti on tada zvoni.Nisam znao da to namestanje 1, 5 i 10 i... znaci koliko ce vremena ranije da zvoni.Ne shvatam poentu zasto onda uopste i namestam to od 16 do 17h vreme.Za cega je to uopste?Takodje video sam sad da svi oni ranije dogadjaji koji mi nisu zvonili su bili namesteni na reminds pod none pa zato nije ni zvonio.Kod mene je na sony potpuno druga prica.Kod mene kad namestis vreme od 16 do 17h znaci da ti tada zvoni telefon i obavestava te na neki dogadjaj.Kod mene nema to da 10 minuta ranije zvoni da ti najavi.Opet ponavljam ne razumem uopste sta na androidu znaci to vreme sto namestas od xx do xx h?

Poslednja izmena:
Kod mene (Wildfire) znaci da ce od tad do tad da te podseca, ako ga ne ponistis, kao snooze za alarm recimo. Nego kazem najveca glupost je sto kad otvorim kalendar, stisnem na neki dan, i onda "new event/agenda", on ne stavi automatski taj datum na koji sam stisnuo, vec danasnji datum.

Jorte nije los, moze lepo da se podese event i taskovi + ima widget, samo sto je stalno pokrenut njegov servis pa jede bateriju.

Treba mi neki dobar plejer za gledanje filmova i serija na androidu.Koristim QQ Plejer i super je ali titlovi (.srt) imaju problema sa nasim slovima.Umesto Š,Ć,Č,Đ pise neka kineska slova.Jel ima neka preporuka za plejer koji pusta i "nasa" slova.

ja to gledam na full hd monitoru :)

Vrh Dno