Šta je novo?

[VIP] ZTE Blade

Ima ja da cekam ovo i sledece nedelje kako mi se cini, nema ga na stanju jos uvek :(

Ih kako me nerviraju ovi iz VIP-a, "narucio" sam Blade jos u cetvrtak prosle nedelje uzese moje podatke u poslovnici, zvace me kad stigne - a trebalo je da stigne ove nedelje - ali cvrc.. nema ga na stanju i niko nece da mi odgovori kada ce biti. Telefon im stoji u ponudi a vec 10dana cekam, a niko ne zna kada ce biti (niti mi odgovaraju na mail, niti znaju u poslovnicama (ajde njih i razumem), niti zele da mi jasno odgovore u korisnickom servisu) - dostizem tacku kljucanja :-devil-::mad:

Ja uzeo danas poslednji (onaj sto stoji u prikazu).
Telefon nije zakljucan na VIP mrezu ;)

baci neki utisak kad stignes :) ja sam na korak da promenim svoju odluku i kazem zdravo VIP-u

Skroz deluje ok za sad. Deluje cvrsto, velicina je super (ne prevelik a ni ekran nije bas mali).
Sad muku mucim sa rootovanjem n00b sam na kvadrat ^^.
Javim vise cim uspem da nabacim 2.3 :)

Znači Bladea neće biti uopšte u decembru kad meni istekne ugovor? :S:

Ko zna, kontam da su ovde u Kikindi imali 3-4 komada xD

Meni su u vipu rekli da je verzija sa OLED

Sa rom-om sam dobio neki app ZTE Emode Helper.
Ima razne testove.
Za OLED test vrti boje

Bio juce u Vipu (NS) nesto da pitam za ugovor da produzim i dok sam pricao sa "sirokogrudnom" gospodjicom, neki decko je dosao da pita, za ZTE Blade i ova druga je rekla da ga nema i da ga nece dobijati, bar kao Novi Sad...

Nema Blade-a sa 2.2 koji dolaze sa OLED ekranom. Da proverite možete u dialer ukucati *983*24474636# i ako za Glass: kaže Samsung, onda je OLED, sve ostalo znači da je LCD.

Blade iz Vip-a:
TFT:
IC:HX8369
Glass:TRULY

Kod radi iskljucivo iz default dialer-a.

Poslednja izmena:
Connection problem op invalid MMI :S
Nece ni stanje da mi proveri, moram pokusati kasnije

Samo da dodam svoje utiske o telefonu...

Najpre skinut Quadrand Benchmark sa marketa, koji mi je dao 650 poena za telefon sa Androidom 2.2

Već sutradan, root-ovao sam telefon i nabacio mu Ginger Stir Fry ROM sa 2.3.4. Quadrant skočio dramatično na 950 markova bez ikakve moje intervencije. Telefon je prosto "poleteo". Uopšte, ROM je odličan i za sada mu nisam našao nijednu manu.

Baterija, ukoliko je uključen gprs, traje 1 dan max. Ako se više "drnda", punjenje svake noći neminovno. Značajno se popravlja situacija nakon gašenja gprs-a i sporadičnog uključivanja po potrebi (tokom busovanja do posla, recimo), tada bez problema traje 2 dana.

Procesor kloknut na 691mhz, bez znacajnije promene u trajanju baterije (nisam ni probao da li može naviše)

Need for speed, PES2011, Cut the Rope, Worms - sve radi kao podmazano. Nije da nešto igram previše, više sam instalirao sve igre iz radoznalosti i testiranja radi.

Da li imas problem sa tim GSF romom da stuca MP3. Povremeno mi se desi da mi stucne i mnooooogo me nervira :(

Ne. Slušao baš danas, u busu. Btw, koristim PowerAMP player.

Već sutradan, root-ovao sam telefon i nabacio mu Ginger Stir Fry ROM sa 2.3.4. Quadrant skočio dramatično na 950 markova bez ikakve moje intervencije.

GSF ima uključenu Stagefright akceleraciju multimedije koja daje lažno veliki rezultat u Quadant-u. Ne obraćaj pažnju na benchmark testove, nebitni su.

Ma ne obraćam previše, to mi je više poslužilo kao neka referenca, jer ne znam koja mu je alternativa. Telefon bolje "diše" na Gingerbread-u, to se oseća u radu definitivno.

Poslednja izmena:
invalid MMI :S i meni izbacuje kad hocu da proverim ekran,jel postoji neki drugi nacin? U zte emode helperu ima test za oled i lcd ,medjutim kad pokrenem ovaj lcd test bude crn ekran 1-2sek i nista

invalid MMI :S i meni izbacuje kad hocu da proverim ekran,jel postoji neki drugi nacin? U zte emode helperu ima test za oled i lcd ,medjutim kad pokrenem ovaj lcd test bude crn ekran 1-2sek i nista

jel si probao test za oled, možda si ti srećnik sa oled(amoled) ekranom

Kažem vam još jednom, gubite vreme. Nema OLED ekrana već odavno, jedino ako ste svoj Blade kupili iz druge ruke na E-bay ili tako nešto, sasvim sigurno nema OLED ekran. Najjednostavniji test vam je da pogledate Android settings menije u mraku, crna boja na OLED-u je potpuno crna i ne vidi se uopšte, na LCD-u probija pozadinsko svetlo.

Mislim da je ipak TFT, displej je brutalno dobar za cenu po kojoj se ovaj tel prodaje i uzeo sam ga u swiss oko nove godine pa sam pomislio da je oled kao i po ovom testu ,medjutim nasao sam i ovaj prakticni test na modaku i ima karakteristike TFT-a

TFT ekran ovog telefona je za medalju,naravno kada se u obzir uzme cena istog.

Nazad
Vrh Dno