Šta je novo?

Mandriva 2011

pilac

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2008
Poena
405
... je izasla.....
I dalje je ziva, i dalje je (po meni) najbolji KDE distro....
Stavili su 2.6.38, ali ko zelimmoze i noviji kernel....
Bez obzira na sve price, Rusi je nisu unistili.....

Uh kako dobro izgleda i super radi :) Nikako je nisu unistili, vec mi se cini da se ovo najzad krece u pravom smeru... Vise detalja cu probati da podelim u petak ;)

... je izasla.....
I dalje je ziva, i dalje je (po meni) najbolji KDE distro....
.
Instalirao sam je u VirtualBox, ne sviđa mi softver menadžer, na prvi pogled bi rekao da je klasu ispod Ubuntu/Mint softver menadžera. Ne sviđa mi se i to što nema prečica za softver menadžer, nego se treba tražiti po menijima.

Instalirao sam je u VirtualBox, ne sviđa mi softver menadžer, na prvi pogled bi rekao da je klasu ispod Ubuntu/Mint softver menadžera. Ne sviđa mi se i to što nema prečica za softver menadžer, nego se treba tražiti po menijima.

A da napravis precicu sa komanndom rpmdrake? Ili cim otvoris meni, kucaj samo rpm u search-u....
Ne znam sta je lose u sw menadzeru, njega nisu menjali godinama, bas zato sto je bio ispred svih drugih (opet po meni....)

A da napravis precicu sa komanndom rpmdrake? Ili cim otvoris meni, kucaj samo rpm u search-u....
Ne znam sta je lose u sw menadzeru, njega nisu menjali godinama, bas zato sto je bio ispred svih drugih (opet po meni....)

Uspeo sam da podesim Mandrivu po svom ukusu. Zapravo, i ne razlikuje se mnogo od Mint linux, ne znam zašto mi se učinilo da je lošiji softver menadžer, možda jer mi prvi instalirani program (sopcast player) nije proradio.

softver menadžer na mandrivi je prvi u linux svetu koji je objedinio sve na jednom mestu. Newkoristim je dugo ali pre par godina kad je mandriva bila u centru intgeresovanja sve je bilo na jednom mestu

Vrh Dno