Šta je novo?

Preporuka za prepaid

Abdee

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2004
Poena
350
Drugari,

Imam jedno kratko i jasno pitanjce. Koji je pripejd je bolje uzeti, Vip ili mts?

Pitanje je malo nedorečeno, al' ajd' da krenemo:
Prvo moraš znati ka kojoj mreži ćeš imati najviše poziva, jer su pre-paid opcije operatera takve da preferiraju svoju mrežu.
Ako ćeš imati najviše poziva ka mt:s mreži, logično je da uzmeš mt:s karticu, jer, trenutno ukoliko pređeš na mt:s dobijaš 200 dinara početnog kredita i 200 minuta koji važe mesec dana za pozive u okviru mreže.
Posle toga možeš očekivati ponude tipa "mt:s manije" gde za određenu svotu dobijaš pozive u mreži (npr. 200 minuta za 50 dinara), ili sms u nacionalnom saobraćaju.
Ako planiraš da ti najveći broj poziva bude ka Telenor mreži - uzmeš Telenor karticu.
Trenutno je aktuelna ponuda "Moj mix", gde u zavisnosti od potrošnje imaš određeni broj minuta, poruka i MB za određen iznos.
Ja sam na privatnom broju na pre-paidu Telenora, i jako ga retko korisnim za odlazne pozive (koristim službeni broj), tako da imam već treću nedelju za redom na "Moj mix" za 50 dinara 150 minuta u mreži, 150 sms u nacionalnom saobraćaju i 15MB.
Što se tiče VIP-a, oni imaju tarifne opcje po sistemu "Dopuni 200 dinara, pa biram minute u mreži ili sms". Njih ne korisnim, tako da ne mogu objektivno da komentarišem.
No, toliko od mene.
Za kraj pogledaj sajtove naših mobilnih operatera, pa vidi konkretne cene za pre-paid, mada ti moram napomenuti da ako nameravaš aktivno da pozivaš sa pri-paida sve mreže, i planiraš da trošiš barem 30-tak minuta mesečno za pozive, ne isplati se uzimati pre-paid, jer je manje-više kod sva tri naša operatera prvi minut sa uspostavom veze oko 15 dinara, što znači da ćeš da 30 poziva po minut ispucati 450 dinara, a za te pare možeš uzeti post-paid pakete sa po 80-100 minuta i/ili poruka.
Pozdrav!

Imam Telenor postpejd broj tako da biram izmedju Vipa i Emteesa a izbor otezava cinjenica da mi je u imeniku sad prakticno podjednak broj korisnika sve tri mrize. Pitanje se pre svega odnosilo na razne "akcione promocije" kojih ima i kod jednih i kod drugih... Kanda ce odluciti ljepota broja :)

Koliko ja vidim, MTS je malo jeftiniji.

Pitanje se pre svega odnosilo na razne "akcione promocije"
Dobro analiziraj promocije, vidi sta je TEBI potrebno.

- Akcione promocije se uvek odnose na razgovore unutar mreze a SMS ka svim mrezama.

- VIP i Telenor su tehnicki spremniji za razne "vratolomije" u promocijama. Kod MTSa uvek to radi nekako nabudzeno, potkradaju se greske.

- VIP ima malo drugaciji prilaz tim promocijama - one su u principu besplatne tj tih 200din nedeljno ostaje na racunu dok kod MTSa i Telenora aktivacija promocija ima cenu tj skida sa racuna.

Mislim da bi ti MTS kartica bila nabolji izbor.

Prvo, kosta 200din i za to dobijes 200din kredita, 200sms i 200min a kod konkurencije dobijes 50din kredita i nista vise.
Drugo, kartica je po difoltu na nekakvoj KUL tarifi koja ima istu cenu poziva ka svim mrezama.
Trece, izaberes 3 mts broja i pozivi ka njima su sa 50% popusta *svega 2 din po minutu
Cetvrto, sms ka 3 mts broja je besplatan i neogranicen
Peto, imas 10sms dnevno ka svim MTS brojevima

Ja bih krenuo od cifre koja se planira potrošiti mesečno na tom prepaid broju i na osnovu te cifre izabrao postpaid paket (da nije greška postpaid) jer za isti novac možeš dobiti mnogo više minuta/sms-a nego na prepaidu. E sad možda ti imaš neki baš jak razlog zašto želiš prepaid. Postpaid bez ugovorne obaveze možeš raskinuti kada želiš (osim kod vip-a) tako da ne vidim neku prednost prepaida.

Rekoh da imam Telenor postpaid a imam jos jedan telefon pa da ne cuci bez kartice, rekoh da vidim kod kojih je bolja varijanta sa onim besplatnim kreditom i sl.

Znači bolja ti je varijanta već kad imaš jedan postpaid, da uzmeš i jedan prepaid čisto da plaćaš skuplje minute nego što bi plaćao da uzmeš još jedan postpaid :d

zasto bi tako skuplje placao minute? sigurno mu je pametnije da iskoristi taj telefon i ubaci karticu sa 3 omiljena broja i da za razgovore sa tim brojevima ne trosi minute sa postpaid broja.

Nazad
Vrh Dno