- Učlanjen(a)
- 03.07.2002
- Poena
- 755
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
- Matična ploča
- B550I AORUS PRO AX
- RAM
- 2x16GB Kingston 3600MHz
- GPU
- Asus TUF 3080 10GB
- Storage
- Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
- PSU
- Corsair SF750
- Kućište
- Cooler Master NR200P
- Monitor
- Philips 65PUS7354
- Pristup internetu
- Optički internet
Na zapadu nista novo.
Ovo je ista ona glasina, samo malo lepse upakovana.
Mene interesuje koliko ce karta zasnovana na XDR2 da kosta i kako ce se ista pokazati u praksi tj koliko ce sam GPU moci da izvuce iz takvog memorijskog chipa?
Ukoliko stvarno idu na XDR2, to je zato sto sada imaju arhitekturu kojoj je potreban toliki memorijski protok. Niko nije toliko lud da tek tako ubacuje nesto novo i nedovoljno provereno. Sto se cene tice, zavisice najvise od performansi, kao i uvek
Sve mi lici da se bore za svaki promil snage tj da strepe od Keplera ma koliko to zvucalo detinjasto.Ipak je borba za trziste..
Kakav zakljucak... zar se uvek svako ne bori za sto veci trzisni udeo? A ovo za strepnju je tvoj klasican Fud, jer apsolutno nista ne znamo o performansama ni jednog ni drugog cipa, a pogotovo se to nije znalo pre 3 godine kada se krenulo u razvoj arhitekture.
Zbog cega impementacija samo na dve karte ako je inovacija u pitanju?
Odgovor na ovo "pitanje" svakako nije tezak, ali mi nije jasno kako sam nisi dosao do tog zakljucka... dostupnost cipova. XDR2 je daleko od mejnstrima, i proizvodnja svakako nije dovoljna (a cena dovoljno niska) da bi je trpali u karte koje se prodaju u desetinama miliona komada i gde je sto niza cena proizvodnje imperativ. Uvek je tako bilo, stvarno ne shvatam cemu cudjenje.