Šta je novo?

Warhammer 40,000: Space Marine

Pa da, ali npr mogu da ubace neke od poznatih kampanja koje se pominju... Bilo sa Ultra's ili sa drugim chapter. Ne moraju ni da budu zvucna imena (mislim na Marneusa, Russ-a i ostale) ali mogu makar da budu dosledni prici i lore-u, da kad su vec uzeli 2nd company, da bude tu Sicarius, a ne neki tutumrak koji ima vise zlata na sebi nego cela planeta :S Nema ni Marneus toliko zlata na sebi, a on je vodja Ultramarinaca....

I nzn, meni je najgori trip sto vodis samo ovog kroz pola kampanje, i samo vas trojica, cpt. sgt. i obican 'veteran' :S Marinci se salju u borbu samo u cetama, posalje se ceo odred i zavrsi se posao (oko 100 ljudi) i ne razdvajaju se toliko (Codex zabranjuje naredjenom da ne vodi svoje vojnike u borbu - ali se ponekad vrse devijacije od toga zarad uspeha misije) a ovde je to for sake of single player :S Makar da su napravili da ti poginu svi ili nesto, pa da bude blize lore i pravilima, nego ovako al ajd...

Inace BT su samo fanatici, GK su klasa iznad Astartes. I svi imaju daleko mocnije naoruzanje od obicnih SM. Inkvicija na SM gleda arogantno (primer je na kraju igre) i oko sebe inkvizitori drze uglavnom GK, a ne neke SM, zato sto su SM podlozni uticaju psykera... Svi ti detalji znaju da nerviraju, ali posto je ovo igra za siroke narodne mase - zasto da ne, uproste stvar i pokazu ih kao uber-super-giga-mega-kul vojnike sto i jesu, i bez tolike pompe i pozlate -.-

Poslednja izmena:
Retko se salje cela ceta, najcesce squad marinaca. Mada zavisi od kampanje. Ali da, u pravu si da je ova cifra od 3 komada, osim ako nije objasnjena pricom, nelogicna. Inace kodeks je pisao Roboute Gulliman, primarh Ultramarinaca :) jer su oni jedini bili van celog zbivanja u Horus heresiju.

Umm.... AFAIK zastupljeno je slanje 100 ljudi (1 company) ali da, cesto je i slanje po 1-2-3 squada.. Zavisi od informacija o protivniku i slicno :)

PS: mali ot - sakupljam Ultramarince, 2nd company, i imam i Marneusa i HG uz jos neke, iscitah knjige o njima i sve to :) Nisam obican fan :)

Nisu bili van zbivanja za vreme pobune, samo su vodili borbu u svemiru, i kada su shvatili sta se desava zaputili se ka imperatoru. Stigli su na kraj borbe za Terru, taman kada su pobedili branioci. I posto su bili jedni od retkih legija koje su imale mnogo ljudstva, cine ~55% gene-seed :)

Jedino se nadam da ce u nekim sledecim izdanjima lore-a da se ispostave tacne glasine da Gulliman-ova rana zarasta :D Bilo bi kul da i on ponovo bude tu negde :d

Uff sta bih dao naprave Horus Heresy kampanju :D

6266fullview_emperor-horus.jpg

Ova ****na slika je bolja od od trenutne kampanje u Space Marinu. Daleko da je losa ali kakav lore poseduje 40k univerzum moglo je mnogo bolje.

Pa svi primarsi su tu negde, ako nisu mrtvi :)
Odavno vise ne skupljam figure, ali i dalje aktivno FRP-am i to naravno WH40K
Pa dok je Gulliman dosao sa ivica segmentuma Ultima, iliti iz tri lepe :) sve je bilo gotovo. Tada je on postavio doktrine koje se prate u Codex Astartes-u.
Nego da se ne znamo iz "zmaja" :)

Pa ima tih nekih glupih detalja, ali oni se mogu i drugacije protumaciti. Recimo za BT koji prate inkvizitora na kraju, covek je verovatno dojurio sam bez GK, a ovi BT-ovi kakvi su fanatici cim su culi o cemu se radi su ponudili da pomognu u sprovodjenju ''zakona'' . Koliko ja znam inkvizitor ne moze da komanduje Space Marincima, tako da jedino objasnjenje je da su se sami ponudili da pomognu. Drugo, ne bi bas bilo lorski da kao cela ceta zagine samo da bi ti isao do kraja igre singl. Svaki SM je vojska za sebe, pa bi bilo malo glupo da ih sacica orkova sve pobije. Sto se tice Blood Ravens-a, meni je bilo zao kad sam cuo da se ova igra nece raditi o njima. Bas je dobro uradjen chapter,mali,kurcevit i bez proslosti. Eto ja bih jedino voleo da naprave neku igru o Dark Angels-ima ili Space Wolves. Sta znam, meni su ovi ultramarinci nekako dosadni.

A dobro, nisam mislio da bas cela ceta izgine, vec recimo 5-6 ljudi koje vodis ili tako nesto, ili sta god... I slazem se za tu mogucnost sa BT.

Nemaju direktnu komandu, ali koliko su awesome astartes gardi, toliko su gk astartesima. Zato sto su pravljeni da budu bolji od astartes, i oni to i jesu. I iako nisu u direktnoj komandi, marinci ce cesto da slusaju gk zbog toga sta predstavljaju. A ako su neki visi cin u Ordo Malleus onda pogotovo..
Barem sam ja toliko shvatio kroz knjige i lore koji sam procitao.

@Koprijan: Ja nisam aktivan po turnirima i slicno, a figurice kupujem kod Autokomande. Skupljam samo zbog farbanja i uzivanja u tome :) A posle kada se skrpi veca kolicina i neka 'realna' za borbe, onda cu mozda :)

nije bas tako, zamrsenije je sve to, Gray Knights su frakcija za sebe, imaju *******iju opremu i oruzje, a i treba im obzirom na to sta su im primarni zadaci. Ali, osim sto imaju mnogo manje sanse, zapravo nikakve da padnu u haos se i ne razlikuju puno od adeptus astartesa, e sad koliko ko tu koga slusa zavisi od chaptera do chaptera.

secam se u DoW kad napravis GK to je to protiv Chaosa, gotovi su :)

Jeste GK jesu specijalizovani za borbu protiv chaosa. Ali space marincima jedino njihov chapter i emperor mogu da daju naredjenja. Za sve druge mogu da rade i da poslusaju samo ako oni tako zele. Koliko sam citao jedino medju GK nijedan nikad nije presao u chaos. Ja sam za ovu igru poceo da se zanimam kad je izasao dawn of war. Nisam nesto citao lore ali jesam koliko sam mogao. Koliko se secam nakon imperatora i patrijarha najjaci superljudi su ona imperatorova straza. GK su jaci od obicnih space marinaca zato sto su bolje utrenirani,imaju bolju opremu i psyhic moci. Realno ja bih voleo jednu igru sa dark angels-ima zato sto mi ona njihova potera za 'fallen' saborcima deluje kao dobar materijal za igru. Jos vise zbog onih opisa sa oruzja u DoW2 gde kazu da cak i drugi space marinci im se sklanjaju sa puta kada jure nekog fallena.

Heh, sto vise citam sta pisete to mi je vise zao sto se ne razumem u WH40k univerzum. :D

Hvala Dule, preduhitrio si me, htedoh da posaljem isti link :)

jel provalio neko gde su sejvovi od igre?

U Steam folderu, udjes u userdata, folder sa brojem i onda opet u folder sa brojem, ali ovaj put broj iz 'steam_appid.txt'. Tu udjes u jos jedan folder (remote valjda?) i tu imas 3 fajla, i mislim da je profile info onaj koji ti treba. Mada, moguce je da je i jedan od ostala 2 potreban.

ne, mislio sam na narodnjaka.

nije bas tako na win7 vec C:\Users\tvoje korisnicko ime\App Data\Local\THQ\Relic Entertainment\Space Marine\

ali tu nema nicega osim config fajla.

Vec sam bio napisao na prosloj strani, za svaku drugu igru umem da nadjem sejv, ali za ovu nema sanse :)

Treba mi neko ko je uspeo da nadje, nemojte da mi nagadjate, sve logicne poteze sam vec isprobao :type:

nije bas tako na win7 vec C:\Users\tvoje korisnicko ime\App Data\Local\THQ\Relic Entertainment\Space Marine\

ali tu nema nicega osim config fajla.

Vec sam bio napisao na prosloj strani, za svaku drugu igru umem da nadjem sejv, ali za ovu nema sanse :)

Treba mi neko ko je uspeo da nadje, nemojte da mi nagadjate, sve logicne poteze sam vec isprobao :type:

Ja sam u tom folderu za moju blackbox verziju igre nasao save :) Sinoc sam bas brisao tragove i secam se da sam video tu ili na slicnoj lokaciji :)

auu jbm li ga, kod mene ima samo taj config fajl i nista vise :S: a isto imam black_box
Mada ti imas win xp, verovatno nije bas isto.
Ma ko ga j*be, hteo sam da sacuvam sejv pre nego sto obrisem igru (jer sam otkljucao sve one lobanjice) ali nema veze...

auu jbm li ga, kod mene ima samo taj config fajl i nista vise :S: a isto imam black_box
Mada ti imas win xp, verovatno nije bas isto.
Ma ko ga j*be, hteo sam da sacuvam sejv pre nego sto obrisem igru (jer sam otkljucao sve one lobanjice) ali nema veze...

Moguce da je i to :) sta da ti kazem idi na search i ukucaj space marine, naci ce sam :D

to sam prvo uradio, nisam tard :smash:

Wavrinka, pa i pricao sam o narodnjaku :D Meni se tamo nalazi save..

Barem mi je promenio podesavanja i nestao mi je save kada sam promenio appid, i posle kada sam prekopirao to - imao je moj save

Jel neko uspeo da napravi da mu MP radi ? Ima par upustva i krekova (koji navodno rade,za sve 3 vrste narodne verzije) ali nista od toga ... :/

Posto sam je imao na hardu i instalirao na win 8 nemogu je pokrenuti ni u compatibility modu da li postoji neko resenje?

Nemam pojma.
Ja sam je igrao jedno pola godine sa velikim žarom, singl i multi, pogotovo exterminatus.
Bilo bi ok da naprave nastavak.
Igra se još uvek, zaslužila je da se nastavi.

Jel ima ljudi u multiplayer-u ovih dana?

Ja sam zadnji put igrao exterminatus pre dve nedelje, jedva sam našao igrače.
Multi nisam probao, ispao sam iz forme.
Mada sigurno ima još fanatika 😅😁

Izlazi nova verzija Svemirskog Marinca:
Warhammer 40,000: Space Marine - Master Crafted Edition

Warhammer 40,000: Space Marine returns. Enhanced for a new generation!

Enjoy quality of life & graphical improvements that take the Warhammer 40,000: Space Marine experience to the next level.
Improvements:
Higher fidelity & improved textures
4k Resolution
Improved character models
Modernised control scheme + interface overhaul
Remastered audio

Nazad
Vrh Dno