Šta je novo?

Koji 42-47" LCD/PLASMA?

milas

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2011
Poena
154
Ne znam postoji li ova tema, ali hajde da pokusam sa ovom novom...dakle, hteo bih kupiti LCD(LED)/Plasma TV malo vece dijagonale 42-47", pre svega sto ce se tv gledati sa nekih 4-5m udaljenosti. Na njemu bi gledao digitalnu tv/hd kanale i eventualno filmove sa usb-a, a cena da bude u opsegu od 700-900e.

Takodje bi me zanimao i neki home theather sa 5-6 zvucnika uz ovaj tv, ali ne znam da li da otvorim novu temu za to?

Ne verujem ni da ces LED od 40" naci za te pare. Cak i vecina 32" kostaju vise od 600e.

Aman :D
Nema LCD za te pare (svakako ne LED) da parira ni HD Ready plazmama a ne G20. Na manjoj dijagonali gubi se smisao 1080p (a na toj udaljenosti ti i za full HD sadržaj treba nekih 60")
Kupi neku 720p plazmu, (npr. Panasonic C, E - ne znam tačno koje je slovo), to ne bi trebalo da platiš više od 550-600e, ostane ti i para za neki kompakt player (tipa WD, Asus, koji već).
Ne znam je l ima Samsung za te pare, bilo ih je - dobri su i jedni i drugi, javiće se neko od samsmogovaca :d da ti preporuči

milas je napisao(la):
O.K. Hocete da kazete da nema nista ispod 800e (37"-40") da valja ili da je u rangu 42G20?

Hocemo :d

Ili sacekaj dok ne budes mogao da skupis malo vise para ili kupi neki obican LCD 40" ako nadjes za 600e ili ovo sto je JI rekao. Cifra i zahtevi ti bas ne idu jedno uz drugo.

Da, video sam. Verovatno cu uzeti g20 ili g30, ali razmisljam ima li neki LED u tom rangu i zasto bas da uzmem plazmu a ne led (koristio bih ga samo kao tv)?

E čitao sam juče, ovaj TV mi je na vrhu liste ako se odlučim da platim toliko. Jedina mana je što ne može sa usb-a da se pušta, ali i tu su napravili malu razliku u odnosu na G30. Jedino ne znam gde kod nas ima za 670?

Greska je u tekstu, pusta sve najnormalnije. Pitali su ljudi i tamo posle u komentarima, pa je ustanovljeno da je samo potrebno da hdd/flash bude formatiran u ntfs (na fat32 svakako ne moze fajl veci od 4gb). A evo i ja ti mogu potvrditi iz prve ruke da to radi bez problema :) Za cenu konsultuj itsvet.com, ja sam uzeo kod prvih na spisku.

Greska je u tekstu, pusta sve najnormalnije. Pitali su ljudi i tamo posle u komentarima, pa je ustanovljeno da je samo potrebno da hdd/flash bude formatiran u ntfs (na fat32 svakako ne moze fajl veci od 4gb). A evo i ja ti mogu potvrditi iz prve ruke da to radi bez problema :) Za cenu konsultuj itsvet.com, ja sam uzeo kod prvih na spisku.

Stvarno? E pa onda još bolje, hvala.

edit-s tim da ako se odlučim da dam toliko para za TV probaću da nabavim iz HU, tamo je 615e ;).

Poslednja izmena:
Ima, bolju sliku;)

Uzeo sam P42S30 juče, oduševljen sam slikom, mogu da potvrdim da pušta fajlove sa eksternog HDD-a, međutim, imam problem sa prikazivanjem titlova. Naime, titlovi koje TV generiše su previše sitni i ne podržava naše karaktere, pokušao sam sa mkv merge da ubacim titlove u sam fajl, prema uputstvu iz sobe Obrada video materijala, međutim, tada odbija da pusti prerađen fajl, dobijam samo crn ekran. cikaunix9 kako si ti ovo rešio?
PS: Rešio, problem je pravila Compressed Header opcija.

Poslednja izmena:
Imate ga u jednoj nasoj firmi veoma povoljno na akciji (61.500,00din.). Mislim da je to apsolutni best buy. Samo jedno pitanje, uzeo sam ovaj tv danas (P42S30E) pa me zanima sta mi treba od kablova da ga prikljucim na kablovsku (klasicnu - IKOM)? Kasnije nameravam da se prebacim na digitalnu.

O.K. Imam jos dva pitanja za ovaj tv: 1. Prikljucujem ga na klasicnu kablovsku (IKOM TV), koji mod treba tu izabrati: Analog, DVB-C ili DVB-T ?, 2. Stavio sam na moj flash (4Gb, fat32), jedan Panasonicov demo video fajl (.m2ts - AVCHD) da probam kako izgleda full hd na njemu, medjutim kada izaberem flash, ni jedan fajl niti folder ne vidi na njemu?

O.K. Imam jos dva pitanja za ovaj tv: 1. Prikljucujem ga na klasicnu kablovsku (IKOM TV), koji mod treba tu izabrati: Analog, DVB-C ili DVB-T ?, 2. Stavio sam na moj flash (4Gb, fat32), jedan Panasonicov demo video fajl (.m2ts - AVCHD) da probam kako izgleda full hd na njemu, medjutim kada izaberem flash, ni jedan fajl niti folder ne vidi na njemu?

Za prvo pitanje...stavi koaksioni kabl u tv i daj da pretraži i analogne i dvb-c kanale....posle biraj koje hoćeš da gledaš...

Izabrao, ali na analognim se ne cuje zvuk, samo zuji, a na DVB-C radi kako treba, sta to znaci, da li znaci da imam digitalne kanale?

Poslednja izmena:
Vrh Dno