Šta je novo?

Konfiguracija ~500e

jovanda

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2008
Poena
310
Pozdrav!
Zanima me konfiguracija do nekih 530e, bez monitora.
Koristila bi se za gaming, HD filmove...

Razmisljao sam o Intelu i5-2400, GTX550 (kolka je razlika izmedju obicne i Ti?), hard samsung F3 1TB. Koju bi ste plocu stavili ovde i da li bi bilo dovoljno napajanje od 550w.

Hvala unapred!

Za te pare ovako nesto:

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    31 KB · Pregleda: 137
Na korak sam bio da narucim dexterovu konfiguraciju, a sad me kopka kolko se isplati zakinuti na ostalim komponentama i staviti tolko jacu graficku?

edit: Hvala obojici na trudu.

Poslednja izmena:
u mojoj konfi nisi nista zakinut,za igre mnogo je bitnija dobra graficka kartica,a ova 6950 je daleko bolja od 6790,phenom 955BE je odlican procesor,za igrice ti ne treba vise :),a da i ovo kuciste sa napajanjem od 600w je dovoljno nemoj to da te brine :)

Poslednja izmena:
Ne ide da se stavlja napajanje od 20-30 evra i grafika od 200+ evra, radice to al kako i dokle to je drugo pitanje.
Plus taj amd treba jos da se klokne da bi gurao 6950 u fulu (bar na 3.6-7 Ghz).
To je moja konstatacija, a jovanda ce odluciti sta ce da uzme ;)
Edit: Ne bi bilo lose da nam kazes na kojoj rezuluciji mislis da se igras.

Poslednja izmena:
Au, tek sad sam u rebusu :)
Konstantinosova konfiguracija narucena sa izmenjenim kucistem i kvalitetnijim napajanjem oko 22h.
Da li se ovaj procesor bas tolko ne uklapa, pa da ga ujutru menjam?

Gurace on sasvim ok, ali generalno na def. taktu "gusice" malo tu grafiku (pogotovo ce se to osetiti na rezolucijama ispod 1920x1080).
Ako si vec narucio:to ti je sto ti je, jedino mozes da uzmes neki bolji kuler za procesor od fabrickog i malo overklokujes. :)

Generalno ne brini nece gusiti,igrao sam crysis na 1920x1080 na high detaljima i sve je ok,nije to 6970 pa gusi a ati kartice su se uvek bolje slagale sa amd-om nego sa intelom,ima test na jednom forumu gde je i5 2500k sa 6950 vs amd 955BE sa 6950 bio u prednosti svega nekoliko fps-a,kasnije ili sad ako imas pare kupi cm 212+ kuler za procesor i to 5ti je to :) javi utiske kad sve sklopis.

Crysis je dobro poznato igra koja ne zahteva preterano jak cpu (neki solidan dual core ce terati bez problema), Slabija Gpu iskoriscenost se moze desiti u igrama koje traze jaci cpu, npr. :
battlefield bad company 2, gta4, .....

Да не отваран нову тему, за другара склапам конфигурацију (само кућиште) за игре до 60.000 па ме занима шта би још могло да се дода овој из Емија за те паре? Дакле перформансе у играма су апсолутни приоритет, мада ни стабилност није на одмет :)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Да не отваран нову тему, за другара склапам конфигурацију (само кућиште) за игре до 60.000 па ме занима шта би још могло да се дода овој из Емија за те паре? Дакле перформансе у играма су апсолутни приоритет, мада ни стабилност није на одмет :)

Pa 60000 su dobre pare samo za kućište, možeš dosta dobre komponente da mu ubaciš tu. Npr, evo ti moj odokativni savet:

1) procesor: AMD Phenom II X6 1055
2) ploča: Asus ili Gygabyte AM3+ sa 990FX čipsetom
3) memorija 2x4 GB ili čak 4x4 GB ( 16 GB dobiješ za 99 evra, ali dovoljno je i 8 GB za početak)
4. Hard disk stavi neki Seagate ili WD od 1 TB makar
5) Grafika AMD Radeon 6850 je sasvim dovoljna za sve savremene igre
6) miš bilo koji preko 3000, ako on hoće igrački miš.
7) Ako hoćeš stabilnost, preporuka je da se ne kupuje napajanje manje od 650 W, i obavezno da bude od boljeg proizvođača (Cooler Master, OCZ, Corsair...)

Šta kažeš ma ovo ?

Pa 60000 su dobre pare samo za kućište, možeš dosta dobre komponente da mu ubaciš tu. Npr, evo ti moj odokativni savet:

1) procesor: AMD Phenom II X6 1055
2) ploča: Asus ili Gygabyte AM3+ sa 990FX čipsetom
3) memorija 2x4 GB ili čak 4x4 GB ( 16 GB dobiješ za 99 evra, ali dovoljno je i 8 GB za početak)
4. Hard disk stavi neki Seagate ili WD od 1 TB makar
5) Grafika AMD Radeon 6850 je sasvim dovoljna za sve savremene igre
6) miš bilo koji preko 3000, ako on hoće igrački miš.
7) Ako hoćeš stabilnost, preporuka je da se ne kupuje napajanje manje od 650 W, i obavezno da bude od boljeg proizvođača (Cooler Master, OCZ, Corsair...)

Šta kažeš ma ovo ?

3) Ne samo da je 16GB mnogo, vec je i 8GB vise nego sto mu treba za igre. 4GB je taman, lako ce dokupiti ako mu ikad zatreba jos. U igrama nece u skorije vreme.
6) OCZ i Corsair sada nema u prodaji kod nas. Seasonic, bolji Chieftec, CM - to vec moze da se nadje.

Poslednja izmena:
Generalno ne brini nece gusiti,igrao sam crysis na 1920x1080 na high detaljima i sve je ok,nije to 6970 pa gusi a ati kartice su se uvek bolje slagale sa amd-om nego sa intelom,ima test na jednom forumu gde je i5 2500k sa 6950 vs amd 955BE sa 6950 bio u prednosti svega nekoliko fps-a,kasnije ili sad ako imas pare kupi cm 212+ kuler za procesor i to 5ti je to :) javi utiske kad sve sklopis.

Javljam za par dana utiske kako radi sve na default-u.
Odmah isprobavam ove sto jedu cpu :) battlefield bc 2, gta4. Ima jos neka? :D

Poslednja izmena:
6850 je pomalo vec pocela da zeza u nekim igrama 6950 je bolji izbor a 1055t je bacanje para kad izadje BD niko ga se nece ni secati za sad je sasvim dovoljan 955be,ako vec hoce moze jos malo da doda za bolju plocu sa 990fx chipsetom a posle godinu dve da umesto 955be bocne novi bulldozer procesor

Slazem se da je 1055T za igre bacanje para, cak se zbog nizeg kloka losije kotira u odnosu na X4 955.

6850 je pomalo vec pocela da zeza u nekim igrama 6950 je bolji izbor a 1055t je bacanje para kad izadje BD niko ga se nece ni secati za sad je sasvim dovoljan 955be,ako vec hoce moze jos malo da doda za bolju plocu sa 990fx chipsetom a posle godinu dve da umesto 955be bocne novi bulldozer procesor

da li imaš 6850? ja imam 1055T, i 6850, i aposlutno svaku, ali svaku igricu igram na high i ne muče se ni malo.... jedino što se dere cooler od 1055T, ali zameniću ga.... na zimu menjam i ploču, ako Bog da, pa ću da ga lepo klokujem... može 24/7 da radi na 3.9-4.0

licno nemam ali imam druga koji ima,zavisi u kojoj rezoluciji igras ja recimo imam bagove na 24incnom monitoru kad igram metro 2033 sa tom karticom,pa moram da smanjim detalje i rezoluciju.

Vrh Dno