Šta je novo?

iPhone 3G 8 GB - Big problem

Scyter

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2010
Poena
385
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-13900KF, Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB (Push&Pull Arctic P14 Max)
Matična ploča
Asus ROG Maximus Z790 Hero
RAM
G.Skill 32 GB 6600 MHz Trident Z RGB
GPU
Asus GeForce RTX 4090 TUF Gaming OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB, 980 Pro 2 TB
Zvuk
Altec Lansing VS2421E, Redragon Zeus 2
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
Corsair 7000D Airflow (3x Corsair 140, 4x Arctic P12 PWM PST, 1x Corsair AF140 Elite)
Monitor
LG C3 OLED 42
Miš & tastatura
Logitech G9x, Redragon Kala
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Apple iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Fit2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Juce sam gledao neki video klip preko Safari-ja, sve dok odjednom nije zabo telefon sam od sebe. Izasao je iz pretrazivaca i stoji u meniju. Load-uje nesto, medjutim, ne moze nista da mu se uradi. Ne moze cak ni da se ugasi! Totalno je zakuc`o. Padne mi ideja da sacekam da mu se skroz isprazni baterija, da bi se ugasio sam. Sacekam ja, ugasi se skroz telefon, stavim ga na punjac, upali se, sve normalno funkcionise.

I sada krece muka... Telefon radi uzasno sporo, neke opcije kao iPod ili Contact uopste ne otvara. Krene, zabode i vrati se u meni. Ne znam koji mu je... Jailbreak-ovao sam ga opet, nema vajde. Pokusao sam bez SIM kartice da ga koristim, ali isto. Reset-ovao sam skroz telefon, u nadi da cu resiti problem, nece ni da cuje.

U cemu je problem? Neka resenja?

Verzija softvera je 4.2.1, baseband je 05.13.04. Uradjen Unlock i Jailbreak naravno.

Ja bin poceo kompletnim reinstaliranjem...prvo i najvaznije reinstal iOS-a (pa ga onda jailbreak-uj i unlock-uj)...

Treba da odradis restore i normalno ce ti onda raditi. Slican problem sam imao i ja.

Tapa iPhone Talk

Resen problem!

Morao je da sledi kompletni uninstall (restore, Jailbreak i Unlock). Sada radi k`o svajcarski sat :D

Ko zna sta sam povuko iz onog klipa. Srecom, dok sam radio restore verzija softvera je ostala kao i pre (4.2.1), jedino je podigao baseband na 05.15.04, sto i nije strasno, imacu i dalje GPS.

Pogresio si ako ti iPhone nije simfree, trebao si da ubacis custom fw. Sad taj BB ne mozes da otkljucas.

Tapa iPhone Talk

Sh*t, sad sam video da sam se za*ebao :wall:

Vidim nesto nema signala... Nije valjda da cu morati da ga dizem BB 06.15.00?

Nazalost moraces da ga dizes na 6.15, to ti je jedino resenje.

Tapa iPhone Talk

Resen je problem napokon. Na zalost, morao je baseband da ide na 6.15.

I to sve zbog mog nestrpljenja. Da sam jos malo pogledao tutorial-e po You Tube-u ne bi se ovo desilo. Sta je tu je, ne radi GPS, mogu da zivim i bez njega.

Drago mi je da je sad sve OK.
Mislim da moze GPS da radi ali samo u airplane modu, mada ne znam i kako tad funkcionise.

Tapa iPhone Talk

Ma nije mi toliko neophodan GPS, koristim ga retko, ali opet, nije na odmet imati ga.

Hvala puno na pomoci.

Naravno, ali sad sta je tu je.

Nema na cemu. ;)

cheers

:wave:

Nisi ni prvi ni poslednji koji je to uradio ;) I ja sam isto svoj 3G kao ti i posle nisam imao GPS koji mi nije nikada ni zatrebao doduse :p

ljudi, meni se desilo jos nesto gore na 3gs 32, resetovao sam ga i otisao u pm. baterija na nuli. pokazuje da je povezan sa pc i ne puni se.
kad skinem kabl, kobajabi se puni. kad ga upalim pojavi se samo jabuka i nista drugo.
neznam ni da ga otvorim da izvadim bateriju. kuku lele, pomagajte ! ! !

Probaj da odradis hard reset, tako sto drzis power i home dugme jedno 10ak sekundi.

To pogledaj na youtube, tamo imas dosta tutorijala vezano za to.

@steluk:
Da li je telefon bio JB? Da li si uradio reset to factory settings? Ako je na oba pitanja odgovor tacan... moraces da ga reinstaliras a veliko je pitanje koji firmware da stavis. Nemoj da ga stavljas na PC, vec ga zakaci na punjac i trebalo bi da se napuni. Ne verujem da je baterija zveknula.

Da ne otvaram novu temu,kupio sam polovnog 3gs 16gb koji koristim vec nekih mesec dana i sve je bilo ok do juche kad je baterija krenula rapidno da se troshi chak i u stand by rezimu i osetno da se pregrejava,
u medjuvremenu nisam nista posebno radio,niti instalirao,programi su svi pogaseni,ali telefon kao da stalno nesto radi..da li je mozda u pitanju dotrajala baterija ili mozda nesto drugo,da li neko ima slicno iskustvo?

Sigurno ti neka aplikacija crpi bateriju. Odradi restore ali napravi custom fw nikako sa oficijalnim ako ti nije sim free iPhone.

I instaliraj program iz Cydia-e baterry info pa okaci slike sta pise.

Mozda si dodao novi kontakt, a nisi ukljucio pristup interentu (wifi ili 3g) i on se muci da syncuje kontakte s gmailom. Meni se jednom to desilo.. Ode baterija za 4-5 sati.

Zato je najbolje iskljuciti tu opciju. I za backup koristiti iDrive. :D

Mozda je nesto i iz Cydia-e instalirao. Znam npr. kad sam imao Lockinfo i weather plugin da mi je to crpelo bateriju samo tako. Jer se non stop kacio na net, da bi osvezio bazu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno