Šta je novo?

Problem pri instalaciji OS

cybersrb

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
159
Imam sledeci problem,posto imam SILICON POWER
240GB SSD SATA300 Velox V20 SP240GBSSDV20S25
i na njemu instaliran Windows 7 Ultimate x64 SP1 on radi ok,ali mi taj prostor nije dovoljan i toga sam bio svestan i kada sam kupovao taj hard,pa sam kupio jos jedan hard SATA 1TB STM 31000 528AS 7200.DiamondMax23 7200rpm SATA II 32mb e sad... raskacim SSD da bi podigao Windows XP x64 na ovaj hard od 1TB instalacija tj priprema krece normalno ucitavanje plavi ekran i kada dodje do prelaska na instalaciju tj i ne dodje do dela kada pokazuje koliko je vremena potrebno da zavrsi instalaciju OS pukne blue screenNe znam sta moze biti problem,slikao sam telefonom pa se nadam da ce se videti.

P.S.Masina sa profila

Prilozi

• 24092011788.jpg
    24092011788.jpg
    1 MB · Pregleda: 41
Proveri kako si u BIOS-u podesio SATA kontroler. Da li je namesten na AHCI ili IDE? Kada si instalirao XP, da li si instalirao i drajvere za SATA kontroler sa floppy diska putem opcije F6? Ako nisi onda moras da SATA kontroler podesis na IDE.

Proveri kako si u BIOS-u podesio SATA kontroler. Da li je namesten na AHCI ili IDE? Kada si instalirao XP, da li si instalirao i drajvere za SATA kontroler sa floppy diska putem opcije F6? Ako nisi onda moras da SATA kontroler podesis na IDE.
Hvala ti na odgovoru,mislim da ce pre biti problem ovo prvo,jer sam na drugoj masini uspesno podizao XP na taj hard od 1TB sada cu da vidim kako je u BIOS pa cu javiti da li sam uspeo nesto.

Koja verzija XPa je u pitanju? Ima li neki SP u instalaciji?
Standardan originalni Windows XP Professional x64 bez sPakova etc.

Poslednja izmena:
I sto xp x64? Bagovit je .... problemi sa drajverima itd. Instaliraj win7x64

Problem resen iz prvog poteza,SSD ostavljen na AHCI a drugi hard na IDE sve radi ok,hvala ti puno..covek zna znanje :happy:

I sto xp x64? Bagovit je .... problemi sa drajverima itd. Instaliraj win7x64
Imam vec vec na SSD win7 a xp x64 zbog 8GB ram-a sad je dual boot ;) pa,nisam nikad imao problema sa drajverima bar standardnim chipset,grafika,programi isto jer do izlaska 7ce sam koristio xp x64

Nazad
Vrh Dno