Šta je novo?

Prvi put da sretnem ovako nesto. Datum i vreme..

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Posle 2 god. koriscenja Win7 i instalacija gomilu igara, programa itd, resio sam da krenem od nule.
Format diska i sve po ustaljenoj proceduri.Na kraju svega norton ghost, image na drugu particiju ...
Nakon instalacije svega sto sam imao i ranije dobijem oko 10GB vise slobodnog prostora. Jasno mi je zasto, ali nije to pitanje.

Pogledam slucajno i vidim da folderi windows, program files i users imaju datum 14.07.2009, a stvaran datum kada sam instalirao windowse je bio 03.09.2011.
Baterija na m.b je ok.

Ko je ovde lood ?

A update windows-a?

Kolika ti je particija C:? Ja bih opet formatirao disk, jer koliko mi se cini to prvi put nije odradjeno kako treba.

Desilo mi se jednom na XP-u da format jednostavno nije prosao, tj. obrisao je sve osim Windows i Program Files foldera. Sve sto je bilo tamo, ostalo je, ali nista se nije pojavilo kao instalirano. Generalno slicno kao i tebi. Posle drugog pokusaja sve se ipak zavrsilo kako treba. Mozda ima neki slucaj kada se jednostavno ne desi :).

Koji datum? Created ili Modified? Pretpostavljam Created jer samo taj se vidi za foldere u exploreru.
Normalno je da bude taj datum za W7, jer on maltene samo kopira WIndows folder sa svog WIM image-a na DVD-u, a taj file ima navedeni Created date.

Svima ce biti taj datum za Windows 7 folder ako ga nisu naknadno menjali rucno :)

Kaa se radi format C particije, bojle je da se uradi full format, bez obzira što traje duže. Quick Format jednostavno ne može uvek dobro da odradi posao. Ako ponovo instaliraš sistem, uradi mu FULL FORMAT.

To nema ama nikakve veze...i quick i full format rade istu stvar. Brisu fajlove s'tim da full format jos i skenira disk za bad sectore..

http://support.microsoft.com/kb/302686

When you choose to run a regular format on a volume, files are removed from the volume that you are formatting and the hard disk is scanned for bad sectors. The scan for bad sectors is responsible for the majority of the time that it takes to format a volume.

If you choose the Quick format option, format removes files from the partition, but does not scan the disk for bad sectors. Only use this option if your hard disk has been previously formatted and you are sure that your hard disk is not damaged.

Koji datum? Created ili Modified? Pretpostavljam Created jer samo taj se vidi za foldere u exploreru.
Normalno je da bude taj datum za W7, jer on maltene samo kopira WIndows folder sa svog WIM image-a na DVD-u, a taj file ima navedeni Created date.

Svima ce biti taj datum za Windows 7 folder ako ga nisu naknadno menjali rucno :)

Hvala.
Sad sam video na je i na poslu ( skoro formatizovana particija) isti datum sto navodi da je to datum kada je Wim mage kreiran.
Uvek radim full format particije.

Vrh Dno