Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
O da, itekako je gore - sad cekamo u redovima za quad procesore i megabite nase nasusne.

Tema je Paypal.

O da, itekako je gore - sad cekamo u redovima za quad procesore i megabite nase nasusne.

Upravo tako. Nešto nisam video da se penzioneri lome ispred prodavnica za RAM memorije, ajfonove i Battlefield 3 igru. Gore je samo onima koji su 90ih švercovali, bavili se kriminalom, otimali od poštenog naroda i od toga živeli kao kraljevi.

Što se carine tiče treba vi iz BG i dole da pritisnete carinike,. U NS se ništa ispod 50 evra ne carini, a ako je sa ebay uopšte. Ne sećam se kada je nekom od mojih ortaka išta ocarinjeno.

Meni stigao special edition disk, paket ima preko 500 grama, neotvoren.

Primer:
patike sa Nike shop USA, $120 - carina 1200 din
cipele sa eBay UK oko 40 funti, carina 0 din

Ako se ne varam, Serveto je dobio iPod Touch iz USA bez ikakve carine, poslato običnom poštom.

Poslednja izmena:

sa linka nbs se sad jasno vidi da mi ne kochimo niti smo ikad kochili upad pp za srbiju, tako da je valjda svakom sada jasno da je do samog pp-a sto nije omogutjio "rezidentima" srbije da imaju makar prvu i osnovnu funkciju tog servisa a to je platjanje preko neta, dok je meni daleko zanimljiviji zadnji pasos u kome se kaze da rezidenti srbije mogu prodavati robu i usluge nerezidentima, samo nije recheno kada tje biti dopune zakona u vezi toga (znachi vetj nekako moze samo jos nesto treba dopuniti, shto je opet vrlo nezrelo od same nbs kad vetj izlazi sa takvim izjavama - npr dopuna moze biti i 2028 ili 3187g), sto tje sigurno pre nego kasnije biti od krucijalnog znachaja za onog korisnika koji vrsi posao prodaje ili recimo primi novce iz inostranstva pa hotje da ga "svuche" na svoj bank account

na kraju ispada da nbs izlazi sa usiljenim izjavama (koje ne donose nista novo) pod pritiskom javnosti tj da nema debata, izjava po novinama, raznih foruma itd, nbs bi tjutala. sto pre nbs dopuni zakone njoj po volji ili bilo kome po volji (meni nije bitno - sto se mene tiche neka tajkuni formiraju zakon u ovom sluchaju, a ja bi ga montirao u roku od odmah sa sve carinama :d) a pp zvanichno potvrdi (npr uvodjenje withdrawal opcije za srbiju na svom sajtu) onda srbija moze da se nada chak i nekom manjem finansijkom oporavku, jer samo bezbroj ljudi u srbiji je na penalu za ovakvu vrstu prodaje, a to za nbs znaci suve devize, u stvari nbs nije svesna da bas ona donekle kochi razvoj ove nase srbije u kojem se cela privreda raspada pa mora se zaduzuje za sada koliko cela bivsa sfrj

Upravo tako. Nešto nisam video da se penzioneri lome ispred prodavnica za RAM memorije, ajfonove i Battlefield 3 igru. Gore je samo onima koji su 90ih švercovali, bavili se kriminalom, otimali od poštenog naroda i od toga živeli kao kraljevi.

Što se carine tiče treba vi iz BG i dole da pritisnete carinike,. U NS se ništa ispod 50 evra ne carini, a ako je sa ebay uopšte. Ne sećam se kada je nekom od mojih ortaka išta ocarinjeno.

Meni stigao special edition disk, paket ima preko 500 grama, neotvoren.

Primer:
patike sa Nike shop USA, $120 - carina 1200 din
cipele sa eBay UK oko 40 funti, carina 0 din

Ako se ne varam, Serveto je dobio iPod Touch iz USA bez ikakve carine, poslato običnom poštom.

Oces da mi kazes da meni u NS sta god da narucim sa Nemackog Ebay-a (99% slucajeva stvari do 100€) nece biti ocarinjene i platicu samo cenu koja je + postarinu? :zgran:

Poslednja izmena:

Povezao si 2 nepovezane recenice... (A>B, B>C =>A>C)

ja sam iz Vrbasa, što je pod Novim Sadom, jelte... najskuplji paket koji sam naručio bio je 30e i znam da nisam ništa platio ( još je bilo sa zavvi-a, to je UK) tako da nisam ni poštarinu plaćao, kao da sam Englez :d

Ljudi nemojte se saliti sa ovim stvarima ! :D
Pa jel moguce da sam ziveo u zabludi da ce da me oderu na carini.
Pa ako mi nece cariniti robu sa ebay-a to je raj ! Naravno necu naruciti auto... :D

Naravno da će ti cariniti robu koju kupuješ ali će uglavnom ispoštovati onu vrednost koja je zakonom određena a do koje se roba ne carini. Međutim, ako budeš učestalo kupovao i uvozio, cariniće ti gotovo sve.

Mislim da je to do US zelene i crne liste. I Pakistan nema paypal a u prvih 50 najrazvijenijih zemalja su, imaju 20 miliona internet korisnika :D

Kakva crne liste? Mislis da Ruanda nije na goroj listi od nas? (ako uopste ima listi)
Isto vazi za Lesoto, Bocvanu - da ne pominjem neke zemlje Bliskog Istoka ;)
Venecuela...

Eh, da... Sierra Leone i Somalija - te su na vrhu bele liste :)

Ne kazem da je "sigurno tako". Ali da je do PP, pre bi dosli kod nas nego u Bosnu i Albaniju. A da je do neke crne liste, rekli bi to javno.

Ljudi nemojte se saliti sa ovim stvarima ! :D
Pa jel moguce da sam ziveo u zabludi da ce da me oderu na carini.
Pa ako mi nece cariniti robu sa ebay-a to je raj ! Naravno necu naruciti auto... :D

Nisi živeo u zabludi, već su ljudi iz BG i južno toliko poplaćali carina da se samo oni čuju, a mi Vojvođani se ne žalimo, nama leeeeepo :) Kažem ti, za carinjenje Vojvođanskih paketa je zadužena carinarnica u NS kod koje sve lepo prolazi, te igre, diskovi, knjige, te sitnice do 100ak evra prolaze bez carine. Dok u BG deru.

Mi u NS nemamo Evicu :) Mnogo je liberalniije, kao da nije ista država.

Teško. Da su hteli, uveli bi je do sad. Ja poručujem već 2,5 godine i uvek je bilo sve okej.

Ajmo svi da posaljemo po mail PPu da sto pre zelimo da i nas ukljuve u sistem :)

Jesam dobio iPod za koji nisam nista platio (160ak din.). Poslato USPS-om.
Bez ikakvih problema mi je stigao.
Samo, mislim da sam imao ludu srecu. :)

EDIT: Ninoslave, samo se ti hvali na sav glas... Ima da nam uvedu poostrene mere. Cuti bre! :d
P.S. iPod mi nije sa ebay-a.

Poslednja izmena:
Kakva crne liste? Mislis da Ruanda nije na goroj listi od nas? (ako uopste ima listi)
Isto vazi za Lesoto, Bocvanu - da ne pominjem neke zemlje Bliskog Istoka ;)
Venecuela...

Eh, da... Sierra Leone i Somalija - te su na vrhu bele liste :)

Ne kazem da je "sigurno tako". Ali da je do PP, pre bi dosli kod nas nego u Bosnu i Albaniju. A da je do neke crne liste, rekli bi to javno.

Bilo je vec price o tome da se PayPal izmedju ostalog konsultuje i sa americkim bezbednosnim agencijama, a verovatno je i sama politika ukljucena u sve to...90ih smo bili na svim njihovim mogucim crnim listama..prevare sa kreditnim karticama su cvetale tada. Verovatno je sve to imalo i kumulativni efekat do sada. Sve je to politika i neko prosipanje magle...svakako ce se ovo ulazenje na listu PP iskoristiti kao okretanje Srbije Evropi i sl. U fazonu eto usli smo na PP listu, jos malo i u EU...a sad glasajte za nas, or else...

Ej ja sam upoznao Radic Evicu (vise puta). Zena - zmaj. Naplatice ti sve sto moze, nece da popusti ni cent. Za bateriju sa ebay smo se pola sata raspravljali da ne zelim da platim 1200 dinara carinu jer sam bateriju platio 3$. Na kraju se posiljka vratila u HK i cao.

Evica je samo jedan lik, kad nje ne bude doci ce Dragica, Milica ......
Sustina je da se sistem ne menja duzi niz godina ....

kakve sad veze ima carina i posiljke sa raspravom oko PP i njegovog uvodjenja?

Pa većinu ljudi zanima kupovina fizičkih stvari korišćenjem paypala, prvenstveno sa ebay...

Ima veze, zato sto se PP prestavlja kao vlasnistvo ebaya, samim time kad se dovede PP omogucice se kupovina proizvoda preko ebaya, i ta se prica prica vec godinama, kako ce narod dobiti povoljnu kupovinu, jeftine stvari, mogucnost da kupi sta god pozeli, ali je uvek bila konstatacija da kad drzava ucini sve da se dovede PP onda se moraju promeniti u zakoni carine koji su stari 40-50godina, i evo na karju smo dobili saopstenje da nije ni bilo nikad prepreka da dodje PP a samim tim i mogucnost kupovine na ebayu, nego je to bilo do njih, a propisi ce da se usklade sa zemljama koje vec koriste PP, i opet nemamo konkretno sta i kako ....
Po svemu sudeci i da dodje PP nista ti i ne znaci sa uslovima koji sad vladaju, a to je carina koja ima ovlascenja da te tretira kako oni pozele .....

Poslednja izmena:
Upravo sam čuo da će ministarka gostovati danas u 16h u vestima B92.
Naravno, na temu PayPall-a i njegovog poslovanja u Srbiji...

Daj Boze da bude neshto od ovoga,nego mi nije jasno zasto Pay Pal i dalje salje isti odgovor, da nemaju nameru da dolaze u nashu zemlju ove godine i da je sve greshka ?!

A gde je PayPal izjavio da nema nameru da dolazi u Srbiju? Svi pišu o tom odgovoru i grešci, ali ja ne vidim da nas je PayPal sklonio sa one liste koja od sutra važi.Ako je u pitanju odgovor koji se može naći na nekom ruskom forumu, tada me baš briga.

Videćemo svi sutra u 19h da li nas je PP uvrstio ili ne i to je to.
A ja ću danas opet da probam da kupim nešto na eBayu, pa ako ne budem mogao da platim neka me banuju, ne mogu više da se cimam i da objašnjavam prodavcima da moram da im platim direkt preko PP.

Ne, ne, video sam komentar na FB,lik je komentarisao Mondo link u kome kazu da PP dolazi. Naime,on je poslao pismo i dobio odgovor da oni nemaju nameru da dodju ove godine i jos navodi da svako ko ne veruje da je odgovor validan,slobodno posalje pitanje PP sluzbi,odgovaraju za najkasnije 24 sata.

Ma, to je sve sviranje surcu. Pa ovde je postovan odgovor sa ES-a gde su čoveku odgovorili "very soon".

"Srbija postaje deo opstih uslova" hahaha, kakvo izrazavanje...
naravno nije pominjala sustinu, to jest carinsku granicu...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno