Šta je novo?

USB Problem :(

stralee

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2007
Poena
301
Kupio sam USB stick "DataTraveler G2" od 32GB, sve je ucitao,sve super radi, kasno sam saznao da ne moze da se formatira u NTFS al' dobro, jer moze uvek da se formatira u exFat formatu i da ucitava neke fajlove koji su veci od 4GB...no to da zanemarimo i predjemo na moj prob :D ..Problem je u tome sto kad god ubacim neke fajlove na njega ,neki se gube a neki ostaju i mogu da se koriste dok drugi jednostavno nestanu ali USB i dalje prijavljuje da je pun...znaci ne gubi se memorija samo se izgube ti fajlovi koje nikako ne mogu da pronadjem/vratim :S...Inace uradio sam i test da vidim koliko je memorije "writable" i prijavio je 32GB :S...nista mi nije jasno...:trust: help :mad: :(

Poslednja izmena:
Ne znam zbog čega kod tebe ne može da se formatira na NTFS, ali ja imam dva komada od 32 GB i dva komada od 16 GB i bez problema sam ih još odavno formatirao na NTFS sistem. Probaj da ih formatiraš na NTFS iz za to specijalizovanih alata za formatiranje.

Sve mi se čini da samo nisi dobio potpuno ispravan primerak fleša, preporučujem da ostvariš pravo na garanciju i da to što pre reklamiraš dok nije kasno.

To se obično dešava kad fleš npadne neki virus pa fajlovi "nestanu" ali su samo hidden, pa probaj da čekiraš show hidden files, i odčekiraj hide system files ili tako nešto.

Koji sistem koristis?Ja na xp-u nisam mogao da ih formatiram u ntfs a u win 7 imam tu opciju.Xp je bio sa service pack-om 1 ili 2 ne secam se bas tacno.Znam da mi je drugar donosio svoj flesh kad sam imao instaliran win 7 da mu formatiram u ntfs posto je on koristio xp i isto nije imao tu opciju.

Koristim WIN7 sistem a na drugom kompu imam XP...i svaki put kada probam da formatiram u NTFS format izbaci mi "Windows was unable to complete format" ,bilo da to radim u XP-u ili win7...

@Kosta: na vise lokacija sam procitao da 32GB nije moguce formatirati u NTFS formatu, a ti si prvi od kojeg citam da je 32 GB moguce formatirati u NTFS... do duse bilo je i onih koji su uspevali da formatiraju u NTFS ali "ne mogu da se sete kako"...neke silne konvertore (from FAT to NTFS) treba da isprobavam bla bla bla...ali i dalje mi nije jasno zasto mi se gube fajlovi na njemu i u FAT formatu :(

@Theemp: Nije virus...probao sam prvo to sto si mi ti rekao :( ali njih jednostavno neeemaaa...Mrtvi su fajlovi negde zakopani, ali njihov duh ostaje na sticku i popunjuje memoriju...eto tako ja vidim ovu situaciju :D

@Bojke: Posto vidim da drugar nije upucen evo bar ja nekom da pomognem posto meni jos niko nije :D (NTFS)

Zakljucak za sada je da sam verovatno zabo sam neki skart ,ali cekamo da vidimo ima li resenja za ovo vnoGo :D ,posto koliko sam googlao nisam jedini sa ovim problemom...samo nisam bio "lucky" da ubodem temu gde cu odma da dodjem do resenja :D. Idemo dalje :)

Poslednja izmena:
Bolje je instalirati podrsku za exFAT format nego se mlatiti sa NTFS-om :)
A za fajlove i to sto imas problem - udji preko Total Commandera na flash (sa ukljucenim hidden fajlovima) pa vidi kakva je situacija :)

Ja ipak nagadjam da si dobilo los primerak. Probaj jos da se poigras, ali iz mog, ne licnog, ali tudjeg iskustva takve stvari kad su se dogadjale bilo je po sredi to.

@Kosta: na vise lokacija sam procitao da 32GB nije moguce formatirati u NTFS formatu, a ti si prvi od kojeg citam da je 32 GB moguce formatirati u NTFS... do duse bilo je i onih koji su uspevali da formatiraju u NTFS ali "ne mogu da se sete kako"...neke silne konvertore (from FAT to NTFS) treba da isprobavam bla bla bla...ali i dalje mi nije jasno zasto mi se gube fajlovi na njemu i u FAT formatu :(

Veruj mi da kod mene nema tih problema, imam doduše A-Data N005 USB 3.0 32 GB i to dva komada i dva Kingstona od 16 GB, malo starije generacije. Zaista kod mene nema problema, uvek sam ih formatirao bez muke u NTFS sistem. Možda to zavisi od Flash čipa koji se ugrađuje u sam USB stick, ne znam.

Nazad
Vrh Dno