Šta je novo?

Sta uradise ono sa planplus-om?

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Jel neko video sta se dogodilo sa planplus-om ? Mapa je blago receno katastrofa. veze sa zivotom nema. Konkretno sam gledao Dedinje. Nista nije na mestu na kom bi trebalo da bude. :wall:
Bacite i i vi pogled pa recite jel i vas kraj skrnav kao ovaj sto sam imao prilike da vidim. A ranije im je mapa bila relativno ok bar sto se tice Beograda...

Upravu si, i moje naselje je izgreseno. Ulica se nastavlja gde nije ta ulica, strelice pokazuju neke gluposti. na raskrsnici gde moze da se skrene i da se ide pravo stoji samo strelica za skretanje i sve tako nesto. Nedo bog da neko pomocu ovoga pokusava da stigne negde.

Vrsac je u redu, sada bas sam pogledao, nisu nista dirali.

Meni ovaj novi PlanPlus uopšte ne radi na Google Chrome-u... :smackbum:

Ko jos koristi plan plus pored mnogo boljih mapa...
NO nbg blokovi su uradjeni ko i pre bez greske

Mislio je verovatno na gmaps ili bing ali tamo nisu ucrtani brojevi ulica i jos mnogo toga, samo mreza ulica je ok jer je satelitska.

Meni je OK novi izgled sajta, mogu reci da dosta brze radi zumiranje.

Strahinjica bana postoji...

dosta brze radi zumiranje.

Zato sto pola stvari nema na novoj mapi sto je bilo na staroj. A i ovo sto ima nije na pravom mestu. A i pola ulica fali, da se ne lazemo, ja sam odmah provalio za 2-3 ulice na Dedinju.

Da li vam radi mobilna verzija?! Ja ne uspevam da je instaliram, prijavljuje mi grešku...

Meni je Contrast i dalje najbolja mapa za navigaciju, a sajt je daleko brzi nego ranije.

@Weasel
preporuka?

Zato sto pola stvari nema na novoj mapi sto je bilo na staroj. A i ovo sto ima nije na pravom mestu. A i pola ulica fali, da se ne lazemo, ja sam odmah provalio za 2-3 ulice na Dedinju.
Sigurno ne fali bas pola stvari kako kazes, ja ne primecujem da fali neka ulica u delovima grada koje poznajem 🙂

Gmaps jedno 220 puta bolje odradjen od planplusa , bing(mada pola bg-a nije uradjeno)
A ako ocete brojeve ima i b92 maps sa sve brojevima i satelitskim snimkom...
PLanplus prvo sto baguje uzasno (dobro to mozda samo meni ) , drugo sto nije detaljno uradjen, trece sto 50 reklama

Poslednja izmena:
Pa dobro, tu je i Wikimapia sa svojim hibridnim full screen prikazom sjajna, ali je Contrast naj za GPS.

Mogli su malo da smanje ovu mapu, na 200x200 piksela ovo je zaista preveliko, pa gde ce da stave silne reklame a i treba jos veci levi bar da bude... mogli su da plate krstenog dizajnera da im uradi posao kako valja a ne da se brukaju ovako.

Mogli su malo da smanje ovu mapu, na 200x200 piksela ovo je zaista preveliko, pa gde ce da stave silne reklame a i treba jos veci levi bar da bude... mogli su da plate krstenog dizajnera da im uradi posao kako valja a ne da se brukaju ovako.
+1

Upravo pogledah bing maps malo, jes' da nema čitav jedan deo Beograda ali ono je ludilo.

@kUdtiHaEX
Kud da jos povecaju levi bar? I ovako ima skoro 400px od cega je pola prazno. Usability plonkers.

@weasel
Jeste BingMaps wow, ali kad treba brzo pronaci neku ulicu nije tako koristan. Za te namene mi je Wikimapia daleko bolja. A svidja mi se i full screen view - retko gde se moze videti cela putanja odjednom.

@kUdtiHaEX
Kud da jos povecaju levi bar? I ovako ima skoro 400px od cega je pola prazno. Usability plonkers.

@weasel
Jeste BingMaps wow, ali kad treba brzo pronaci neku ulicu nije tako koristan. Za te namene mi je Wikimapia daleko bolja. A svidja mi se i full screen view - retko gde se moze videti cela putanja odjednom.

Bio sam sarkastican 🙂

^ ahhh {facepalm}

@kUdtiHaEX

@weasel

Meni google maps nadje svaku ulicu(osim mozda neke sto su menjala imena)
Dok plan plus mnoge ulice nit ima , monoge su na pogrensom mestu kao i objekti ...Plus se takmice da obore rekord u reklamama.

Poslednja izmena:
Meni odgovara onakav tip satelitskih mapa kao na wikimapia samo imam spor net. Ima li neka varijanta da se to koristi offline (ili nešto slično) pa nek bude veliko kolko god gigabajta treba ali da imam na hdd-u pa da mogu brzo da zumiram?
Dovoljno bi mi bilo samo za Vojvodinu.

Otvorih danas prvi put novu verziju iz browsera, levi bar je tuga, takodje bespotrebnih 5cm Top nemogu da shvatim. Reklame unistite uz pomoc nekog od addona mada bar ostaje, ispod kako to izgleda kod mene.

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    497.5 KB · Pregleda: 76
Pretpostavljam da procate o verziji programa na netu. Konkretno imam origialan disk planplus10 mada ga retko koristim.
E sad, citajuci ovo resio sam i ja malo da pogledam o cemu vi to uopste pricate. uzeo sam da pogledam blok 70 70a gde zivim sve je manje vise ok nisam primetio neke greske osim jedne ulice tj prikazana je kao ulica a pesacka staza je i spojena je sa glavnom ulicom sto nije tako. Tako je i na internet verziji a i na ovoj verziji sto imam instaliranu.
Na google maps nisu ucrtane ulice izmedju zgrada ali su ucrtane zgrade u bloku 70 a nisu u bloku 70a tj kod mene.
Na Bing mapi je druga prica, koliko vidim ove ulice ispred moje zgrade su tacno ucrtane ali one iza moje i jos jednog reda zgrade nisu lepo ucrtane. Govorim o manje vaznim ulicama ako se tako mogu nazvati, to su ustvari ulicice koje vode kroz parking.
Uglavnom Planplus je najbolje prikazao osim te greske ispred moje zgrade.
Na Bing sam primetio da reka Sava uopste nije ucrtana.

Prilozi

• Bing.jpg
    Bing.jpg
    335.4 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
mali off:
Skoro sam cuo da ce biti gmaps offline, pa me interesuje da li neko zna nesto vise o tome? Mislim da ce to biti prava stvar, posebno za mobilne uredjaje koji nisu non stop online.

$
gogle maps je već off line.
na telefonu imaš i opciju za keširanje.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Pretpostavljam da procate o verziji programa na netu. Konkretno imam origialan disk planplus10 mada ga retko koristim.
E sad, citajuci ovo resio sam i ja malo da pogledam o cemu vi to uopste pricate. uzeo sam da pogledam blok 70 70a gde zivim sve je manje vise ok nisam primetio neke greske osim jedne ulice tj prikazana je kao ulica a pesacka staza je i spojena je sa glavnom ulicom sto nije tako. Tako je i na internet verziji a i na ovoj verziji sto imam instaliranu.
Na google maps nisu ucrtane ulice izmedju zgrada ali su ucrtane zgrade u bloku 70 a nisu u bloku 70a tj kod mene.
Na Bing mapi je druga prica, koliko vidim ove ulice ispred moje zgrade su tacno ucrtane ali one iza moje i jos jednog reda zgrade nisu lepo ucrtane. Govorim o manje vaznim ulicama ako se tako mogu nazvati, to su ustvari ulicice koje vode kroz parking.
Uglavnom Planplus je najbolje prikazao osim te greske ispred moje zgrade.
Na Bing sam primetio da reka Sava uopste nije ucrtana.
Naravno Internet prezentacije i programi - pricamo o online verziji...
online verzija nema veze sa realnoscu ,render odnosno slike su uzasnog kvaliteta, detaljnost ravna nuli tipa PRvi Osnovni sud nema na mapi, ali zato maxi ima bukvalno svaki jer oni placaju reklamu na sajtu
google maps je 20x bolji u svakom pogledu.
DIsk je mozda bolji od svega nisam koristio, al online verzija je dno dna sa 55 reklama.

Poslednja izmena:
google maps je 20x bolji u svakom pogledu.

Ne moze se generalizovati tako. Na primer, meni je mnogo vazno da unesem adresu i broj i da vidim gde se nalazi. Evo pri prvom pokusaju na Google Maps, daje mi rezultate ulice koju sam uneo u NS, dok u Beogradu ne postoji. Mnogo lose i veliki razlog da ga eliminisem odma. Dakle, zavisi od potreba. Google Maps uglavnom koristim da gledam satelitske fotografije i kao mapu sveta.

Nazad
Vrh Dno