Šta je novo?

HTC Tattoo flash to 2.3.2

IvaNftw

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2008
Poena
375
ljudi imam jedan problemic. Pokusavam da instaliram CyanogenMod Gingerbread 2.3.2 RC0 na tattoo. 4 sata sam malopre izgubio,bezuspeshno pokusavajuci. Prilikom fleshovanja,izbaci mi Error in /sdcard/KalimGinger.10.xx.zip (status 7). Reshenje je Install ClockWorkMod 3.0.0.5,koji ne umem da instaliram. Ako neko zna,a ne mrzi ga da napise par recenica,bio bih veoma zahvalan.

Aj ako ti nije problem napisi link gde si video kako se flash-uje Tattoo.

Pa sve radi,tj BT,kamera,wifi,market itd itd. Overklokovan je proc,mada telefon je nekako "sporiji",takodje adw launcher ume povremeno da izbaguje. Inace prvi put sam (za ovih 8 meseci koliko ga imam),rootovao/fflashovao ovaj tel. Proces nije toliko tezak,ukoliko se nadje odg tutorijal.

Koji si tutorial koristio? Nasao sam na wiki neki ali mi deluje prilicno komplikovano. Rutovao sam ga kad sam instalirao igo,nemam pojma da li treba opet.
Mogao bi,ako imas vremena,da das i ovde neki kratak ali ****tacan tutorial,na srpskom...

moras ponovo rootovati,jer ne moze preko tog. Mora taj ClockWorkMod 3.0.0.5. Skini ClockWorkMod 3.0.0.5 recovery,kopiraj na sd karticu u tel,skini androidSDK (zip ne exe) instaliraj samo prvi apdejt,skini flash_image,i taj rom. Izgasi tel,upali ga na power+home,ubaci usb,enabluj ga iz tog starog recovery-a. Upali CMD,preko cmd-a udji u C:\AndroidSDK\platform-tools,kucaj
adb devices
adb shell
mount sdcard
flash_image recovery /sdcard/"name of recovery".img
reboot recovery
To je za taj 3.0.0.5. Izgasi opet mob,power+home,napravi nand backup,wipe system,wipe cache,flash rom from zip,izaberes rom,nakon toga flash google apps,restart i to je to.
Prey :D

Poslednja izmena:
Novija verzija izasla danas. Duplo brze radi sada.

Sta se desava sa 2.3, ima li novih iskustava i mozda nekog uputstva sa svim linkovima(fajlovima) po mogucstvu na srpskom?

Koliko je overklokovan? Kako radi sada u odnosu na 1.6? Da li radi flash u browseru?

Pa radi na Legend, e sad jeste da su ti procesori arhitektualno razlichiti u korist Legenda, ali nije tolika razlika valjda.

Odvalio si veliku glupost a ostao si ziv :d Koristim verziju 2.3.2 CM mod. vec duze vreme (mesec i nesto) i sve radi ,BT,Kamera,FM.Menjao sam razlicite launchere iz dosade.Najbolje radi ADW Launcher Ex kada se pravilno podesi,telefon je kao preporodjen.Meni je na srpskom,moze da se instaliraju sve aplikacije za tu rezoluciju.Ima i nova verzija IGO koja je prilagodjena za tattoo.Inace instaliranje na memorisku karticu je najbolja stvar tako da uvek imas dovoljno interne memorije.Mislio sam da ga menjam za jace modele android htc telefona ali mi sada ne pada na pamet,jer sam odusevnjen telefonom.Nije veliki a moze sve sto i jaci modeli.Inace procesor se moze klokovati negde do 700 kod mene je na 600 i nesto .Zaboravio sam najvazniju stvar a to je da baterija drzi duplo vise nego ranije.:)

Poslednja izmena:
Odvalio si veliku glupost a ostao si ziv :d Koristim verziju 2.3.2 CM mod. vec duze vreme (mesec i nesto) i sve radi ,BT,Kamera,FM.Menjao sam razlicite launchere iz dosade.Najbolje radi ADW Launcher Ex kada se pravilno podesi,telefon je kao preporodjen.Meni je na srpskom,moze da se instaliraju sve aplikacije za tu rezoluciju.Ima i nova verzija IGO koja je prilagodjena za tattoo.Inace instaliranje na memorisku karticu je najbolja stvar tako da uvek imas dovoljno interne memorije.Mislio sam da ga menjam za jace modele android htc telefona ali mi sada ne pada na pamet,jer sam odusevnjen telefonom.Nije veliki a moze sve sto i jaci modeli.Inace procesor se moze klokovati negde do 700 kod mene je na 600 i nesto .Zaboravio sam najvazniju stvar a to je da baterija drzi duplo vise nego ranije.:)

Dal mislis na Cyanogen mod 7? Vidim postoji verzija 2.3.4
Bio bih zahvalan a verujem i drugima bi znacilo ako bi mogao korak po korak da objasnis proces stavljanja 2.3.2
Ako te ne mrzi.

Poslednja izmena:
Evo linka odakle sam krenuo http://www.srbodroid.com/developmen...je-i-instalaciju-recovery-roma-na-htc-tattoo/ Najteze mi je bilo instalirati onaj adb drajver (mozda zato sto sam radio na windowsu XP).Kada se telefon rutuje instalira se program ROM Manager (skine se sa marketa) i pomocu njega se instalira ClockworkMod Recovery.On se nece instalirati ako telefon nije rootovan.Kad pocne njegova instalacija to vam je dokaz da ste prethodno sve dobro uradili.Kad je on instaliran onda su vam sva vrata otvorena,obrisete sve sa kartice formatirate je i iskopirate na nju samo ,update-cm-7.0.0-click-signed.zip, ja sam taj stavio mada ima i novija verzija, i stavite isto gapps-gb-20110307-signed.zip To su google aplikacije.Ugasite telefon.Pali se drzanjem spustene slusalice i home dugmeta sve dok se ne pojavi meni ClockworkMod Recovery programa.Iz menija izaberete prvo pravljenje backupa (on je negde 200 i nesto mb) ,pa onda sve obrisete ,videcete u meniju programa sve ima sta treba da se brise.Onda se izabere flash from zip sd card i on sam ucita ono sto ste iskopirali na kartici.Vazno je biti STRPLJIV i cekati svaki proces da pocne,ne treba zuriti.Telefon ce se restartovati i podici novi sistem (i tu treba strljenje jer prvi put se dosta sporo ucitava).posle ugasite tel. i opet insalirati google app,znaci samo instal zip from sd card (ne brisati nista).To je to izgleda komplikovano a u stvari je jednostavno kad se krene,samo treba cekati da se sve odradi do kraja.Posle uzivaje ,otvorice se nove mogucnosti i radite sa telefonom sta vam je volja.Onaj folder gde je backup prethodnog sistema iskopirajte negde na komp. da ga imate za svaki slucaj.Treba vam i citac kartica ili laptop za brisanje i kopiranje sa kartice.

P.S. Mnogo mi je pomogo program to jest folder koji sam nasao na netu a zove se RootTattoo1Click_Recovery_2010-03-18_Mvx .Odatle sam sve radio tj program sam odradi rootovanje,ne treba da se nista kuca u Command promtu.

Poslednja izmena:
Ne mogu da pokrenem RecoveryMode, izbaci mi sliku na kojoj je uzvicnik u trouglu. U tom trenutku mogu samo da izvadim bateriju i ponovo startujem telefon, naravno, telefon normalno radi. Pokusavam da nabacim neki ROM, ali dzaba kad ne mogu da pristupim RecoveryMode-u. Ima li neko resenje za popravku RecoveryMode-a?
Mislim da je problem u lose odradjen rootovanju telefona. Nasao sam na XDA OneClickRoot, i odradio po uputstvu, nakon toga instalirao RomManager, flesovao ClockWorkmode recovery. Nakon toga sam pokusao da podignem RecoveryMode, ali javlja sa gore pomenuti problem.

Kad ti izbaci taj trougao znaci da ti telefon nije rootovan.Koristi onaj program sto sam na kraju napisao pod P.S.

OK. Pokusacu ovih dana, pa cu javiti sta sam napravio...
Hvala na savetu svakako

Dok jel ti radi flash?
Jel ti baterija traje duplo drze chak i posle overkloka?

Radi ,stavio sam i najnoviji 2.3.3.Overclok radi samo kad se pokrene neka aplikacija ,u mirovanju se procesor vraca na stare vrednosti.

Jel moze neko da mi kaze koji je najsveziji custom ROM za Tattoo koji uz punu Bluetooth funkcionalnost ima i Sense?

Ne mogu da verujem da sam pitao nesto toliko tesko. :)
Niko da odgovori posle 2 meseca.

Aj da probamo nesto lakse: postoji li nacin da sto manje bezbolno omogucim bluetooth transfer na Tattoo-u?

Stavi slobodno nFinityGB-1.04.zip.Provereno najbolje i najbrze radi.Skinove i launchere menjaj posle po zelji.

Vrh Dno